"България на гражданите" - сдружението на Меглена Кунева

Неуспялата кандидатка за "Дондуков" 2 кани в него демократите
Обновена: 18 дек 2011 13:03 | 18 дек 2011 12:55,
255
"България на гражданите" - сдружението на Меглена Кунева
Кунева и Вълчев при учредяването на "България на гражданите". Снимка: БТА

Неуспялата независима кандидатка за президент Меглена Кунева учреди гражданско сдружение "България на гражданите".

Сред неговите учредители са близки до НДВС партийни лица – бившият образователен министър Даниел Вълчев и Николай Василев, който бе икономически, а впоследствие и транспортен министър при Царя. В тройната коалиция пък бе министър на държавната администрация. Там са още Стилиян Гроздев, Теодора Захариева, Иглика Трифонова, Валерия Николова, Веселин Тодоров, и др.

Още по темата
На преснконференция днес Кунева обяви, че целта на движението й е да участва активно в дебата за формирането на национални цели пред България.

Кунева обяче не пожела да отговори на въпроса дали формацията й ще прерасне в нова партия, покани обаче в структурата й да се включат всички демократично мислещи хора.

"На нас ни трябват политики почти във всяка една област. Когато и ако ние напълним с необходимото съдържание всяка една политика - знаете, че аз не се страхувам от избори", каза тя.

Направи обаче и уговорката: "Избори заради самите избори и партия, заради самата партия, като инженерство - не е по моя вкус".

"Трябва да бъдат инициирани реформи в България", категорична бе тя.

Според бившия еврокомисар проблемните сфери пред управляващите у нас са разрастващата се икономическа криза, проблемите в ЕС и вътрешната сигурност и правовия ред.

От сдружението й смятат, че нито управляващите, нито опозицията са в състояние да предложат на гражданите адекватни решения на тези предизвикателства.

По думите на Меглена Кунева всички тези проблеми ще се дебатират чрез новоучреденото гражданско сдружение "България на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
1
 
8
 
! Отговори
necov преди 12 години
Проблема е ,че винаги народното недоволство го яхва някоя политическа партия и опорочава замисъла . Липсата на средна класа , на хора здравомислещи и не ламтящи за власт и богатства бе съвсем умишлено създадено от управляващите ни , а те нямат цвят...те са едни и същи!
219
8
 
4
 
! Отговори
Владимир преди 12 години
До 237..по добре тази "овца", отколкото онези прасета в парламента, които съм принуден да търпя!
218
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредния шукмакарски опит чрез тая продажна овца да се хвърля прах в очите на хората
217
3
 
3
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: номер 234Много добра идея! Там е истината!
216
3
 
4
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
1. Защо все някой трябва да ни организира в сдружения?2. Целта на едно гражданско сдружение е да защитава интересите на самите граждани членуващи в него, както и на техни съмишленици, приятели и т.н.Ако едно такова сдружение се превърне в партия, то самата идея за него се обезсмисля. Защото партиите са натоварени с политическа идеология, която може да е много правилна, но може и да е погрешна. Сдруженията са отворени за всякакви идеи, не робуват на една единствена идея.
215
1
 
4
 
! Отговори
necov преди 12 години
Доста коментари изчетох и никъде никой не посочи правилната посока или алтернатива. От опит зная , че една критика без да бъде подкрепена със съответното предложение не само че не е конструктивна , но си е чиста проба МРЪНКАНЕ и ПЛЮЕНЕ. Защо всички иначе мислещите не си го създадем това Гражданско Общество макар и за начало това да е ТУК в нета ?
214
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво беше това кисело *** вчера? То не бе цензура, не бе чудо! Пуснах си мнението, че тази Кунева е фалшива и клиширана, с неясни цели, тъмно минало и съмнителни поддръжници. Нямаше обиди и квалификации и след 5мин. бях изтрит?
213
3
 
10
 
! Отговори
kires преди 12 години
Какво да коментирам?....прозират и насраните червени гащички!
212
2
 
5
 
! Отговори
)) преди 12 години
наблюдавате старта на новия еврейско-масонски проект за политическото ни бъдеще- схемата за жалост е старата -като царя и боки )) -гражданско движение а после просперираща и управляваща партия ръководена от майтапчии и с минтечийска членска а маса ама нейсе.... -записвайте се в новата пария докато още има места
211
1
 
9
 
! Отговори
до 222 преди 12 години
"Всичко ново,различно ,креативно..." Къде видя в другарката Пръмова нещо ново,различно ,креативно ?Аз виждам стари муцуни. Да не говорим за Д.Вълчев. Всеки ден се вреше да го показват по телевизията.А учителите едва ли са забравили за седянката.Ако нещо е ново, различно и нй-вече креативно никой няма да го допусне да се покаже.
210
2
 
1
 
! Отговори
Dubin преди 12 години
Za rodootstupnici -NE glasuvam.Spravka-/AEC-Pariba i Cerna Voda/
209
3
 
5
 
! Отговори
Mumko преди 12 години
"Старите мутри" в нова опаковка. Харесвах Кунева докато беше независим кандидат за президент, но да ми поднесат бившото НДСВ в нова опаковка и малко понапудрено - НЕ МЕРСИ! Оставам си твърдо на позицията, че докато не изринем всички сегашни *** от политиката и не ги заменим с хора, които да работят за страната ни, а не за интересите на този или онзи, няма да се оправим и ще се въртим в един и същи порочен кръг. "Сития на гладния не вярва", та и нашите т.нар. "политици"...
208
2
 
5
 
! Отговори
до 226 преди 12 години
Сдружението нямало нужда от сеяни.То други няма в България.
207
2
 
0
 
! Отговори
??? преди 12 години
За всички които се смятат за селяни и в личната им карта пише селянин на България ,сдружението няма нужда.
206
4
 
3
 
! Отговори
Селянина преди 12 години
Я ке праим Българе со селяните, къмон тъдява записвайте се при мене !
205
5
 
5
 
! Отговори
селчо преди 12 години
Щом ще се селим на селяни и граждани ще гласувам за бате Бойко. Ще насадя картофи защото тъй си искам, налято като се изпържат картофите като ги поръся със сирене и стуДЕна бира ехааа и 2-3 ракии отгоре Пръмова и един билетин няма да види от мене.
204
10
 
6
 
! Отговори
най-после преди 12 години
ГЕРБ трябва да имат сериозен коректив и това е заявка за такъв.Успех на сдружението!!!!!!!
203
6
 
5
 
! Отговори
гост преди 12 години
Ето затова не сме народ,а ***.Всичко ново,различно ,креативно и интелигентно се приема отрицателно .Защо?Защо БЪЛГАРИНО си сваляш г....е преди да си разбрал за какво иде реч?Споко ,ти отново не си виновен затова ,че си ***,че слушаш пошла чалга ,че ти пробутват навсякъде храна=помия и гадно отношение,но ти отново не си търсиш правата.Не си виновен ,че ти промиват мозъка с турски сериали и не си мърдаш и малкия пръст ,за да се образоваш и преквалифицираш, учиш чужди езици,освен турски:0
202
9
 
10
 
! Отговори
kati преди 12 години
България не е имала по-просто правителство от това на ГЕРБ.Да управляваш държава не е като да риташ топка на село .Харесвам интелигентните и можещи .а това са Кунева и Вълчев.
201
5
 
9
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
Внимание! Поредният лъжеспасител!