Няма договор с Шеврон за шистовия газ, обясни Борисов

Ако НС наложи мораториум, правителството ще се съобрази
Обновена: 18 ное 2011 16:15 | 18 ное 2011 15:50, Красимир Ангелов
278
Няма договор с Шеврон за шистовия газ, обясни Борисов
Снимка: БТА

"Ако парламентът наложи мораториум върху проучването и добива на шистов газ, правителство ще се съобрази с това", обяви по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов.

Той припомни, че дружеството "Шеврон България" е спечелило конкурс за проучване на шистов газ.

"Дори да има доказано наличие на газ, това не определя дали добиването му е икономически изгодно, или не", разясни още Борисов.

Той заяви, че договор с "Шеврон" не е подписан. Преговорите обаче текат.

"Обсъжданите характеристики и клаузи са прецизни, икономически изгодни и изцяло в защита на националните интереси", посочи премиерът.

Още по темата

Той отбеляза, че диверсификацията на страната е изключително важна.

"Ако следващите поколения знаят, че имат залежи на газ, това би довело до поне няколко милиарда в икономиката през следващите десетилетия, но искам парламентът да е взел това решение и да знаят следващите поколения, че ако в Полша и в Румъния произвеждат и си стабилизират икономиките и диверсификацията, този парламент е взел обратното решение", завърши Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За чий дявол ни е Добруджа? Нали и без нея, пшеницата я внасят от Германия! А хората в добруджанско - в София има място и за тях.
174
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Протестите срещу шистовия газ още веднъж доказаха колко необразовани са привържениците на БСП.
173
3
 
5
 
! Отговори
за 173 преди 12 години
Добивът на шистов газ е пагубен за българската земя.
172
1
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
# 165Еееей това е ярък пример на демагогия...
171
0
 
0
 
! Отговори
до 171 преди 12 години
Такъв е животът. Изненади винаги може да има.
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Накрая ще се окаже че нямаме шистов газ и всичката тази врява е била напразно.
169
0
 
0
 
! Отговори
за 168 преди 12 години
Не си интересен другарю доносник.
168
0
 
1
 
! Отговори
до 164 преди 12 години
В този ред на мисли природата може да си каже, дай да си направя един експеримент, тея така ме нервят, ей сега ще се разцепя, ще посъбера малко континентите, малко вулканчета това онова, ще им изпаря водата, пък който остане жив след това ще живее в рая.
167
1
 
2
 
! Отговори
за 165 преди 12 години
Адресът на Виктор е: Карлуково, лудницата!
166
1
 
5
 
! Отговори
българи преди 12 години
ами само една година да спрат контрабандните стоки и милиардите за които реве бойко ще са на лице.окрадаха де що има,закриват икономиката,селското стопанство, а ще прилъгват хората сега с миражи....целта е да се натрови водата,останалото са лъжи за да си прокарат мръсната цел...а след като се натрови водата след време ще ни трябват много милиарди,наистина много за да си набавяме чиста вода и пак няма да стигат....до кога ще ни заблуждават?
165
6
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
"Аз предлагам да пуснем сондите в двора на Борисов"***********************************************************************************Сондите не са изLизаLи от задния двоp на Станишеf...
164
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И заради тези няколко милиарда нужно ли е да изгубим Добруджа г-н Борисов? Ще имаме няколко милиарда, но житницата на България ще бъде унищожена!
163
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В света харата протестират срещу метода за добив на шистов газ, а не срещу шистовия газ въобще. Явно БСП са събрали пак *** да протестират и не са им обяснили добре за какво иде реч.
162
2
 
4
 
! Отговори
до Виктор-латинския преди 12 години
Викторе, да си разменим координати, виждам те гладен и кахърен платен драскач си, много ми се иска да си кажеш цената, но искам да дойда във твоя дом ще си платя, ама ще с.ра и пи..ая където си искам. Щом според теб може всеки да дойде в БГ и да *** щом си плаща, значи допускаш, че ако си платя мога да ти се из..ра и на възглавницата.
161
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде да направим един експеримент. Да добиват газ, пък после ако не стане нищо лошо, всички, които сме писали против ГЕРБ и Шеврон тук, ще се извиним публично.
160
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека знаят следващите поколения, че премиерът Бойко Борисов е искал да отрови българската земя! От алчност.
159
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам парламента да стане за смях и да наложи мораториум върху проучването и добива на шистов газ.
158
3
 
1
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
до 151Обяснявам като за дете: 1) напиши в браузъра youtube, 2) в полето за търсене напиши Extracting Gas in Germany, 3) цъкни на първото клипче, 4) гледай и слушай
157
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера видях Василев. Отиваше да си прибере надницата за писане на коментари. Страдаше от абстиненция. Имаше много мизерен вид.
156
8
 
3
 
! Отговори
Василев преди 12 години
Това комуниста трябва да го стъпчеш като гнусен червей, иначе ще ти трови живота винаги!!!Тато остави 9 млрд. долара дълг.Луканов,Виденов,Беров,църният ***,крадливият Цар и Тройната ламя докараха 52 млрд.долара външен дълг!!!Ако бяхме ги оставили още един два мандата щяха да станат като на Гърция 100 млрд.!!!После с лихвите само за 6,7 години щяха да станат 300 млрд.!!!Как да не го пребиеш с кеф простака-комунист, спекулант и манипулатор, разбойник и крадец!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!