Мартин Димитров готов да си тръгне от СДС

Сините отчитат сериозни грешки на изборите
Обновена: 24 окт 2011 16:03 | 24 окт 2011 16:03,
137
Мартин Димитров готов да си тръгне от СДС
Снимка: БТА
"Ако се смята, че има по-добър вариант за ръководство и за лидер на СДС, аз съм готов на този вариант". 
 
Така лидерът на сините Мартин Димитров отговори на въпрос дали е готов да си подаде оставката заради резултатите от изборите. 
 
Според него десните партии се намират в сложна ситуация. Те имат между 8 и 10 процента на местните избори и четири пъти по-малко на президентските. 
 
„Опитахме се да направим широко дясно обединение в битката за президент, но не се получи“, призна Димитров. 
 
Той отчете, че сините отиват на балотаж в 31 общини, което ги прави трета политическа сила. На първи тур са спечелили три областни града и в още две ще участват на балотаж.
 
По думите му ключовият въпрос е защо този вот – около 300 000 гласа, не е отишъл и за президент. 
 
„Ние бяхме с различни номера на местните и президентски избори и това се оказа огромен проблем, което ние не предвидихме“, отчете още лидерът на СДС. 
 
Той призна за грешки, които са допуснали от ръководството на партията. Сред тях са късното представяне на кандидатурата за президент и поради това неуспешното й налагане сред обществото. 
 
Друг проблем според него са многото пари, вложени в предизборната кампания на другите партии: "ГЕРБ похарчиха толкова пари, колкото всички партии за последните 20 години. Нямаше дръвче без плакат на ГЕРБ. Затова другият извод е, че ако водиш честна политика, не можеш да събереш достатъчно средства. Този проблем никога не е бил толкова остър както на тези избори".
 
"За мен не е фикс идея да бъда лидер на СДС. Аз няма да оставя партията и СДС и десницата ще бъде фактор на следващите парламентарни избори", заяви категорично Мартин Димитров. 
 
Той е убеден, че на следващите парламентарни избори ще има разместване на пластовете. Мартин Димитров дори очаква раждането на нова дясна партия и смята, че именно това е била целта на кандидатурата на Меглена Кунева на тези президентски избори.
Още по темата
 
Кандидатът на СДС за президент Румен Христов каза, че е неудовлетворен и разочарован от резултата и смята, че лошото представяне не е на СДС, а негово. 
 
„Поемам отговорността за този резултат и няма проблем да си депозирам оставката като заместник-председател на партията, ако това е необходимо“, добави той. 
 
Според СДС удължаване на изборния ден след 20,00 часа е абсолютно грубо нарушение на Изборния кодекс и то може да доведе до искане за касиране на изборите. 
 
Освен тази тема Националният изпълнителен съвет на партията ще обсъди утре какво да посъветват своите членове и симпатизанти за втория тур на изборите.
 
Лидерът на ДСБ Иван Костов вече декларира подкрепата си за кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: Мартин ДимитровСДС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
3
 
! Отговори
Син избирател преди 12 години
Абсолютният брой на гласувалите софиянци за Прошко Прошков е по-голям от абсолютния брой на гласувалите в цялата страна за Румен Христов ! Какво показва това ? Че пробутаното от името на СДС протеже на Стефан Софиянски, Христо Бисеров и Петър Стоянов за син кандидат-президент Румен Христов, е неприемлив за сините избиратели ! Вижда се също ясно, че вкарването на Мартин Димитров в мафиотския капан на т.н. ОДС на компрометираните Бакърджиев, Софиянски, Любен Дилов-син и Праматарски, отблъсна и демотивира сините избиратели и води СДС към погром !
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-голямата грешка ви е тази че 11 г. крадохте и не помислихте за обикновения човек, не си изпълнихте функцията и като всяко нещо което не става, не работи и не изпълнява предназначението си се изхвърля на бунището. Мисля си че от това България само ще спечели. Не ни трябват крадци, мултимилионери, обирджии, приватизатори, рекетьори и олигарси, трябват честни и достойни хора които обичат родината си и желаят да работят за хората. Вие доказахте през всичките години на прехода че нямате такива!!!
132
2
 
2
 
! Отговори
God преди 12 години
С какво е виновен Костов? Че спази уговорката и подкрепи недоразумението Р. Христов за президент? Кандидатът на ДСБ беше много по-удачен избор, но СДС с т.нар. вътрешен вот (и с външна помощ) лансираха човек крайно непопулярен сред "сините" среди. Той е личен избор и провал на Мартин Димитров. Аз съм седесар по убеждения и не гласувах за СДС, защото просто оттам не предложиха реална алтернатива. Ако техния кандидат беше Св. Малинов, мисля че резултатите щаха да бъдат много по-добри.
131
2
 
