Полицейското насилие е мит! Твърди го главсекът на МВР

Няма да има наказани служители заради Катуница
Обновена: 8 ное 2011 15:05 | 8 ное 2011 09:50,
223
Полицейското насилие е мит! Твърди го главсекът на МВР
Калин Георгиев Снимка: архив, Булфото

Мит е полицейското насилие. Няма друга такава държава, в която полицай да бъде блъскан, ритан, да са му късани пагоните и този, който го е направил, да не получава жестока осъдителна присъда. Това каза главният секретар на МВР Калин Георгиев пред БНТ.

"Аз не го виждам това полицейско насилие. При 54 000 души състав на МВР, при 70 случая за полицейско насилие, не знам колко са осъдителните присъди, колко са доказани, мисля, че статистиката е в полза на служителите на МВР", аргументира се той.

По повод избухналото напрежение в Катуница Георгиев каза, че проверката не констатира нарушения, така че не би следвало да има наказани полицейски служители. Служителите на МВР там не са нарушили закона за МВР и Етичния кодекс на министерството, изтъкна той.

Полицията и жандармерията в Катуница реагираха правилно и благодарение на действията на МВР след това не се стигна до ескалация на напрежението, смята Калин Георгиев.

„Представете си една хомогенна маса от различни хора, част от тях страдащи, обидени, онеправдани, мачкани дълго време, хора, които са загубили близки. Как да разрешиш на жандармерията и на тежката техника да влезе със сила. Къде би бил моралът ми тогава?“.

Още по темата

"Не бих искал отново МВР да се превръща в боксова круша на различните държавни институции, които по една или друга причина не са си свършили работата", допълни Калин Георгиев. По думите му МВР работи много активно по Цар Киро и неговата фамилия.

Щатът на МВР трябва да се оптимизира и да се избегне дублиране на функции. Той отрече да става въпрос за съкращения в системата и обясни, че в момента щатът на вътрешното министерство не е запълнен. В МВР винаги ще има място за качествените служители, категоричен е Калин Георгиев.

По думите му до момента не е имало нито един служител, който е показал качества и който да е отпаднал от системата поради съкращаване на щата. Щатът на МВР е 61 170 души, от които обаче заети са под 54 000 служители, обясни Георгиев.

„Много бих искал българските полицаи да бъдат облечени, обути, да имат бензин, за да могат да изпълняват служебните си задължения, и да не мислят за насъщния“, каза още главният секретар на вътрешното министерство.

„Всяка една стотинка, която получава служителят на МВР, е заслужена и изстрадана“, посочи Калин Георгиев.

Той отговори и на всички онези, които смятат, че привилегията в системата на МВР да се получават 20 заплати накуп при пенсиониране е отживелица от комунистическото минало.

„Да дойдат да изкарат един работен ден с един от полицаите. Дори с мен, само да стоят до мен 20 часа и пак ще си говорим“, подчерта главният секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още по темата: МВРщатКалин Георгиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
4
 
! Отговори
до учителка преди 12 години
А ако и полицай не става, става учителка, умнице. Вече и в Софийския ви приемта на седмо класиране с двойки на изпитите и тройки на матура. А какво да кажем за Шуменски и една сюрия филиали и филиалчета. Ай не ми се прави на много важна, че да не те почна. Наглечки неграмотни!
107
5
 
12
 
! Отговори
Тоз пък ... преди 12 години
Всяка една стотинка, която получава служителят на МВР, е заслужена и изстрадана - Майко мила ... изстрадват си стотинките с пръцкане в патрулките. Няма по мързеливо нещо от български полицай !
106
3
 
12
 
! Отговори
A.C.A.B. преди 12 години
Честит празник полицейски ***! Цял живот пушете и пийте вода!
105
2
 
7
 
! Отговори
тошко преди 12 години
колкото и тъпият полицай е мит!
104
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шестациииии!
103
2
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Абе Марио, какъв духовен лидер си ти?!? През 44-та видяхме "революцията" до какво е довела. Не трябва революция, а добри идеи. Какво е духовното в твоите призиви? Тези неща, които ги казваш са ясни на повечето здравомислещи хора, но какво от това?! Имаш ли по-добра идея за общество или ще смениш с революция настоящите олигарси с "твои"?!? Като духовен човек, за какъвто се представяш, трябваше да си осъзнал, че революционера не може да гради, той само разрушава. :-) :-)
102
2
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
ТОЗИ или е ЛУД, или СЛЯП!!! ТОВА, КОЕТО ВИДЯХ след мача Левски-ЦСКА не може да се опише с думи! ОЗВЕРЯЛИ куки бият за няма нищо народа. Отвратен съм!
101
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицейското насилие е само в главата на Станишев, а баща му Димитър Станишев като пращаше хора по концлагерите тогава нямаше насилие, така ли ще гв тълкуваме другари комунисти?!!
100
3
 
