Хиляди европейци на протест срещу корпоративната алчност

„Окупирай Уолстрийт” придоби световен мащаб
15 окт 2011 17:47,
100
Хиляди европейци на протест срещу корпоративната алчност
Протестите в Рим. Снимка: БТА

Протестиращи излязоха на масови шествия в големите европейски градове срещу корпоративната алчност и неравенството, предаде Асошиейтед прес.

Протестите под надслов "Окупирай Уолстрийт", които започнаха в Канада и се разпростряха до големите градове в САЩ, днес придобиха световен мащаб.

В Европа движението се обединява с протестите срещу мерките за строги икономии, които бушуват от месеци.

Във Франкфурт близо 5000 души излязоха по улиците, за да протестират пред сградата на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Стотици преминаха през босненската столица Сараево, носейки снимки на Че Гевара и стари комунистически знамена с надпис "Смърт на капитализма, свобода на народа!".

Няколко хиляди протестираха в Рим, ден след като премиерът Силвио Берлускони получи вот на доверие в долната камара на парламента.

Още по темата
 Демонстрантите в италианската столица днес подпалиха два автомобила и счупиха няколко прозорци на магазини, съобщиха очевидци, цитирани от Ройтерс. Няма съобщения за ранени.

Кадри, излъчени по телевизията, показаха един от автомобилите в пламъци и плътен черен дим по маршрута на демонстрацията, която иначе протича мирно.

Телевизия РАИ съобщи за най-малко два пожара по маршрута и за демонстранти, които са избягали в хотел от съображения за сигурност.

Стотици хора се включиха днес в мирни протести в Сидни, Токио, Манила, Хонконг и Сеул, посочва АП, цитирана от БТА.
 

България също се включи в протеста, но в него се включиха едва петдесетина души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари