Приходите и разходите в Бюджет 2012 вече са факт

Дебатите в парламента все още продължават
8 дек 2011 20:40,
29
Приходите и разходите в Бюджет 2012 вече са факт
Снимка: БТА

Приходите в Бюджет 2012 г. ще са в размер на 17,029 млрд. лева, а разходите - в размер на близо 18,586 млрд. лева, като от тях вноската в бюджета на Европейския съюз (ЕС) ще е почти 896 млн. лева. Това гласи приетият на второ четене от парламента текст по член 1 на бюджета за следващата година.

Бюджетният дефицит за 2012 г. беше утвърден в размер на близо 1,557 млрд. лева. Според прогнозата на правителството, той ще представлява 1,3% от брутния вътрешен продукт (БВП).

Още по темата
 Предвижда  се постъпленията от данъци да бъдат 15,388 млрд. лева от общите приходи в хазната. От тази сума  приходите от ДДС се предвижда да бъдат 7,1 млрд. лв., от акцизи - 4,13 млрд. лева, а от данъка върху доходите на физически лица - над 2,236 млрд. лв.

Нито едно от предложенията на опозицията относно бюджетните приходи и разходи като цяло за следващата година не беше прието.

Депутатите гласуваха без дебати разходите на съдебната власт за следващата година да бъдат 400 млн. лева.

Дебатите и гласуването текст по текст на Бюджет 2012 на второ четене продължават.
 

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Бюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nqma ni6to lo6o v tova prihodite ni da sa pove4e ot razhodite skoro napalno 6te falirame no nali na tezi ne im ostava mnogo kakvo da im puka te izhar4iha kakvoto ima6e i za tqh si ima6e dosta
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парите, които магистратите си раздадоха за коледни бонуси, са точно толкова, колкото "ще спестим" от "пенсионната реформа " за една година!!! 30 милиона!!! Дянков - вън!!!
21
0
 
3
 
! Отговори
лек №1 преди 12 години
Пари за 13-та заплата в съдебната система има. Магистратите и съдебните служители вече са получили коледните си премии. За членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) пари също има и всеки от тях средно взима по около 2120 лева коледна премия, съобщи сп. "Правен свят", направило запитване по Закона за достъп до обществена информация.
20
1
 
7
 
! Отговори
приходи преди 12 години
приходите които са заложили би трябвало да се обвържат с безработицата която расте и неизплатени заплати...малкото пари които се плащат се изнасят с вносителите на храни и др основни продукти към чужди фирми...т.е. мисията невъзможна бг ...а фирмите са пред фалити ...как ще си платят хората данъците като нямат заплати и са безработни незнам...от посочените цифри могат да се покрият 50-60%...несъбраните вземания на държавата изтичат по давност поради некадърност на дан.служители и законодателство
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от акцизи - 4,13 млрд. лева, а от данъка върху доходите на физически лица - над 2,236 млрд. лв. Абе да *** м**а ви да *** - акциза и ДДС в крайна сметка кой ги плаща бе михлюзи? Пак физическите лица - тоест крайния потребител! *** долни!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 21.Погледни коментар 14.......И ще си отговориш на безсмисленото предложение-защо никога една кутия цигари няма да се намали с 50ст.То ако искаха ЕС им каза акциза 62 евро на 1000 къса.Те защо мислиш го направиха 75 евро на 1000 къса,ааааа да заради нашето здраве.ха-ха..
17
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ако се намали акциза на цигарите с 50 ст на кетия *** ще умрат от глад, никой няма да им купува фалшивите цигари без бандерол.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А приходи от производство на държавни предприятия изобщо не се предвиждат.Защото просто в държавата не остана нито едно държавно предприятие което да печели пари.Всичко стана частно и парите ни се изнасят зад граница с камиони.И както всички минали правителства и това бърза да продаде всичко що е държавно действащо и не действащо.Важно е пари да печелят от далаверите който правят с парите ни и с това което са построили поколенията ни преди нас .Всички трябва да бъдат избити до крак
15
11
 
4
 
! Отговори
Браво г-н Дянков преди 12 години
Възвърнахте правдата в българските земи. Вие сте еталон и пример за смел мъж. Развалихте рахатлъка на писарушките , следват поулиционерите.
14
0
 
