Пък Станишев си проси благодарности от Борисов

"БСП първо да спечели изборите, после ще решава за премиер"
Обновена: 13 дек 2011 18:58 | 13 дек 2011 18:58,
144
Пък Станишев си проси благодарности от Борисов
Снимка: архив, Булфото

"Преждевременно е да се смята, че БСП автоматично ще спечели изборите, още по-преждевременно е да се говори кой ще е премиер".

Така лидерът на БСП Сергей Станишев се включи в полемиката между Бойко Борисов и Георги Първанов.

По-рано днес премиерът "видя", че сегашният държавен глава има премиерски амбиции, а той пък му отвърна, че с тези думи прогнозирал победа на БСП на следващите избори.

"Това, че Бойко Борисов вижда в БСП следващата управляваща сила, не е изненада. Нещата обаче не са дадени наготово и няма никакъв автоматизъм в изхода на следващите парламентарни избори", посочи Станишев.

Той определи, че основното мото на БСП е как левицата да спечели следващите избори.

Още по темата

"Ако постигнем тази цел, ще възникне и въпросът за министър-председателя, който БСП ще предложи на българските граждани. Малко неразумно е да слагаш тигана на котлона, ако рибата още е в морето", заяви лидерът на социалистите.

"Ние не подценяваме ГЕРБ, те се показаха като ефективна изборна машина. В този смисъл трябва да имаме ясна линия анти-ГЕРБ и алтернатива на политиката на ГЕРБ. Кой ще бъде премиер, ако БСП спечели изборите, това е втори въпрос, ако не трети или четвърти", добави Сергей Станишев.

Според него за това дали БСП ще спечели изборите, ще има отговорност всеки член на столетницата, в това число и Георги Първанов след изтичане на неговия мандат, ако той потвърди своето решение да възстанови членството си и се върне в партията. "Това е обща отговорност, в това число и негова", отбеляза Станишев.

По думите му вратата за връщане или влизане в БСП е добре описана в устава на партията. Лидерът на социалистите очаква Първанов да обяви намеренията си след 22 януари.

"Днес очаквам президентът да действа като президент на Република България и споделям изцяло неговите аргументи по ветото за пенсионната реформа. Такава ще е нашата позиция и когато сезираме Конституционния съд", заяви той.

Левицата вече подготвя мотивите си към съда, ако парламентът отхвърли ветото на президент за пенсионната реформа.

"И днес премиерът не се изморява да хвали България за финансовата стабилност и ниския дефицит. Той получи в наследство един от най-ниските дългове в ЕС и добър фискален резерв. Очаквам да отправи лично благодарност към мен за това.

Такава политика трябва да бъде оценена. Не е вярно, както казва премиерът, че левите правителства правят дългове – задлъжняха редица консервативни кабинети в ЕС. България никога не е имала и няма този проблем, слава Богу, благодарение на предишни правителства", сигурен е Станишев.

Той каза още, че социалистите няма как да подкрепят промени в Конституцията, свързани с пакта за финансова стабилност. Според него те целят само фискални баланси, което по думите му подкопава социалния характер на държавата.

Станишев изрази скептицизма си за възможността да бъде постигната национална позиция по въпроса, тъй като "господин Борисов винаги е господин „да” на това, което предложи госпожа Меркел".

БСП ще обсъди след Нова година евентуално внасяне на вот на недоверие към правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
7
 
9
 
! Отговори
акуд преди 12 години
станималкопишев и пумата първанов са полудели и ли както са казали ората, гладна кокошка , *** сънува
96
7
 
8
 
! Отговори
акуд преди 12 години
станималкопишев и пумата първанов са полудели и ли както са казали ората, гладна кокошка , *** сънува
95
6
 
8
 
! Отговори
гробарина преди 12 години
Когато поех държавата беше на ръба на пропаста .....аз и помогнах да направи крачка напред.
94
3
 
6
 
! Отговори
cc преди 12 години
gerb po4vat treta godina upravlenie,kajeta sas kakvo jiveete po dobre kajete,bsp dps kradaxa qsno e,no ima6e i za xorata sega kakvo stava nqma pari za ni6too kade otivat pitaite dqnkov vsi4ki deto glasuvate za gerb.
93
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ***, защо ревете, че парите не ви стигат? Заплатите са същите, има същите гадости по магазините на които Станишев казваше, че е храна! Яжте си сиренето от 2 лева, каймата от 3 лева и кюфтетата по 30 ст. Защо искате да ядето от качествените храни със стандарт в България, нали са герберски глупости? Или искате да бачкате мазачи, а да ядете каквото ядат адвокати, хора с бизнес, програмисти и т.н хора с акъл. Не разбирате ли, че с вашия умствен капацитет, подкрепящ комунизма не става!!!
92
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червени *** прости. Усещам как Тодор Живков ще влезе в пантеона на БЪЛГАРСКИТЕ държавници и владетели, защото осъзна истината. Ама вие няма да влезете никого о, неразумни и юроди!
91
9
 
