23,59% от столичани са гласували за президент към 15 часа

За местна власт бюлетини са пуснали 24,65% от избирателите
Обновена: 23 окт 2011 18:11 | 23 окт 2011 17:05,
114
23,59% от столичани са гласували за президент към 15 часа
Снимка: Булфото
Избирателната активност в Столичната община към 15,00 ч. е 23,59 процента за президентския вот и 24,65 процента за местните избори, съобщи председателят на ОИК Марина Белчева.
 
Най-висока е избирателната активност за избор на президент в три столични района – "Панчарево", "Сердика" и "Банкя", където са гласували над 30% от избирателите. 
 
Най-слаба е активността в район "Средец" – 19,04 процента, и в район "Искър" – 19,52 процента.
 
Най-висок е делът на гласувалите за кмет и общински съветници в районите "Сердика" и "Панчарево" – съответно 35,68% и 31,03%. 
 
Най-малко са гласували за местна власт в район "Искър" – 19,85 процента.
 
Най-честите сигнали, по които е работила Общинската избирателна комисия, подадени по телефона и на място, са липсата на номер, поставен пред избирателната секция, образуването на опашка, липсата на указания за гласуване на граждани с увреждания.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: избирателна активност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
53, мислиш ли че тогава комунистическите креатури дето ДС-БКП ни предложи ще станат помалко комунистически ?:-)Не в красотата на бюлетините е проблема:)-виж ми предните постове!
52
3
 
5
 
! Отговори
Опит за гласуване преди 12 години
Днес в изборният ден, не знам ама толкова хора да се откажат да гласуват заради опашките и мудните действия на СИК (странно защо не ИПОН или ВИС) ;)И аз след трети опит се отказах, то и хората по опашките се изнервиха и много напуснаха, така че вотът е предрешен - гарантирано от ГЕРБ.1-ви опит- 15 минути и опашката не помръдна2-ри опит на обед чакане 25 близо мин. и лекиичко напред.3-ти опит следобед - опашка и отказЖалко, че ми загубиха деня и жалко, че една страна пак отива в пропаст.
51
2
 
3
 
! Отговори
до UFO 43 преди 12 години
Може и да си прав. Извинявам се, ако коментара ми ти се е струвал леко вулгарен, но го написах под дейстието на емоции. Просто се ядосах, че нарекохте всички негласуващи "***".Но въпреки това не смятам да гласувам. Така поне съвестта ми ще е чиста че не съм гласувал за този измамник (който и да е) за да ме граби.
50
0
 
4
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
43, този тарикатлък не ви ли омръзна да ни го пробутвате,бе?:-)Кво ни плашиш, че щели да ни делят неласуващия вот? Ми да си делят каквото си искат и да печели която и да от Креатерите на Партията! Има ли значение коя ще е, щом като Партията(бкп), ще си управлява Троянския Кон така или иначе?Не в ком-изборите е спасението на БГ?
49
0
 
0
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Май народа днес се е събудил следобят!!!
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТРАШНО МНОГО НАРОД БЕШЕ ИЗЛЪГАН И ПОДЛЪГАН С СОЦИОЛОГИЧЕСКИТЕ ПРОУЧВАНИЯ.БЪЛГАРСКИЯ ЕДНА ЧАСТ ОТ НЕГО Е ПЪЛЕН СРАМ КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА МИСЛИ САМА И СЕ ВОДИ ПО АКЪЛА НА ДРУГИТЕ.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като направят бюлетините да няма как да са недействителни ще ида да гласувам. Да напечат бюлетини като хората ходиш вземаш пускаш броят кви хиксове кви чудеса.
46
0
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
те на чикиджиите им треперят ръцете
45
1
 
