Няма договор с Шеврон за шистовия газ, обясни Борисов

Ако НС наложи мораториум, правителството ще се съобрази
Обновена: 18 ное 2011 16:15 | 18 ное 2011 15:50, Красимир Ангелов
278
Няма договор с Шеврон за шистовия газ, обясни Борисов
Снимка: БТА

"Ако парламентът наложи мораториум върху проучването и добива на шистов газ, правителство ще се съобрази с това", обяви по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов.

Той припомни, че дружеството "Шеврон България" е спечелило конкурс за проучване на шистов газ.

"Дори да има доказано наличие на газ, това не определя дали добиването му е икономически изгодно, или не", разясни още Борисов.

Той заяви, че договор с "Шеврон" не е подписан. Преговорите обаче текат.

"Обсъжданите характеристики и клаузи са прецизни, икономически изгодни и изцяло в защита на националните интереси", посочи премиерът.

Още по темата

Той отбеляза, че диверсификацията на страната е изключително важна.

"Ако следващите поколения знаят, че имат залежи на газ, това би довело до поне няколко милиарда в икономиката през следващите десетилетия, но искам парламентът да е взел това решение и да знаят следващите поколения, че ако в Полша и в Румъния произвеждат и си стабилизират икономиките и диверсификацията, този парламент е взел обратното решение", завърши Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
4
 
2
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Не се поддавайте на манипулациите и спекулациите на БСП (ДС, ДПС т.н.). Това е техният начин на управление - с лъжи, с театри, с постановки, със саботажи. Помислете за секунда какви са фактите, а именно не се знае въобще дали разполагаме с газ и не е ясно дали ако имаме ще го добиваме, т.е. дали инвестицията би си струвала и ще се възвърне. Мислете! Освен това едно е да плащате по 300 лв. на месец за парно, друго е да плащате 100 лв. за парно. Както и за останалите свързани продукти и услуги.
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека знаят следващите поколения, че премиерът Бойко Борисов е искал да отрови българската земя! От алчност.
153
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе *** недоклецани, Бат Бойко ви съдра задниците за трети път на избори и още не могат да уврят празните ви кратуни. Не разбрахте ли, че сте аут най-малко още 2 мандата на ГЕРБ. А на третия мандат вашата лява /***/ партия ще се свие до един вагон ***, така че и да кяфкат и да не кяфкате все тоя. Борисов доказа, че къде ги добара, там им сваля скалпа на червените индианци и техния нежен вожд Станишко, ама тия пак се натискат за още, абе вие мазохисти ли сте, та искате още бой по лакомите ***, какви сте бе, малко ли ви беше срама от бесепарския *** разпран?!
152
0
 
5
 
! Отговори
AYYYYY преди 12 години
Василев,отведи твоите братя в израел...Французите ги изгониха а и боко ще върви ако случайно на пук реши да го добива
151
0
 
1
 
! Отговори
white trash преди 12 години
Убий белите бойко , убий ги , друго е да си черен мазан грък , уби или ги изгони бойко , че много бели станаха . "Ако следващите поколения" ама ти сериозно ли ?
150
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
После да не хленчите, че още 1 милион от североизточна България са се пренесли да живеят в столицата!!!
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ ТАЯ КОМУНИСТИ4ЕСКА *** ДОСТА СЛАНИНА Е НАТРУПАЛ ВЕ4Е НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗГЪНЕ ,Я МУ ВИЖТЕ ЗУРЛЕТО И ГНУСНО ДЕБЕЛОТО ТУЛОВИЩЕ И СЕ ТЪРКАЛЯ КАТО БУРЕ,СИГУРНО ЩЕ ДА Е ОТ МНОГОТО ДЕНОНОЩНА РАБОТА .
148
1
 
8
 
! Отговори
ЗА 149 преди 12 години
ЛЪЖЕШ ВИКТОРЕ, ЛЪЖЕШ КАТО ТИКВЕНИЯ СИ ВОЖД!
147
0
 
1
 
! Отговори
примирил се преди 12 години
Да добиват, после ще плащаме в здраве.
146
5
 
1
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
до 145Човече не знам как хем проучването е забранено, хем Дойче Веле снимат проучване край германски град. Отвори клипчето в ЮТуб и виж сам :)
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както няма и така може и да има!
144
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ШАВРОН ДА МУ ЗАБИЕ ДВЕ СОНДИ ,ЕДНАТА В АНУСА ,А ДРУГАТА В ПРАЗНАТА ТИКВА.
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата няма откъде да вземе пари за АЕЦ Белене. Няма откъде да вземе и пари за изплащане на заема на Милен Велчев.Значи парите от Шеврон няма да стигнат.
142
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 125В грешка си "....проучванията и добивът на шистов газ са забранени със закон във Франция, Германия, а във Великобритания изследванията са прекратени за неопределен период".В Европа за сега са "надупчили"са само Полша и ще започнат да добиват 2014.Или и ти говориш на инат,както премиера иска да "подписва на инат":)
141
4
 
2
 
! Отговори
БСП са нервни преди 12 години
Агента Гоце започва все по-явнода подпира отзад Станишко и БСП окончателно стана за резилПревърна се в педеро-манафски водевил! Как ще управлява тази партия на развратакато всички решения се вземат в кревата!то не бяха Вигенин, Меликов и сиеа сега и агента Гоцко се включив червените другарски секс игриЕх, другари *** докъде я докарахтена Доган ага резания даже целувахтеи въпреки това президентството изпуснахтеАбе кво да ви кажа - направо се оакахте!А кресливите платени драскачизавинаги ще си останат мърлячи.С помията която срещу Бойко изливатпродажната си душа поливат и израстват нови червени олигофренибъдещи партийни доайени!
140
0
 
7
 
! Отговори
до 119 преди 12 години
Защо разсъждаваш така глупаво? Кой филм да гледам, ами дай пусни ни филм ти как птичките пеят, поточетата шумолят, животните радостно подскачат и дечицата си играят на полянката до сондажите - приказка. Само едно ще ти кажа, човека нито е разумен нито е "висше" създание, защото ако беше щеше да знае, че нещо което е скрито от него в недрата на земята, може би има причина да е там.
139
0
 
12
 
! Отговори
FRANCE преди 12 години
Французите го забраниха защото е токсичен и трови земята,въздуха и водата.Защо еврейчетата не си гледат работата и да отидат да го дърпат в израел...
138
4
 
1
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
до 133Отлично изказване. Самата истина :)
137
0
 
12
 
! Отговори
предложение преди 12 години
Аз предлагам да пуснем сондите в двора на Борисов
136
0
 
11
 
! Отговори
за 137 преди 12 години
Вие, националните предатели и продажници трябва да бъдете изгонени от България.