Опозицията внушава чувството на безпомощност!

Как убиваме науката, като увеличаваме парите, възмути се Игнатов
Обновена: 16 ное 2011 17:06 | 16 ное 2011 15:57,
17
Опозицията внушава чувството на безпомощност!
Сергей Игнатов Снимка: Архив, Булфото

Не Бюджет 2012 обрича България на неуспех, а чувството на безпомощност, което политици от тази трибуна се опитват да внушат на българите, заяви министърът на образованието и науката Сергей Игнатов в парламента при обсъждането на бюджета за следващата година. 

Повече от 60 години на нас ни внушават чувство на  безпомощност, лидерите на България не бива да си позволяват това, независимо от политическите сметки, които си правят, посочи Игнатов.

„Много се говори за това, че нашето правителство убива образованието и науката. Аз ви питам как в условията на задълбочаваща се криза го убиваме с повишаване на разходите за  образование със 171,2 милиона лева“, категоричен беше Игнатов.

По думите му се увеличават парите за издръжката на учениците от средните училища. Най-добрите специалности във висшето образование ще бъдат финансирани допълнително с до 25%, увеличава се гаранцията за студентското кредитиране и става 80,4 млн. лева, което отваря вратата за равен достъп до образование, изреди просветният министър.

Още по темата

Игнатов отбеляза, че се увеличават общо с 6 милиона парите за  стипендии на студентите.

Заделени са пари за фонда за научни изследвания и се вдигат парите за наука в университетите и в институтите, които са в БАН.

Министърът поясни, че образователните и научните институции трябва да влязат във  формата "конкурентоспособност" и това е и причината за разделната политика, която се прилага към тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Как убивате науката като давате повече пари за нея ли?...Ами като изписвате 10000 лева за тоалетна чиния в БАН. Така.
16
1
 
6
 
! Отговори
до другаря Игнатов преди 12 години
Другарю Игнатов, вие сигурно сте прав!Затова другарю Игнатов, какво според вас е най-доброто решение? След като опозицията ви пречи и тя е виновна, най-добре ще е да няма опозиция нали така, другарю Игнатов?Вие сигурно искате да върнете Член 1 от Конституцията, само че с леко изменен текст:Ръководната роля е не на БКП, а на ГЕРБ? Колко гениално и просто!Ако не се махнете сами, накрая сигурно "народната любов" ще ви премахне!
15
1
 
4
 
! Отговори
някой преди 12 години
Е да бе, сигурно аз това не го усещам на гърба си, опозицията ми го била внушавала това!Сигурно опозицията ме убеждава, че навън сега не е лято а идва зима и трябва да си включвам парното, за което после, сигурно пак по внушение на опозицията трябва да плащам по-големи сметки от миналата година?Сигурно си внушавам, а навън е лятооо, лятооо и само за плаж ... само че в Австралия!
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опозицията може изобщо нищо да не прави, вие сте показателно некадърни и безпомощни. Лошото е че потърпевшите сме ние.Днес .бг пишете кога ще е протеста срещу геноцида ,наречен "пенсионна реформа "?
13
1
 
5
 
! Отговори
Отвратен преди 12 години
ЗОМБИ!!!
12
3
 
10
 
! Отговори
От 11 преди 12 години
Убихте дори дребните наченки на вътрешен пазар и по този начин възможността за растеж на всички тези малки фирми за които говоря. За 10 сребърника ни продадохте всички и утре когато слезете от власт няма да останете да живеете тук а ще избягате на запад.Аз след нова година закривам моята фирма. Не мога повече! Ще получите още 3-*** безработни да чакат на опашката за социални помощи. Това е. За съжаление няма да съм само аз!
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз наистина се чувствам безпомощен господин Игнатов, но не заради опозицията а заради вашето съсипническо правителство. Вашето правителство господин Игнатов направи всичко възможно да убие дребния бизнес в България. И почти успяхте за съжаление. Всеки ден слушаме за великите евросубсидии, магистрали, АЕЦ-и, тръбопроводи и т.н. грандомански проекти а забравихте за тези които хранят народа в тази държава. И това не са асфалтоналивачите а десетките хиляди дребни търговци, производители и занаятчии.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
увеличава се гаранцията за студентското кредитиране и става 80,4 млн. лева, което отваря вратата за равен достъп до образование А през банката на Цветелина Борисова ли ще мине, пак да лапне лихви и такси, за да дигнете таксите с 16% на всички, да се увеличат наемите в общежитията ли.
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво увеличавате, бе, другарю Игнатов, ленинградски възпитанико? Къде ще отиват тези държавни пари? Чрез измислени наредби и закончета, употребявайки изрази като 'конкурентоспособност' и 'рентабилност', ще ги прехвърлите към частни университети, като НБУ. Което си е чиста КРАЖБА на парите на данъкоплатците! Защо ти, другарю Игнатов, получаваш ДЪРЖАВНА заплата, за да вършиш ЧАСТНАТА си работа???
8
4
 
