Борисовата "тристранка" се провали

Синдикатите напуснаха срещата при премиера
Обновена: 24 ное 2011 14:52 | 24 ное 2011 14:14,
132
Борисовата "тристранка" се провали
Пламен Димитров (л) и Евгени Душков Снимка: БТА

Тристранната среща при премиера Бойко Борисов, която трябваше да възстанови социалния диалог между правителството, синдикатите и работодателите, се провали. На нея трябваше да се обсъди пенсионната реформа, но до дискусия по същество така и не се е стигнало.

Представителите на КНСБ и КТ "Подкрепа" - Пламен Димитров и Евгени Душков, напуснаха срещата малко след нейното начало. Мотивът за бойкота беше, че срещата е обявена като Национален съвет за тристранно сътрудничество, а не среща в тристранен формат между кабинета, синдикатите и бизнеса, каквато е била предварителната уговорка. 

Преди дни синдикатите напуснаха тристранката заради финансовия министър Симеон Дянков, тъй като не приемат неговия начин на работа в съвета.

Още по темата

"По никакъв начин не приемаме увеличението на пенсионната възраст. Продължаваме подготовката за националния протест на 30 ноември", каза лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Заместник-председателят на Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев със своето изказване взриви срещата и я приключи, заяви Димитров, но не пожела да съобщи какво точно е казал Дечев. По думите на синдикалния лидер на срещата не се е стигнало до дискусия.

Димитров имал намерение да представи на премиера три конкретни предложения за подобряване на социалния диалог.  Първото е да бъде променен правилникът за работа на парламента и депутатите да нямат възможност да правят предложения за промени в закони от трудовоосигурително естество, без да са внесени в НСТС.

Второто предложение на КНСБ е държавата и правителството да възлага на социалните партньори конкретни теми и да очаква споразумения от тях, като правителството е длъжно да прилага тези споразумения, без да ги коментира. Третото е да се подобри социалният диалог, като се създаде тристранен секретариат, който да прави връзката между отрасловите и браншови съвети, както и областните и регионалните съвети.

Договорена е нова среща, която трябва да бъде заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество под председателството на премиера Борисов. Според Димитров тя ще се състои не по-рано от 1 декември, най-вероятно след второто четене на бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
3
 
! Отговори
------------ преди 12 години
Борисовата седянка се провали.
125
0
 
10
 
! Отговори
мутра до 108 преди 12 години
добре, че се е провалила та премиера футболист, ленторезец и пожарникар да иде да си порита топка с митничарчетата. иначе щеше да е празно губене на вреле. а че тозио тозад бил съсякал царевицата на село като студент - много важно. какво да кажем за биографията на мутрата - буда, а г-н 108? а той е човека който решава съдбините на бг.
124
0
 
15
 
! Отговори
ОХУ БОХУ преди 12 години
Този глупав народ нямали да се осъзнае вече че ни управляват *** .Купиха предприятия работещи и като са *** ги нарязаха за желязо.Сега бдж има доста желязо. Ураааааа
123
0
 
18
 
! Отговори
ТОВА Е преди 12 години
дано този път синдикатите защитят интересите на отрасъла, а това включва да пречупят крадливите ръце на мутропремиера да открадне и бдж, както стана с булгартабак и кремиковци. всичко останало са ала-балии. това трябва да разберат работещите в държавните предприятия. след бдж идва ред на пристанищата.как не разбраха всички,че ни управлява алчна крадлива мутра и кликата му.проклети да са. затова и натискът в-у хората са зверски.така постъпват мутрите.няма прошка.осъзнайте се, хора
122
5
 
6
 
! Отговори
М21 до НМ преди 12 години
120Понеже с "умници" като теб е пълно тук, да ви попитам 2 неща всичките критикари:1. Кой от вас е ръководил поне 1 човек през живото си било като частен предприемач, било като държавен чиновник?и2. Не ми се иска да вярвам, че сте хейтъри и лузъри, за да докажете, че има и нещо позитивно в главите ви посочете поне един Министър председтел на България, чиято дейност и политика одобрявата!
121
4
 
7
 
! Отговори
Урок преди 12 години
Ей така ще подвият опашка и в деня на стачката .......за наивниците ще си остане само студуването .......Вервайте ми!
120
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Георги Първанов бе избран с изключително нисък брой гласове (едва 29,6% от всички имащи право на глас
119
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
120, кръволок е на *** сина. Хората гласуват за Бойко Борисов, защото така искат. Сергей няма да го върнем на власт, не и този живот.Така ще е доста повече от 2-3 мандата.
118
6
 
25
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Каквото си пожелахме това получаваме.писането и четенето на коментари е забавление но наистина нашите желания се сбъдват.Народа масово желае кръволока Борисов,освен него получава и Дянков не по-малък злодей.Така ще е още два-три мандата.ЧЕСТИТО
117
3
 
13
 
! Отговори
до 112 преди 12 години
Кой те е окрал пък теб бе...обикновените трудови хорица ли са те крали...и какво по точно са крали от теб,кажи какво си имал,че са ти го окрали..не реализираните господа са толкова много наистина...крал го бил някой...за едно си прав,всички крадяха,но сегашните вече се усра..а и омазаха....
116
0
 
19
 
! Отговори
до 111 преди 12 години
Виж какво "скъпи". Пенсионер съм ,след 37 години работа в тежки химически производства.Бъди сигурен,че съм си "заработил" пенсията.Така ,че не можеш да ме уязвиш. Това ,че си фалирал 3 пъти показва ,че повече "стоиш " във форумите ,отколкото да работиш.Кажи пред всички на каква заплата се осигуряваш,кажи какви данъци плащаш,че имаш право да "раздаваш" квалификации ? Кажи ,г-н "бизнесмен" какво си произвел ,на колко човека си осигурил работа ?Не смесвай политиката със стачката на хората.
115
1
 