7
 
! Отговори
Писна ми !!! преди 12 години
Няма държава в света, в която полицаите да са 1% от населението !!! НЯМА ! Ама и в Африка няма !
99
4
 
1
 
! Отговори
Mарио-36 преди 12 години
ПРИЯТЕЛИ, ДАМИ И ГОСПОДА ЕТО КАКВО РАЗКАЗВА БАЩАТА НА УБИТОТО МОМЧЕ В КАТУНИЦА."А ОНЗИ, КАТО НИ ВИДЯ, СЕ ЗАСИЛИ ЧАК ОТ ДРУГИЯ КРАЙ НА ПЪТЯ, МИНА ПРЕЗ ЗАТРЕВЕНИЯ ОСТРОВ И ЗАКОВА ПРЕД НАС. СИНЪТ МИ СЕ ИЗПРАВИ ПРЕД НЕГО И ВИКА: СПРИ СЕ, БЕ, КЪДЕ ОТИВАШ? А ОНЯ ЗАПАЛИ БУСА И ГО БУТНА, А ПОСЛЕ БАВНИЧКО, БАВНИЧКО МИНА ВЪРХУ НЕГО."ОТ РАЗКАЗА МУ СТАВА АБСОЛЮТНО ЯСНО, ЧЕ СА КАСАЕ ЗА ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО. НО ПОЛИЦИЯТА МЪЛЧИ И НЕ КАЗВА ЦЯЛАТА ИСТИНА - А ИСТИНАТА Е, ЧЕ ИМА И ДРУГИ ЗАМЕСЕНИ В ТОВА ЖЕСТОКО УБИЙСТО И ТОВА Е СЪПРУГАТА НА КИРИЛ РАШКОВ ДЖЕБЧИЙКАТА ЦАРИЦА КОСТАДИНКА. ЦАРИЦА КОСТАДИНКА Е НАПРАВИЛА МАГИЯ НА МОМЧЕТО ЗА ДА ИЗКОЧИ ТО САМО ПРЕД СПРЕЛИЯ БУСА И ДА ПОЧНЕ ДА СЕ КАРА С ***. ТОВА Е БИЛО С ЦЕЛ ДА СЕ НАПРАВИ КУРБАН, ДА СЕ ПРИНЕСЕ В ЖЕРТВА ЕДНО БЪЛГАРСКО МОМЧЕ ЗА СМЪРТТА НА СИНА НА РАШКОВИ.Адрес за обратна връзка-narodenglas***abv bg
98
7
 
3
 
! Отговори
UCHITELKA преди 12 години
OT KOITO NISHTO NE STAVA STAVA POLICAI
97
2
 
0
 
! Отговори
rottenroll преди 12 години
Обичам по традициянашата полиция,тя пази по преданиенародното съзнание!
96
3
 
10
 
! Отговори
Ъъъ, моля ?! преди 12 години
"Мит е полицейското насилие" - сериозно ли бе *** ?! Присъдите от Страсбург дето ги плащаме също ли са мит ?
95
1
 
3
 
! Отговори
до 98 преди 12 години
Стига сте разпространявали фалшиви статии...Това си е манипулация. Никой гръцки вестник няма да седне да пише такива глупости.
94
5
 
11
 
! Отговори
st.anger преди 12 години
В България хората се страхуват от полицията повече отколкото от 'мутрите', иначе незнам дали има полицейско насилие...
93
2
 
4
 
! Отговори
Roskata преди 12 години
Kakva policeiska durjava. Vish v Amerika kolko slujbi ima, kolko policai. Tuka trqbva da igrae tvurdata ruka . Nemoje cql narod tarikati, izmamnici i kvi li ne . Vseki gleda da izmani , da otkradne , da izluje. Ne se spazvat pravila, vseki si dava po 20 leva da ne mu pishat akta, no ne si otstranqva neizpravnostta ili puk si kara kakto si znae.... Horata trqbva da se nau4at da spazvat pravila i sled tova ve4e policiqta moje da se ponamali .
92
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Директна извадка от гръцкия вестник "Симера":"Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част о...т стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на прощадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.И ние като гръцки граждани свикнали да търсим и отстояваме прават си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда.Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави.В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, *** са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем."
91
6
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
57000 полицаи на 7000000 й жители,а 30000 армия това ако не е полицеиска държава здраве му кажи.
90
3
 
1
 
! Отговори
до 86 преди 12 години
От село ама винаги с врьзки --тип наш човек от ,,системата ,,
89
4
 
11
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Превърнаха нещастната ни Родина в НАЙ-ДОЛНОПРОБНА ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА.Толкоз знаят, толкоз могат - ще каже някой. И ще е прав.И НИЕ ТОЛКОЗ МОЖЕМ, щом ги търпим все още.