15
 
! Отговори
$ преди 12 години
Като давате толкова пари, ЗАЩО ВДИГАТЕ ТАКСИТЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА СТУДЕНТИТЕ?
7
4
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Комунисти,не комунисти и други дивотий-управлението на Боко е некадърно,уродливо и опасно за България......но Вие пак си гласувайте за него....дерзайте....и скоро ще се разхождате като скелети по улиците,е не всички-приятелчетата му ще богатеят и отпускат търбусите!!!
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не зная по какъв критерий /ако има такъв/ и начина по който се избира един министър,но тези от Образованието са винаги били"един да хванеш та другият да удариш"!Чак мен ме хваща срам.
5
12
 
8
 
! Отговори
НЕОСПОРИМ ФАКТ : преди 12 години
ИСТОРИЯТА ГО ДОКАЗА , ЧЕ : Когато комунистите са против някой , значи той добре си върши работата !!! Лошото е когато комунист те хвали. Значи си станал като тях - крадлив , завистлив , мърморещ и озлобен на всеки и всичко.
4
2
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Боко, Дянко-о-о-в и ти Тотьо, да Ви разкажа една народна приказка, а Трайков ли и на тебеНастрадин Ходжа, казал на Хитър Петър:- Петре, научих магарето си да не яде- И какво ще го правиш сега? рекъл Петър- Ще го правя на кюфтета- Защо? - Очудил се Хитър Петър- Защото ТЪКМО ГО НАУЧИХ ДА НЕ ЯДЕ И ТО ВЗЕ ЧЕ УМРЕБорисов, Дянков, и ти Тотьо, в ДЕМОКРАТИЧНИТЕ разпределителни системи, за разлика от вашата либерална, има ПРАГОВЕ НА ЧОВЕЧНОСТ:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. При по-малки доходи ни умъртвяват, чрез глад това се наричаФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД и е престъпление срещу човечеството, за което няма давност!!!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 692лв. По-малка малка минимална заплата еСОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!ОТ КЪДЕ ПАРИ?1. Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27%!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е не 640лв., а 1026 лева ЗАЩОТО СМЕ СИ ГИ ИЗРАБОТИЛИ!!!2. Данък печалба да се удържа при източника/ТУК В БЪЛГАРИЯ... За инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%... За неинвестираната данъка да е 37.5% (в Германия е 35%), колкото са удръжките на работещите граждани, а данък девидент у нас е само 5%..., а би трябвало да е колкото на нормалните хора 10%...!!!3. Премахване ТАВАНИТЕ за пенсионни, здравни и осигурителни плащания, и удържането им от всички доходи от ТРУД, СОБСТВЕНОСТ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ Максималния размер на СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, да е под размера на минималната пенсия от 136лв, която е доход от честен труд- Дянков, днес ДВЕ ТРЕТИ от парите ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се ПРИСВОЯВАТ/КРАДАТ от безмерно силната, спрямо отделния човек ОЛИГАРХИЯ, а днешната СВРЪХЛИБЕРАЛНА ФИНАНСОВА ДИВАЩИНА, на Дянков, е отковен ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИЯ НАРОДГеноцида е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗА КОЕТО НЯМА ДАВНОСТ!!!- Народе!!!!
3
7
 
17
 
! Отговори
ОЩЕ ПО-НЕОСПОРИМ ФАК преди 12 години
Няма по-голям комунист от идола ти,Бойко Борисов,по известен като Боко Тиквата.Единствените комунисти останали в България са господарите на ГЕРБ,генералите от ДС.
2
13
 
13
 
! Отговори
НЕОСПОРИМ ФАКТ : преди 12 години
ИСТОРИЯТА ГО ДОКАЗА , ЧЕ :Когато комунистите са против някой , значи той добре си върши работата !!!Лошото е когато комунист те хвали. Значи си станал като тях - крадлив , завистлив , мърморещ и озлобен на всеки и всичко.
1
5
 
19
 
! Отговори
Aнонимен преди 12 години
Минаха изборите и пак се запя стария рефрен - ДРУГИТЕ СА ВИНОВНИ!!!!