Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП

Богатите да са съпричастни към кризата, призоваха социалистите
15 ное 2011 22:40,
247
Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП
Драгомир Стойнев Снимка: БСП

Нито една група няма да спечели от Бюджет 2012, заяви депутатът от Коалиция за България и председател на социалната комисия Драгомир Стойнев. Той обясни, че предлагания от управляващите бюджет 2012 е антисоциален и орязва придобивките на всички социални групи в страната.

„В този бюджет за първи път се отнемат социални права – на майките, на пенсионерите, на хората с увреждания”, каза Стойнев.

Според него бюджетът се съсредоточава изключително в разходната си част. „По-жалкото обаче е, че ограничаването на разходите не става за сметка на оптимизация на излишни разходи и по-висока ефективност на системата, а за сметка на орязването на социалните права на българските граждани”, отбеляза още Драгомир Стойнев.

„Крайно време е и богатите хора да бъдат съпричастни към кризата”, заяви председателят на социалната комисия в парламента и добави, че е напълно нормално този, който получава голяма заплата, да плаща и големи осигуровки.

„Не може вече 4 години максималният осигурителен доход да бъде 2000 лева”, отбеляза Стойнев. Според него увеличаването на минималните осигурителни прагове прехвърля тежестта на кризата върху бедните поради намаляване на разполагаемия им доход.

Драгомир Стойнев изтъкна, че Бюджет 2012 обрича българските деца на бедност, като запазва добавките за отглеждане на дете на нива от 240 лв. месечно, въпреки че минималната работна заплата се вдига. Той припомни, че само преди две седмици правителството е приело за ниво на бедност сумата от 236 лв.

„Развенчава се и митът за така наречената добра пенсионна реформа. И тази година няма да има осъвременяване на пенсиите, няма да има и индексация на пенсиите”, възмути се Стойнев и предложи премиерът да живее един месец с парите, които получава един пенсионер. Той коментира и ситуацията в сектор сигурност, където управляващите предлагат да се вдигне възрастта за пенсиониране.

„Факт е обаче, че вече има 7 хил. човека, които са достигнали възрастта за пенсиониране, и те ще напуснат системата”, обясни той и отбеляза, че това ще натовари държавата с нови 200 млн.лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
7
 
! Отговори
beer es преди 12 години
но сега при ,Боко има надежда
137
3
 
5
 
! Отговори
павел преди 12 години
И Евгени Онегин не си чел нито Война и мир само тезисите на партията за N-тия и конгрес за туй си толкоз *** че чак объл. Ще строшиш и питагоровата и синосова и всички други теореми щот си с повече от един *** ъгъл на главата. Това е възможно или защото комунистите са ти рендосъли мозъка или щот баща ти те е делнал с теслата докато е слушал "На теслата дръжката" кат е видял кво е направил на тагадък както писах по-доло.
136
8
 
8
 
! Отговори
Staf преди 12 години
Перфектният пенсионер според Бойко:Да работи до 70 години и да почине след 2 месеца."Не харесваш хората, държавата и себе си? Бъди мутра, избери Герб"Новият слоган на партията за следващите парламентарни избори
135
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кво викаш Павка пише в книгата "Винету"
134
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Павка на колко си години бре пич ?
133
1
 
4
 
! Отговори
beer es преди 12 години
абе другари ,преди 10г .напуснах БГ.защото беше сьщата мизерия,като сега.
132
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво пише във "в-инету " Павка...?
131
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Незнам на нас комунистите не ни даваха да четем капиталистически романи , ние четяхме "Евгени Онегин "
130
1
 
3
 
! Отговори
Павел преди 12 години
Анонимен ти си като един Сергей Матросов бе. Къде са ти другарите? скучно ми е с теб, не ме кефиш.
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Павка футбол негледаш ли бре че се чудиш кво е Бек
128
0
 
5
 
! Отговори
Павел преди 12 години
Между другото Винету е велика книга в която се говори за достойнство и чест и за мъжка дума все неща от които вие сте оперирани и нямате идея за кво става въпрос *** то старческата деменция е обяснима все па сте на 100 и кусур години. Тъкмо сега подходящ повод да ходите да пасете Гинко Билоба за освежаване на паметта и за затъпкване на лакомите ви усти червени бабички.
127
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да се плашиш той Вожда ти Борисов от Сотаджия Министър стана ти се шашкаш гледай от него и ще станеш и ти министър...
126
0
 
6
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Колко много *** са загрижени за хората ставате смешни травестити вече 22 години никой него интересуваше за никои а сега ревете .За вас само Белене и Доган дави шпори
125
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Павка незнаеш кво е Бек ама драскаш викаш а ? Отваряй буквара Павка и чети мойто момче щото Бойко търси кадри начетени не само напети !!!
124
0
 
3
 
! Отговори
Павел преди 12 години
За Бек си има българска дума, която то не знаеш и не се образува така множественото и число.Така сте свикнали всичко наготово , а напъни се малко няма да ти заслабне *** толкоз..
123
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Павка Бек бе защитник с офанзивна функция - извини ме ти си на "Винету" разбирам те !!!
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпотия до шия.
121
1
 
2
 
! Отговори
до Павел преди 12 години
Бек бе Пафка , това е пост във футбола Бек Беци питай Бойко къв го играе нали рита питай го кво е Бек ?за комунистическите кабинети от 1989 викаш да почакам а ?
120
1
 
1
 
! Отговори
павел преди 12 години
Не си дорасъл да ме изпитваш Анонимен отворко. Това ,че ти си мислиш ,че знаеш си е твой проблем. Ако не знаеш питай агент Гоце той им води бройката в доносите си.
119
1
 
2
 
! Отговори
павел преди 12 години
Анонимен не си ясен. Приведи ми думате "Беци". Явно само да превеждаш говедата от един баир на друг ставаш. По-здрав от мен и до чукане ..т.е. до чуване исках да кажа. Аиде набирайте сили ,че слабо се представяте и не ми е интересно вече. Лягайте да почивате и дано почините всичките комунисти.