6
 
! Отговори
ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАИТЕ преди 12 години
ЕТО ТОВА Е ПОДМЯНА НА ВОТА В ПОЛЗА НА ГРОБ,АКО ВОТЪТ Е МАНИПОЛИРАН ОТ ГЕРБ КАКТО СЕ ОЧЕРТАВА,ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ И ДА ЗАЩИТИМ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ ,ДОРИ И С ЦЕНАТА НА ГРАЖДАНСКА ВОИНАИ,БЪЛГАРИ НЕТРЯБВА ДА ПОЗВОЛЯВАМЕ ЕДИН ШИЗОФРЕНИК ДА ОПРЕДЕЛЯ БЪДЕЩЕТО НИ. ВСИЧКИ ТРЪГВАИТЕ КЪМ УРНИТЕ И НЕ ВЯРВАИТЕ НА ПРОГНОЗИ ПЛАТЕНИ ОТ ГЕРБ. ИЗЛИЗАИТЕ И ГЛАСУВАИТЕ ЗА КОИТО ИСКАТЕ,НО НЕ ПРЕДАВАИТЕ БЪЛГАРИЯ И ДЕЦАТА НИ В РЪЦЕТЕ НА КРАДЛИВИ СНИМКАДЖИИ. БЪДЕЩЕТО ЗАВИСИ ОТ ВАШИЯТ ГЛАС А НЕ ОТ ТЕЛЕВИЗОРА......
44
4
 
16
 
! Отговори
асд преди 12 години
Ако на тия избори народът гласува отново за Герб значи е заглупял още повече ...
43
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 12 години
Има опашки защото се гласува с 3 бюлетини и като има някой пенсионер с предрожител и отнема 10 минути , а дори и предварително да си наясно с кой номер да гласуваш , те търсят в два списъка и отнема по 2-3 минути на човек ... И навсякъде има опашки.Иначе хубаво за софиянци е че няма да се редим на опашки другата седмица , защото няма да има втори тур.
42
4
 
1
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
35, абе не разбрахте ли, че дори белите бюлетини повишават процента на изборната активност?А по висока изборна активност, означава повече ЛЕГИТИМНОСТ на избора! А Света гледа!Затуй е цялата тая борба на Комунистическата Олигархия, журалята и , и форумните и фуражки, да убедт Народа да излезе до урните и да гласува за каквото и да е (от нейните креатури)! Затуй и пуснаха Хоподила.:-)
41
3
 
5
 
! Отговори
Клюкар преди 12 години
Алоо.... Тук един купува гласове и пее с Веско Маринов :))))
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е кво ми слагате минус колко му е някой преброител да удължи хикса я си н........ изборите.
39
1
 
3
 
! Отговори
UFO преди 12 години
Негласуващ(38), езикът ти малко вулгарен ми се струва, но както и да е. Дълбоко си заблуден обаче, че си негласуващ, защото накрая, като преброят негласувалите, съобразно нашата избирателна система, техните гласове се прибавят пропорционално към победителите. Затова ако не искаш да избереш никого, отиди и пусни невалидна бюлетина. Така няма да се злоупотреби с гласа ти. А някъде гласуват за някого под стой - помисли...
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишката пак ша клепи ся.......кат мишка в трици.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това вече наистина ми хареса и ще спя спокоен,че още има мислещи хора в този ***:=============================================================като искат да гласувам да дойдат да ми платят, аз по-долу от един *** ли съм
36
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз няма да гласувам щото ако ми трепне ръката и хикса излезе извън кутийката няма да важи е за ко да си губя времето.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупости...40 минути чаках на опашка да гласувам...от сутринта е така. Манипулирани избори отвсякъде.
34
4
 
6
 
! Отговори
НегласуващДо 21 и 25 преди 12 години
Е явно вие двамата не сте "***" и ще ни изберете свястно правителство. Браво на вас.Само че този термин изглежда е от преди 2400 години и едва ли е валиден днес. Днес терминът "***" значи 3-ти стадии на олигофренията(след *** и ***) и напълно приляга на такива като вас, които само знаят да повтарят "Гасувай,Гласувай".Не мерси.Всички депутати са измамници и нямам намерението да си губя времето да ходя до урните.Пък дали си заслужавам съдбата не сте вие тези които ще отсъдят. ***