Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП

Богатите да са съпричастни към кризата, призоваха социалистите
15 ное 2011 22:40,
247
Борисов да поживее месец с една пенсия, предложи БСП
Драгомир Стойнев Снимка: БСП

Нито една група няма да спечели от Бюджет 2012, заяви депутатът от Коалиция за България и председател на социалната комисия Драгомир Стойнев. Той обясни, че предлагания от управляващите бюджет 2012 е антисоциален и орязва придобивките на всички социални групи в страната.

„В този бюджет за първи път се отнемат социални права – на майките, на пенсионерите, на хората с увреждания”, каза Стойнев.

Според него бюджетът се съсредоточава изключително в разходната си част. „По-жалкото обаче е, че ограничаването на разходите не става за сметка на оптимизация на излишни разходи и по-висока ефективност на системата, а за сметка на орязването на социалните права на българските граждани”, отбеляза още Драгомир Стойнев.

„Крайно време е и богатите хора да бъдат съпричастни към кризата”, заяви председателят на социалната комисия в парламента и добави, че е напълно нормално този, който получава голяма заплата, да плаща и големи осигуровки.

„Не може вече 4 години максималният осигурителен доход да бъде 2000 лева”, отбеляза Стойнев. Според него увеличаването на минималните осигурителни прагове прехвърля тежестта на кризата върху бедните поради намаляване на разполагаемия им доход.

Драгомир Стойнев изтъкна, че Бюджет 2012 обрича българските деца на бедност, като запазва добавките за отглеждане на дете на нива от 240 лв. месечно, въпреки че минималната работна заплата се вдига. Той припомни, че само преди две седмици правителството е приело за ниво на бедност сумата от 236 лв.

„Развенчава се и митът за така наречената добра пенсионна реформа. И тази година няма да има осъвременяване на пенсиите, няма да има и индексация на пенсиите”, възмути се Стойнев и предложи премиерът да живее един месец с парите, които получава един пенсионер. Той коментира и ситуацията в сектор сигурност, където управляващите предлагат да се вдигне възрастта за пенсиониране.

„Факт е обаче, че вече има 7 хил. човека, които са достигнали възрастта за пенсиониране, и те ще напуснат системата”, обясни той и отбеляза, че това ще натовари държавата с нови 200 млн.лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
6
 
! Отговори
до 152 преди 12 години
Към тях що не прибавиш и "умниците" и откровени крадци - Цветаов, Анрей Ивано, Лъчо Иванов, Фидосова, Менда и най-големия Борисов...
157
1
 
5
 
! Отговори
до 159 преди 12 години
Ми то за две години и половина "техните" пенсии на са пипани! Но къде остават приказките, че ако не е герб в България ще е като в Гърция и, че сме по-добре дори от американците... Инфантилност...
156
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Егати наглите са тия от БСП! Що не предложат Станишев, Масларова и Цонев да живеят с по една пенсия от техните, дето даваха по тяхно време?
155
0
 
3
 
! Отговори
До Павел преди 12 години
Павле,Павле,научи се да пишеш думата антикомУнист правилно,а не неграмотното антикомОнист и тогава раздавай акъл,от бедната ти на това вещество тиква!
154
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милост за възрастните родители на България, тези хора я построиха такава, че още има какво да се краде от нея! Пожелавам на тези, които мъдрят пенсионните реформи и все нищо не излиза от това да станат по зле финансово от нашите родители и тогава да разберат какво са причинили на милиони българи!
153
1
 
3
 
! Отговори
д-швейка преди 12 години
И ние искаме за 7000 пенсионери 200 милиона лева- само че за тия дето са ги хранили.А иначе те милионерите са от вашата партия,както и тия нови пенсионери.Що не си направите сметка че ако се пенсионират като на запад на 60 години ще спестите 3 милиарда лева
152
0
 
0
 
! Отговори
naivnik преди 12 години
mche to ne e po-razlichno ot tova koeto "tsaria" i stanishkata zaveshtaha!!! Ili si mechtaete da se povtori sluchkata s marzelivite romei, za da grabnete vlasta i da zavladeete oshte poveche, adni komunisticheski mekereta!
151
0
 
1
 
! Отговори
Siromahov преди 12 години
To vsichko dobre,no ot kade da doidat parite.Lesno e da se iska i dava,no kogato imash. Po dobre e taka da napravim ,che pensionerite da stignat zaplatite na pishman politicite,vmesto obratnoto.Neka BSP deputatite da dadat svoite zaplati na pensionerite i taka shte posledvat primera im i ostanalite
150
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам да ми го преместите от единия крачол в другия, че ми изтръпна крака...
149
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам Станишев, Първанов, Овчаров, Калфин, Драгомир Стойнев, Мая Манолова, Кутев да поживеят месец с една пенсия.
148
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смърт за ***-комунистите, отрочета на крадците на кашкавал загробили България от черната дата 09/09/1944 !
147
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мед ми капе на сърцето като гледам как сте се запенили като бесни червени кучета. ;-) Аиде бе що не вземете пак пушките и не станете партизани ами стоите до задниците на жените си.. както се казва в един наш чуден филм "Мъжки времена" "" едно е да искаш друго е да можеш а трето и четвърто да го направиш" Като гледам какви сте СерГейове обаче, много се съмнявам, от друга страна ловния сезон още не е закрит та побързайте да хванете балкана да се настреляме на Червенопразноглавчета.
146
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Партията на милионерите и олигарсите се загрижила за бедните,тия са толкова жалки в лицемерието си..а за електората им какво да кажа,разбирам ги...всеки вече има право е *** и *** колкото си иска.
145
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев дали е пробвал как се живее с една пенсия докато беше премиер?
144
0
 
0
 
! Отговори
psycho преди 12 години
ami zemete gi ubiite tiq 7 hilqi 4oveka i nqma da tejat 200 miliona na dyrjavata.....raboti za ku4e da te hape posle ...ei tva e ...cel jivot umira6 i se 4upi6 ot rabota i nakraq vmesto blagodarnost 0- pre4i6 ! ( za heityrite nqmam BG phonetik 6toto tei )
143
5
 
6
 
! Отговори
Павел преди 12 години
В тая книга има един герой дет на български името му звучи "Поразяващата ръка", ей това е Бат Бойко за вас. А ти като гледам си "Поразяващата уста" малка но съществена разлика
142
4
 
7
 
! Отговори
Павел преди 12 години
Ами вземи я прочети тая книга бе пич, на колко години съм .. такива въпроси се задават в съда ама там се плаща на свидетелите ;-) каква ти е офертата, щот аз кат един антикомонист бачкам за пари а не както едно време за братския виетнамски народ за изтърбушената чиния на Бузлуджа или за резиденциите на бай Тошо. Аиде получаваш партиина задача да се ограмотиш и до утре да си прочел книгата, че ще се изпитваме
141
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми червни кво да ги правиш, готини са за разлика от ГЕЙБ
140
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Павката се скри ! отиде да си припомни кво пише в романа "Винету"
139
0
 
9
 
! Отговори
Asen преди 12 години
POVRASHTA MI SE VECHE OT TEZI CHERVENI BOKLYCI TO NE BIAXA PLYNKI RECHI ZAPLAXI IZBORI KAK SHTELI SME DA NAKAJEM BOKO,MOJE DA E VSIAKAKAV NO VI REZNA KRANCHETO SEGA REVETE KAKTO SA REVALI NASHITE DIADOVCI PO ZATVORITE ZASHTOTO SA BILI PETKOVISTI,*** TAKIVA ZAGRIJENI BILI