Опозицията пак търси КС, този път за 100 млн. лева на НЗОК

БСП и ДПС атакуват прехвърлянето на парите към държавния бюджет
Обновена: 21 дек 2011 11:50 | 21 дек 2011 11:50,
48
Опозицията пак търси КС, този път за 100 млн. лева на НЗОК
Любен Корнезов. Снимка: БСП

"Коалиция за България" и ДПС отново потърсиха справедливост от Конституционния съд. Този път поводът е решението на мнозинството да прехвърли 100 млн. лева от бюджета на Здравната каса към държавния бюджет.

40 депутати от левицата и 20 от ДПС са се подписали под искането за обявяване на противоконституционност на това решение.

"В здравната каса са парите на българските граждани, на всички които се осигуряваме здравно. Това са 8% от нашите доходи. И е противоконституционно тези пари да се конфискуват от държавата", коментира червеният депутат Любен Корнезов.

"Това противоречи и на целите на правовата и социална държава. Не може да се конфискуват парите на българските граждани. И затова сезираме съда. Надявам се той бързо да разгледа нашето искане и то да бъде уважено", допълни още Корнезов.

Той предупреди премиера да не обижда Конституционния съд. Поводът бяха думите на Бойко Борисов, че БСП използва Конституционния съд като изтривалка.

Бойко Борисов направи това изявление след като разбра, че левицата ще бори пенсионната реформа пред конституционните съдии.

"За пръв път чувам такава обида, нанесена на българския Конституционен съд. Недопустимо е един министър-председател и всеки един от нас да мисли, че българският Конституционен съд е изтривалка. Това е висшият орган, който бди за спазването на българската конституция. Аз може да не съм съгласен с едно или друго негова решение, но дълбоко уважавам тази институция и всеки един съдия. Това са едни от най-добрите български съдии, а не изтривалки", допълни още Корнезов, който е бивш конституционен съдия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: БСПНЗОКЛюбен Корнезов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
бай-Юнал преди 12 години
Не само се харчат,ами се и деляха, със строителните и други фирми на фифти-фифти !
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мисля,че ако парите останат в НЗОК ще са на по-сигурно място.Всички видяхме как се харчат за ремонти,скъпи мебели,автомобили и администрация.
23
9
 
5
 
! Отговори
Нееееее ? преди 12 години
Само това не !Ах вие злобни комунисти, защо слагате ПРЪТ В КОЛЕЛОТО на Г-н Дянков. Той човека всячески се мъчи да ПОВИШИ жизнения стандарт на редовите хора. Мъчи се / с активната помощ на Г-н Цветанов / да хване за гушата тия МОШЕНИЦИ дето крадат, крият данъци и НАТИСКАТ ГЕРБ да им даде дивидентите от парите дето му ги дадоха / дариха /. Та нали и нашият ЛЮБИМ вожд точи зъби. ПОЛАГА МУ СЕ да отхапе голяяяяям залък от тая баница, тъй де.А вие: КС. Оставете го човека на мира, поне до нова година
22
10
 
5
 
! Отговори
Смех преди 12 години
*** в кофите комунисти, дотук бехте
21
8
 
9
 
! Отговори
До 19 преди 12 години
Парите за здраве отват за пенсии! Кое не ти е ясно? Всяка година НОИ се дотира от бюджета и всяка година сумата нараства! Всички знаете само да ревете за ПАРИ - като почнем от онези недооценените "специалисти" от БДЖ и стигнем до кандидат пенсионерите, но никой не се напъна да изкара някои и друг лев САМ, всички чакате наготово! С този обществен нихилизъм до никъде няма да стигнем.
20
6
 
5
 
! Отговори
до възмутен преди 12 години
да бе,то по времето на тройната коалиция/БСП,НДСВ,ДПС/ здравеопазване,хеле онколгиите цъфнаха и вързаха.на кой ги нразправяш тия неща....или просто си правиш вятър на устата?М?
19
6
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 7 - Стига сте обиждали и стига с тези комунисти! Това, което се казва е напълно вярно и подкрепям! Цапцаросаха парите ни за здраве и ги изхарчиха незнайно как, а същевременно намаляват направленията, орязоха 30 млн.лв. за лечение на онкоболни, болниците едва свързват двата края... Не искам парите ми за здраве да отиват за рязане лентички всякакви или за пълнене на дупките Дянкови! Парите за здраве трябва да са здраве! В момента финансите са пълна каша, по-зле от халваджийски тефтер!
18
7
 