12
 
! Отговори
Дебелогъзи клатитути преди 12 години
Да орежат парите на клатику..вците от държавните служби които не са помирисвали реална работа. Аман от бюрократщина и мързеливи тюфлеци облечени в чиновнически тоги. Ядат от хляба на обикновения човечец.
13
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво г-н Борисов! Още една година на стабилност и разтеж в условията на световна криза и то притискани от тежкото наследство на опустошилите за пореден път страната цоциалисти!Само гениален държавник би могъл да преведе така умело корабът България в такава буря през рифовете в които ни набутаха Гоце и СереГей!
12
2
 
11
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
До 13.Пропускаш няколко важни подробности:Първо минала е една година,ситуацията е различна.Второ хората имаха надежда.3:Имаха работа.4:Имаха пари.Казваш:кучетата пак лаят,керванът пак си върви.Аз ще те запитам:ГЛАДНИ КУЧЕТА имат ли сила да лаят?ГЛАДНИ КУЧЕТА ще оставят ли кервана да продължи след като стигне до тях(а там има много месо)?Както казват старите хора-Няма дерман.Аз ти казвам НАРОДА ВЕЧЕ НЯМА ДЕРМАН да носи *** ДЕТО МУ ОТНЕМАТ НАСТОЯЩЕТО И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА МУ.Надявам се разбираш
11
1
 
12
 
! Отговори
иновация в речника преди 12 години
*Клептокрацията- (от гръцки: κλεπτοκρατία, управление на крадците) е форма на управление, в което държавните решения са мотивирани главно от непосредствените материални интереси на тесен кръг хора, които са на власт. Политическите дейци на тази върхушка са наречани клептократи.* Икономическият грабеж е нецивилизована форма на управление, срещан най-често в колониална Африка.
10
2
 
21
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
До 4. ku4eto.Приятелю ти май най-вероятно падаш от Марс.Щом *** продават в огромни количества контрабандни цигари,някой НАШ ЧОВЕК е прекарал много тирове с цигари през границата.Ти сега какво искаш-Те да тръгнат да преследват ТЕХНИЯ ЧОВЕК(махни ми вземе го хванат,няма да могат да си пият ракията и си мезят заедно)-Луд си ти луд.И за какво да го правят да пълнят някаква си хазна-еми ти за какво си???Ще ти вдигнат осигуровки,данъци,акцизи и пак ще има пари..От ТЕБ,не от ТЕХНИЯ ЧОВЕК.
9
13
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
Голям смях,запомни това,което ще припомня.Точно преди една година приказките на опозицията бяха същите,коментарите на червените *** по форумите,пак същите,медиите пак активно ги тиражираха,а каква стана,бюджет 2011 се изпълнява успешно.Като заключение,кучетата пак лаят,керванът пак си върви и така до следващия декември и дебатите по бюджет 2013.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА СНИМКАТА ПСИХИ4НО БОЛНИЯ ШЕЗОФРЕНИК ДЯНКО СЕ ПАЗАРИ ЗА ПОРЕДНИЯ БОНУС КОИТО ЩЕ ЛАПНЕ С МРЪСНАТА СЪДЕСТИ4НО ПАТОЛОГИ4НО ИЗКРИВЕНА ИЗРОДСКА ***.НЕЗАБАВНА ОСТАВКА
7
6
 
13
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
Запомнете какво ще прочетете от мен:Никакви контрабанди и никаква сива икономика няма да се разкрива.Просто те в началото ви загатнаха какво ви чака ама вие сте позабравили,аз помня.Някъде към средата на догодина ще се изправи един пред медиите и ще ви каже:НЕМА ПАРИ.Веднага ДДС трябва да стане 25%.(е тогава ще ви таковат мамата).Ако не стане както ви казвам ще си сменя името във форума.Но да знаете шанса да стане е 0.01%,докато за 25% ДДС остават 99.9%.Пръв ви честитя 5% отгоре.ПАРИ НЕМА...
6
5
 
13
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Бюджета е политиката на правителството изразена в цифри. Но за да се каже дали е добър или лош той трябва да се сравни с предишни бюджети за да се видят тенденциите, приоритетите и др. показатели. А това в статията липсва. Но и без да го казват, от досегашните резултати на правителството на ГЕРБ е ясно, че то може да реже социални и други обществени разходи, но не и да стимулира икономиката.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЯКОГА НАПРАВИ ЛИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ НИКОГА НЕ ДАВАТ КАК СЕ ГЛАСУВА ПО ГРУПИ ПО НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ
4
2
 
9
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
///Бюджетният дефицит за 2012 г. беше утвърден в размер на близо 1,557 млрд. лева///.......който може да бъде компенсиран само за 1-2 месеца ако се хванат всички контрабандни цигари които *** продават в особенно големи размери по всички битаци всеки ден в бг