3
 
! Отговори
СДС-ар преди 12 години
И продължаваш да грешиш,Мартине!Трябва да подкрепиме Плевнелиев категорично на балотажа.Какво е това блуждаене от Теб?Десните подкрепят десни партии !
130
0
 
1
 
! Отговори
Все са готови преди 12 години
Хайде някой да бъде мъж , да си хвърли оставката без уговорки и излишни обиаснения . Да каже поемам отговорност за провал ,за лошо представяне, за лоша политика и да подаде оставка. Пълно със страхливци от крайно ляво до крайно дясно. Избор измежду какво ,какви ????? Да изберем този, тези който най-малко го,-и е страх !!!!! Има ли такъв ,такива ??????
129
0
 
4
 
! Отговори
байо от село преди 12 години
Сакън ,бе Марто, не дей да си ходиш !! Какво ще правим без теб ?
128
0
 
2
 
! Отговори
?????? преди 12 години
Еми какво чака ?
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти Пасторче и Мавъра си тръгвайте веднага с нисък старт и шут в ***
126
2
 
4
 
! Отговори
MNM преди 12 години
Мартине Костов как не Ви беше срам да гласувате сами за себе си - разбрах че и още 5-6 човека ваши роднини са гласували за СДСтц тц - срам и позорДСБ+СДС Vs Светльо Витков Хиподилкраен резултат 1.7% : 1.9%ХаХаХаХаХаХаХаХаХаХаХаХа
125
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един човек е виновен за това. Един черен, започва с к и завършва на остов. По-долен е от *** от Столипиново, нищо че живее в палати, той си остава една мижатурка.
124
2
 
10
 
! Отговори
МРЪСЕН ПЛЪХ преди 12 години
Проверете, като слушате внимателно: Тоз Калфин говори със 10-тина заучени блокови фрази, като ги разбърква и употребява не-повече от 200 думи. В началото го смятах за умен и начетен, но всичко се оказа голямо заблуждение.Бил независим кое ме у независимото, че е протеже и продължение за 3-ти мандат на Гоце ли ? След като завърши изказването си се замислете какво е искал да каже!
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Намазани са им ските.С топла вакса...
122
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов и Димитров незабавно трябва да подадат оставки, ако искат да се съхрани малкото останало от Синята коалиция. То не бяха пазарлъци с Герб за министри и зам. министри, то не бяха заблуди за уж някаква опозиция. Въобще някой знае ли какво точно и Синята коалиция - ни риба , ни рак !Айде, баста !
121
1
 
11
 
! Отговори
СК преди 12 години
Мартине, бъди реалист и си подай реално оставката. Как можа да разбиеш Синята Коалиция бе ***? То комунист да беше, нямаше да така да се изгаври...После костов бил виновен, тоя бил виновен, оня бил виновен. Ами Костов тоя път го нямаше мойто момче! И видяхме без него какво се случи на тия избори...
120
3
 
7
 
! Отговори
ало, чуваме ли се? преди 12 години
Сините" дълбаят дъното. Никой вече не ги смята за фактор. На парламентарните избори след 2г. няма да минат 4%-ната бариера.
119
1
 
7
 
! Отговори
уууууу преди 12 години
Ще се премести, в друга-стара или нова партияяяяя.......и другите 239 трябва да вземат пример от теб Мартинчо,че ниписна да ви храним
118
3
 
19
 
! Отговори
Не се колебай! преди 12 години
Действай! И то бързо! Изчезвайте - ти, Костов, Софиянски, Класната и всички,които унищожихте синята идея. Изтъргувахте я. Не сте по-добри от комунистите.Дремете от 20 година в парламента и какво-ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.Съжалявам за подкрепата ми години наред. Но, край! Не ставате за нищо.Жалко за България, много жалко!
117
0
 
19
 
! Отговори
р преди 12 години
Цялото ръководство, взело участие в сключване на каквито и да е договори с лица като Стефан Софиянски - да си ходи. Това беше главната причина за мене да не гласувам за кандитата на СДС. Гласувах за Прошко и за някакъв артист за президент, дето и понятие си нямам кой е. Но не и за СДС, изкарало имена като това на Софиянски.
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ti i bez tova si edin myhlu .
115
1
 
12
 
! Отговори
ДС-бар преди 12 години
Каквото е гейзера за бесепето,това е и малтинчо за СДС-то!