24
 
! Отговори
kpaчун преди 12 години
Стига сте РИВАЛИ, преди 1м. имаше избори. Народа пожела същото меню още един път от зад. Да драскате в сайтовете можете , да сте гласували а не дремали.
114
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ран-Ът в действие.Просто удивително е как всичко става както е написано. Една слаба и разрушена България,с много бедни гастарбайтери.
113
2
 
8
 
! Отговори
DO GERO преди 12 години
GERO, "4ERVENA ***" LI E VSEKI KOI NE HARESVA GERB I POLITKATA I?4E NE ISKA TAKUV NEKOMPETENTEN, KRADLIV, ZLOBEN, ZAVISTLIV, EGOCENTRI4EN, SEBI4EN I S PSHI4ESKI OTKLONENIQ KATO BORISOV DA E PREMIER?4E E BIL AGENT NA DS I E TOPIL KOLEGITE SI POD PSEVDONIMA "BUDA"?4E VE4E E OTKRADNAL EDIN MILIQRD OT NARODA, 4E OT KONTRABANDATA OTDELI 100 MILIONA ZA DA SPE4ELI IZBORITE SEGA? 4E KATO GLAVEN SEKRETAR NE RAZKRI NITO EDNO PORU4KOVO UBIISTVO? 4E KATO KMET NE POSTROI ZAVODA ZA *** I NE IZ4ISTI KU4ET
112
2
 
4
 
! Отговори
До112 преди 12 години
Браво!
111
1
 
13
 
! Отговори
Кризата преди 12 години
Социализъмът отдавна свърши и пари НЯМА!От 01.01.2012г ще се спрат всички пенсии. Спират се всички социални, майчински, бащински и прочее плащания. Спират се всички помощи, безплатни обеди, безплатни лечения и т.н. Всеки ще се пенсионира когато си поиска без да получава пенсия. НОИ се закрива завинаги. Не се плащат никакви социални осигуровки. Който има пари ще живее, останалите бързо да ***!
110
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
(З)богом Комунисти! Когато убиха Луканов, БСП ревяха, че било политическо убийство, а то се оказа най-обикновено мафиотско убийство за пари в клана БСП-КГБ. Вече и червените пенсионери осъзнаха, че БСП е мафиотска партия, която гледа само интерсите на партийната си върхушка и не ги интересуват бедните хора, освен само на приказки по митингите, но хората разбраха, че от тия лакоми престъпници не могат нищо друго да очакват освен мизерията да продължи и за това никой повече няма да гласува за тези вълци в *** кожи, никой няма да ги допусне повече до властта. Кажете бе крадливи комунисти от върхушката на БКП-БСП, как откраднахте 4 МИЛИАРДА от ПЕНСИОННИЯ ФОНД пред 1990 година и станахте милионери. Без никакво угризение на съвестта (комунист и съвест) оставихте хората работили цял живот без пенсии. Пенсиите, които сега пенсионерите получават са от нашите данъци взети след 1990г., а техните пари, внасяни цял живот, БКП-БСП ги ОТКРАДНАХТЕ още през 1990г. и сега ревете с крокодилски сълзи, че пенсиите са малки и Борисов е виновен, че не ги увеличава! Не борисов, а вие сте виновни БЕЗОЧЛИВИ И НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ, КОИТО ОКРАДАХТЕ БЪЛГАРИЯ, КАКТО И ТУРЦИТЕ НАВРЕМЕТО НЕ СА Я КРАЛИ!
109
16
 
7
 
! Отговори
До110 преди 12 години
А стига с тази мангалщина! За да търсиш социалните си права някой преди това трябва да ги е изработил! З а 20 години аз три пъти съм фалирал и съм тръгвал отново! И това благодарение на крадливите червени престъпници! А сега трябва да търпя загуби заради хора, които не желаят да разберат, че уютната им кочинка харесва само на тях! И цялата държава не я харесва! И хората не желаят парите им да отиват при крадливите кантонери!
108
2
 
23
 
! Отговори
разбрал до 104 преди 12 години
За разлика от теб(градско тарикатче) те имат позиция по-един много важен проблем-пенсионната реформа.Като те "гледам" ти си толкова "облъчен" от герберската пропаганда ,че ми е мъчно за теб.Тук не става въпрос за рязане на ленти ,а за съдбата на много българи ,тук не става въпрос за футболни мачлета с "благотворителна"цел ,конституционните права на българите.Никой не политизира нещата.Тук става въпрос за социални права и синдикатите са тези ,които трябва да ги защитават.
107
3
 
16
 
! Отговори
Да преди 12 години
Н я м а н у ж д а от с т а ч к а! Няма нужда и от Тристранка. Предлагаме Генерално решение: Учредяваме ФОНД, средствата за който се набират от заплатите на всички от ГЕРБ (милиционери, полицаи, тъмничари, общинари и т.н.) и всякакви други ***, които са гласували за ГЕРБ. Размер 75 % от заплатата. С този фонд ще се финансира БДЖ, дупката в НОИ и всякакви други щети и колосални вреди, нанесени от некадърниците от ГЕРБ. Само така тъпанарите като отидат да гласуват ЩЕ МИСЛЯТ, АМА МНОГО ЩЕ МИСЛЯТ!!! Ако са оцелели при управлението на ГЕРБ.