23,59% от столичани са гласували за президент към 15 часа

За местна власт бюлетини са пуснали 24,65% от избирателите
Обновена: 23 окт 2011 18:11 | 23 окт 2011 17:05,
114
23,59% от столичани са гласували за президент към 15 часа
Снимка: Булфото
Избирателната активност в Столичната община към 15,00 ч. е 23,59 процента за президентския вот и 24,65 процента за местните избори, съобщи председателят на ОИК Марина Белчева.
 
Най-висока е избирателната активност за избор на президент в три столични района – "Панчарево", "Сердика" и "Банкя", където са гласували над 30% от избирателите. 
 
Най-слаба е активността в район "Средец" – 19,04 процента, и в район "Искър" – 19,52 процента.
 
Най-висок е делът на гласувалите за кмет и общински съветници в районите "Сердика" и "Панчарево" – съответно 35,68% и 31,03%. 
 
Най-малко са гласували за местна власт в район "Искър" – 19,85 процента.
 
Най-честите сигнали, по които е работила Общинската избирателна комисия, подадени по телефона и на място, са липсата на номер, поставен пред избирателната секция, образуването на опашка, липсата на указания за гласуване на граждани с увреждания.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: избирателна активност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
4
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
Предизборният щаб на ГЕРБ обяви, че с оглед на политическата си позиция, ще промени емблемата си с нова - Презерватив. Презервативът ограничава производството, унищожава следващото поколение и Ви дава усещане за сигурност, докато всъщност ви прекарват.
72
0
 
2
 
! Отговори
djdk преди 12 години
Tapite shopi pak ne glasuvat!Awe dragi stoli4ani glasuvaite,4e pak 6te ni upravlqvat fesove i goceta!
71
3
 
2
 
! Отговори
o преди 12 години
Изборите ще бъдат удължени до 20 часа и избирателната активност , ще е около 50 процента ..В София ще имаме кмет още днес ..а хейтърите другари да продължават да творят по сайтовете , това че ще напишат по 50 оплюващи коментара , няма да им помогне , защото хората дават свойта подкрепа чрез бюлетина , а не чрез постове в мрежата.
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма корупция, няма купуване на гласове, совите не са това, което са, а един мармот бърка течен шоколад.
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ съсипаха изборите. На места се чака по 3-4 часа на опашка, за да се гласува. ПОзОР!
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
30 ДУШИ С АЛЕРГИЯ ОТ ИЗБОРНИТЕ КНИЖА
67
1
 
7
 
! Отговори
куцо преди 12 години
при полужение че,няма 51% избирателна активност ...нови избори ,нови лица
66
0
 
7
 
! Отговори
Кукич преди 12 години
На вота в моя изборен район странно, но организирано в цивилни дрехи се изсипаха барабар със семействата си всички полицаи от районното и най смешното беше, че се правеха че не се познават на опашката, но излизаха за по фас и си лафеха и се смееха, че Цецко щял да даде кинти след изборите за тяхното районно и нови компютри.Иначе корупция и купени избори няма! ;) Не съм се смял толкова отдавна!
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** В ТАЗИ ДЪРЖАВА ПРОДЪЛЖАВА.НЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ И ДА МЕ ПРАВЯТ НА ***.
64
3
 
6
 
! Отговори
СърФист преди 12 години
Балотажа за БСП е в кърпа вързан и това не е само заслуга на Калфин и Стефан Данаилов , но и на нечистоплътните действия на главните действащи фигури от кабинета Борисов. От тях лъха на вина и корупция.
63
1
 
1
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Каааква радост!Каакво въодушевление!Кааква огрооомна активност!Каква всенароодна любов към бъдещите уууправленци!Заслууужена любов-за бъдещ охолен живот!За грижите които те ще полагат за своите избиратели!Уумни и готоови да дадат всичко от себе си,за благоденствието на народа!Брааавос!Тооолкова се развълнувах одеве....Ооох простете,нямам думи.Следващия път нека да са не един а пееет кмета в кметство!Не 260,а пееетстотин депутата в парламента.Не 35,а сто партии!Мноого,мнооого да са!В пъъти,в пъъти!Колкото повече-по-добре!Ай,наздраве.......
62
1
 
2
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
Фуражките организирано и упорито внушават че народа не гласува заради големата навалица , а не щото за креатурите на ДС-БКП не иска повече да гласуваЦирк:-):-):-):-)
61
0
 
1
 
! Отговори
До Mickey преди 12 години
Определено навалицата е голяма, предвид, че в центъра пенсионерското присъствие е силно, то няма смисъл да обобщавам, как човек се спъва в бастуни извинява се културно дава път и ред, както са ни възпитавали, но опашките са битер Виденова зима. Гледам и в други секции такива сигнали постъпват.Как да избереш по достойният в МВР щом не можеш да стигнеш до урната (надявам се урната да е с тленният им прах, амин)Не знам кой да пази България, но видно е и явно е че БОГ няма.
60
1
 
1
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
56, да се надяваме че се СЪБУДИЛ наистина и повече да не гласува НИКОГА за комунистучески креатури в ЕДНОПАРТИЙНИТЕ ИЗБОРИ на ДС_БКП:-)
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми лоша организация щом има такива опашки и хората се отказват да гласуват.
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен Сидеров твърди, че са похарчени 50 милиона лева за изборите за кампания на ГЕРБ . Сидеров тук е надежден източник - той е най-верният съюзник на Бойко и има вътрешната информация
57
1
 
6
 
! Отговори
Опит за гласуване преди 12 години
Не мога да разбера тези, шапкари ушеви и ***, които слагат минуси на ясна гражданска позиция и съответстваща на положението в изборните секции!Какво точно поддтиква изгладената ви мизъчна *** да слагате минуси предвид, че описвам ситуацията в София - СОУ Паисий Хилендарски?Вие явно сте си родени ***, но предвид положението в страната и това, че психиатриите са празни, то какво ли се учудвам.Европо имиграционан вълна в мое лице и моето семейство те очаква. НЯма съдба и живот в BG!
56
0
 
6
 
! Отговори
избори преди 12 години
Да ви пикам на изборите... 45 минс на опяшка която мръдна с 2 метра.... така и не успях да гласувам.. само да уточня... това е София, Дианабат...
55
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
Герб падна : )
54
1
 
3
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
61Значи викаш голема навалица за да си изберат най-добрата кандидатура на ДС-БКП, а?Клоун?