10
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
***, жалка гротеска и подобие на политик. Политик, допуснал НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ в най-новата българска история! Какво БЪДЕЩЕ може да има тая креатура? Нещо подобно на бъдещето на Иван Костов...
90
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добър ход на Борисов с това си изказване :) Сергей ще се надърви, че може пак да е премиер ама нали знаем, че и Първанов се кани да се върни в пилотската кабина на БСП. Така може да стане мазало :))))
89
2
 
13
 
! Отговори
за 87 преди 12 години
Усещам как ще ви срине точно Тодор Живков и ще ви прати в лудниците, където ви е мястото червени ***
88
1
 
3
 
! Отговори
? преди 12 години
Англия е една прекрасна страна пълна с емигранти от бившите и колонии ***, които не са видяли плазмен телевизот и телефон, затова разбиват магазините и крадат като невидяли! Колко красива страна е да като гето с *** наркомани живеещи на помощи. Добре че има и будали да работят.Лондонското сити са другите виртуални мафиоти като Wallstreet които си гонят собствения интерес над интереса на хората.Изолацията на Англия не е за добро.Ще ядат гръцка манджа скоро
87
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
87Бе вие и преписи не можете да правите:) Седнал сополанко, който през соца е бил в проекция в съзнанието на родителите си, да ми казва какво съм чул:) Верно сте прости:))))
86
1
 
5
 
! Отговори
за 85 преди 12 години
Това е точен препис от речта на Тодор Живков червено човече. Това е. Вие явно нямате място и в социализъма.
85
1
 
8
 
! Отговори
64 преди 12 години
Говорим, че комунистите вече по ново му социалистите са гладни кърлежи който не могат нищо да постигнат и искат всичко да е държавно и щом те нямат никой да няма и да смучат трохои като кърлежи от държавата, докато баш комунистите (ония горе) пълнят гушите. Видя се по тяхно време след прехода какво значи раздържавяване, разкраждане и разбиване на една държава в полза на една тумба червени престъпници.
84
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
84Ко речи!?:)) даже не можете копи-пейст да правите! Достойни сте за съжаление гербери:)))
83
1
 
7
 
! Отговори
Тодор Живков преди 12 години
"решението вече, мисля че ще се публикува не утре ще се публикува, а вдругиден ще се публикува, значи отива се на принципно ново, където държавата не е главния фактор, а главния факто са ХОРАТА..., трябва да кажем, че онова съдържание, което се намира във западните фирми, концерни, напълно нас ни удовлетворява..."ЧЕТЕТЕ ЛИ БЕ ЧЕРВЕНИ СЕКТАНТИ????
82
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Казват, че Швеция е една от най-социалните държави и какво виждаме една прекрасна държава с прекрасна икономика. Сега да видим Англия и какво виждаме една пресрасна държава с дълг 1000 % от БВП хайде честито.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
80Споко бе гербер! Не съм 71, но ще ти кажа! Всеки, който е участвал в потапянето на шлепове с хора в Дунав , за да ги издави е достоен да умре! Всеки, който участва в убийството на законно избрания Стамболийски/зверски заклан/ е дстоен да умре! Всеки, който въведе диктатурата през 30-те и когато разнасяха глави набучени на кол на заклани хора , е достоен да умре! Няма да ти изброявам повече! Кой каквото си е търси си е намерил! Точка!
80
0
 
4
 
! Отговори
Bai Ganiu преди 12 години
"Kakvo shte reshish ti be?! Ti nqmash pari! Moje da reshava koito ima pari!"
79
5
 
11
 
! Отговори
64 преди 12 години
71, викаш крадци и убийци?Дааа, я попитай дадо ти как дойде комунизма в България и колко хора бяха избити през 44 година. Попитай го кой нормален човек избива цялата интилигенция на една държава (лекари, адвокати, учители, богаташи, хора със земи и *** и т.н.) и как така идва работническата партия на мизерниците и разбива всичко постигнато от хората в личен план и го одържавява в полза на цъгрулите. Гладни сте били до 44 година- гледани ще бъдете следващите 440 години от сега нататък.
78
5
 
8
 
! Отговори
Факти преди 12 години
БСП ще спечели, ама друг път- на куково лято! Сега се мазнят на Бойко защото знаят колко са нищожни-14 % народ намаляващи пенсионери и потомците на комунистите-далавераджии.Изваждам 4% отвратени от любовта на БСП+ДПС = По-малко от 10% заблудени - нормален процент за демократична държава.