9
 
! Отговори
д-р: ох - боли преди 12 години
поънали са болниците ама благодарение на БСП и такива като Баташки,дето даваше на лекарите в инванзивното по 60 000 лв заплата,а за него си 30 -се бона,че и беше оборудвал офиса си с най-скъпите кожени мебели,с най-скъпите бюра,и завеща на следващите 50 милиона борч,е те такива са за "право в лоб" и цялата им шайка олигарси и престъпници
17
2
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 12 години
Няма такава длъжност като "менаджгерите", има мениджъри /manager/ или на български управители! И да управителите са отговорни за състоянието на повереното им за управление дружество. Кой е казал, че болниците не могат да генерират и собствени приходи?
16
3
 
12
 
! Отговори
мами преди 12 години
Болниците потънали в дългове те прехвърлят пари в бюджета. Хоарана внасят пари за здраве те взимат парите и ги дават другаде после здравеопазването куца. Къде е господин министъра да даде обяснение не да се говори че болниците харчат безразборно пари и да казват че менаджгерите са виновни.
15
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бре,***,тия 8% стоят от времето на Маркс и Енгелс ги е изчислил 1/12 и тез отчисления работника и служителя ги изработва със своя обществен полезен труд и те представляват капитал за който трябва да се грижи държавата,като капитал.Този капитал можел и да остане при капиталиста за оборот под надблюдението на държавата,при определени гаранции,но те не са имали доверие на капиталиста и са го определили на държавата,като обществена съвест,но никъде не са споменали че той е каса на интернацион
14
13
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 12 години
Тази пътища не се строят само за да ги ползва по най-първичния начин обществото, а и за да се развие икономически даден район, но това червенотиквениците не могат да го разберат, техния акъл стига само до там да мислят днес как да се напюскат и после къде да се облекчат в ***!
13
8
 
6
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Май виждат края на ерата БСП и връзки с КС - 1/3 от квотата на президента, 1/3 от квотата на парламента - скоро няма да ги има техните хора и бързат ли бързат.
12
12
 
3
 
! Отговори
norm преди 12 години
Явно ще да е вече така,през следващата година и половина червените и ДПС няма да вършат нещо полезно в парламента,ще събират само подписи за поредното сезиране на Конституционния съд,за да го превърнат от институция в изтривалка на собственото си безсилие.
11
7
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Да разбираме ли от написаното,че никога няма да караш колата си по този асфалт.
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези пари индеректно се вливат НОИ за да го спасят от фалит - червени бабички с полирани мозъци! То не може едновременно да има пари за здравеопазване и за непрекъснато разтящия брой пенсионери. За мен обаче основния проблем тук е че държавата се разпорежда с МОЙТЕ осигуровки, а те би трябвало да са си лично мои /не солидарни/, иначе те приемат формата на данък издражка на пенсионер, данък здраве, данък социален *** и т.н. Реформа трява и то тотална в противен случай всичко отива подяволите!
9
4
 
15
 
! Отговори
Мария преди 12 години
Дали си коледа или не си знаят само познатите ти, но това че харчат мойте пари за здраве- те са частно сдружение на граждани за солидарно плащане на здравни услуги-знаеш ли какво е частно,и няма право да ми ги присвоява никои. По ттвоята логика утре ще решат ,че им трябват и частните влогове.Но в тази страна са останали само недоучляци и малограмотни хора като тебе, които викат ураааааа.
8
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Той предупреди премиера да не обижда Конституционния съд" - кво се прави на неразбрал. ББ не обижда Конституционния съд, а само бсп :)
7
23
 
13
 
! Отговори
merry krismas преди 12 години
ей тоя дебел *** и цялата шайка комунистическа *** тормозят народа цели 66г.Кви съдии...кви 5 лева,покойния христо Данов ли е за хвалене,дето създаде и възпита бдеца и внук престъпници/те отдавна са на топло и на разноските на държавата/...или Георги марков-доносника на ДС,те всиките са назначени с помоща на бившата ДС,а ДС произлиза от БКП/БСПНяма как да ни трогнете гсин-другар Корнезов,сигурен съм че и вашите деца са пълни *** като партията ви !
6
10
 
16
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
най-лошотое че комунистите от Герб си мислят че живеят 1949г.