Полицейското насилие е мит! Твърди го главсекът на МВР

Няма да има наказани служители заради Катуница
Обновена: 8 ное 2011 15:05 | 8 ное 2011 09:50,
223
Полицейското насилие е мит! Твърди го главсекът на МВР
Калин Георгиев Снимка: архив, Булфото

Мит е полицейското насилие. Няма друга такава държава, в която полицай да бъде блъскан, ритан, да са му късани пагоните и този, който го е направил, да не получава жестока осъдителна присъда. Това каза главният секретар на МВР Калин Георгиев пред БНТ.

"Аз не го виждам това полицейско насилие. При 54 000 души състав на МВР, при 70 случая за полицейско насилие, не знам колко са осъдителните присъди, колко са доказани, мисля, че статистиката е в полза на служителите на МВР", аргументира се той.

По повод избухналото напрежение в Катуница Георгиев каза, че проверката не констатира нарушения, така че не би следвало да има наказани полицейски служители. Служителите на МВР там не са нарушили закона за МВР и Етичния кодекс на министерството, изтъкна той.

Полицията и жандармерията в Катуница реагираха правилно и благодарение на действията на МВР след това не се стигна до ескалация на напрежението, смята Калин Георгиев.

„Представете си една хомогенна маса от различни хора, част от тях страдащи, обидени, онеправдани, мачкани дълго време, хора, които са загубили близки. Как да разрешиш на жандармерията и на тежката техника да влезе със сила. Къде би бил моралът ми тогава?“.

Още по темата

"Не бих искал отново МВР да се превръща в боксова круша на различните държавни институции, които по една или друга причина не са си свършили работата", допълни Калин Георгиев. По думите му МВР работи много активно по Цар Киро и неговата фамилия.

Щатът на МВР трябва да се оптимизира и да се избегне дублиране на функции. Той отрече да става въпрос за съкращения в системата и обясни, че в момента щатът на вътрешното министерство не е запълнен. В МВР винаги ще има място за качествените служители, категоричен е Калин Георгиев.

По думите му до момента не е имало нито един служител, който е показал качества и който да е отпаднал от системата поради съкращаване на щата. Щатът на МВР е 61 170 души, от които обаче заети са под 54 000 служители, обясни Георгиев.

„Много бих искал българските полицаи да бъдат облечени, обути, да имат бензин, за да могат да изпълняват служебните си задължения, и да не мислят за насъщния“, каза още главният секретар на вътрешното министерство.

„Всяка една стотинка, която получава служителят на МВР, е заслужена и изстрадана“, посочи Калин Георгиев.

Той отговори и на всички онези, които смятат, че привилегията в системата на МВР да се получават 20 заплати накуп при пенсиониране е отживелица от комунистическото минало.

„Да дойдат да изкарат един работен ден с един от полицаите. Дори с мен, само да стоят до мен 20 часа и пак ще си говорим“, подчерта главният секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още по темата: МВРщатКалин Георгиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
7
 
3
 
! Отговори
гост-подължение преди 12 години
полицаите за "независимия български съд" все не достигат доказателства. Много добре виждаме как бие полицията и в Гърция и в Европа и в САЩ. Къде сме виждали да бият полицаи - естествено в България. Защо да не ги бият - никой не ги защитава.Някой спомена за милите агитки на Левски. След, като потрошиха стадиони, трамваи и всичко през, което минаха, какво платиха за това? Всичко в БГ е безнаказано. Стига злоба и полицаите са хора и имат семейства. Да са живи и здрави и да им е честит празника!
87
2
 
9
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
"Моят личен "сблъсък" с полицията-след кражба в дома ми: Взеха отпечатъци от цялото семейство, а "разследващия" полицай ми заявява- цитирам" Каква файда имам да ти разкривам домната кражба?"А при моят личен сблъсък с полицията когато ми обраха жилището разследващият полицай каза да си гледам работа и да си затварям устата защото хората които обират жилища си плащат на полицията и лично на Борисов и Цветанов и самите те са наредили на полицията на пребиват от бой и да чупят пръстите на всеки който се оплаче, че жилището му е обрано. Ето това е сегашната полиция.
86
3
 
8
 
! Отговори
ИЗВИНЕНИЕ преди 12 години
НЯМА КАКВО ДА СЕ ИЗВИНЯВА ТОЯ КАЛИНЧО. ПОЛИЦАЙ БИЛИ БЛЪСКАНИ , БУТАНИ И Т.Н. АМИ ТАКА ЩЕ Е КАТО НЕ ЗНАЯТ И НЕ ИСКАТ ДА ДАДАТ ОТПОР НА МУТРИТЕ. ТЕ СА АРОГАНТНИ И ПРЕСТЪПНО ГРУБИ КЪМ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА , НООО СА ОСОБЕНО ВНИМАТЕЛНИ И СГОВОРЧИВИ С БАНДЮГИТЕ , ЗАЩОТО ЗНАЯТ , ЧЕ ТИЯ ПОСЛЕДНИТЕ СА КРЪВНИ РОДНИНИ НА НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ. ЗАЩО КАТО ВИДЯТ НАРУШЕНИЕ НА МУТРИНСКА КОЛА СЕ ОБРЪЩАТ С ГРЪБ И НИЩО НЕ ВИДЕЛИ. КАТО ВИДЯТ ОБИКНОВЕН ЧОВЕЧЕЦ СГРЕШИ СЕ НАХВЪРЛЯТ КАТО ХИЕНИ ВЪХУ НЕГО. ТОВА СА ЕНИЧАРИ НА БОКО
85
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми ела ти врьзваи арматури 20-часа ,аз ще седна в колата с буркана да си почина малко...само че ще врьзваш арматури за малко по-малко пари от тези твоите и ще бьдеш без никакви привилегии ,ако се разболееш всичко сам си плащаш и ако те заболят колената и да не можеш да ходиш от клечането ставаш просяк сьс 170 -200 лева пенсия и няма 20-заплати Винаги ще си мрьсен и изморен а и на края като се качиш в счупената си кола някои с шапка ще те глоби щото винаги ще си намери причина ....кво ще ми обясн
84
3
 
9
 
! Отговори
LoL преди 12 години
По-добре да си имаш вземане даване с мутрите отколкото с полицията, защото голяма част от тях поне имат самоуважение и чест. Полицаите са лумпенизирани *** (голяма част от тях от село, които не могат да си намерят истинска работа), които за 10 лева ще продадат и главсека и баба му и собствената си баба...
83
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мам познати полицаи. Разказвали са ми как бият. Гадно ми стана само като ми показаха как слагат белезници. Да не говорим колко често бият по поръчка.Едно момче го бяха смляли от бой, защото уж бил дъщерята на шефа. После се оказа, че оная излъгала баща си, защото същото момче предпочело приятелката й.А онова момче в Пловдив, на което спукаха тъпанчето. Шефът му го набедил за крадец.
82
7
 
0
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Там където има твърда ръка има полицейско насилие!Където има меки китки, както беше по мое време - няма полицейско насилие
81
1
 
10
 
! Отговори
батенце преди 12 години
А момчето диабетик , което пребихте преди няколко седмици и то ли е мит!!!!!
80
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Няма да има наказани служители на реда заради Катуница"А трябва да има наказани. В Катуница полицията разполагаше със хора и средства да размаже за минути *** но не го направи заради предизборни съображения. Не може са се иска присъда и наказание за *** Рашков за неговите прегрешения, а в същото време лумпенизираните *** които палят и чупят чуждо имущество да остават ненаказани.
79
2
 
8
 
! Отговори
g3nata преди 12 години
да няма спор полицейско насилие няма..... то си е жив тероризъм.....
78
1
 
10
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Айде де!Знаете ли как се отнася един полицай с обикновен гражданин!А да не говорим, че полицаите служат само на богатите и ***!А и добре, че така хубаво си вършат работата, та в страната има над 150 000 ОХРАНИТЕЛИ!
77
5
 
3
 
! Отговори
? преди 12 години
Имаше ли полицейско насилие по време на турско комунистическото управление
76
1
 
7
 
! Отговори
RABOTNIK преди 12 години
Mnogo e truden rabotnia den na policaia !?To na vsichki drugi im e pesen
75
4
 
23
 
! Отговори
Homer преди 12 години
*** полиция!
74
9
 
5
 
! Отговори
гост преди 12 години
Първо искам да кажа, че нямам никаква връзка с полицията - никой от моите близки, приятели и познати не работи там. Но останах отвратен от всички драсканици, които се изписаха за полицията. И там, както и във всяка работа има лошо работещи хора, но не може всички да ги слагаме под един знаменател. Как полицията да се справи с кражбите на ***, като самата държава не може да се справи с тях. За всяко нещо трябва закон, който да се спазва, а не да работи против хората. Каквото и да направят по
73
1
 
1
 
! Отговори
Roskata преди 12 години
DO 54 , brat i az hoda na ma4ove zareji vsi4ki fenove da sa nevinni kakto gi opisvash ti . Prosto si izql palka prednazna4ena za drug. Izobshto ne sa nevinni . Ima mnogo fenove koito provokirat, hvurlqt kakvo li ne. Ne mi govori ti 4e sa otishli samo na ma4. Ima hora koito otivat samo za da buistvat i da troshat....
72
2
 
0
 
! Отговори
Kasabov преди 12 години
Ako osaditelnite prisadi sa kriterii to kolko ot ialovite vi akcii zavarchiha s takiva be Kamencho ?
71
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мит е полицейското насилие. Няма друга такава държава, в която полицай да бъде блъскан, ритан, да са му късани пагоните и този, който го е направил, да не получава жестока осъдителна присъда. Това каза главният секретар на МВР Калин Георгиев пред БНТ" Именно Калине - в другите държави полицаите са ХОРА които няма да позволят такова отношение към тях - да ги бият, а те само да се свиват че да не ги бият много! А вашите мижитурки са силни само когато са много и маскирани!
70
3
 
21
 
! Отговори
Гост преди 12 години
Моят личен "сблъсък" с полицията-след кражба в дома ми: Взеха отпечатъци от цялото семейство, а "разследващия" полицай ми заявява- цитирам" Каква файда имам да ти разкривам домната кражба?" Та - г-н Главен секретар , какво празнувате?
69
2
 
8
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
Боже ,боже човешката наглост няма край!!!