Трайков видя ромите като "голям резерв на икономиката"

"Взимат си закуските и си отиват", коментира премиерът за образованието им
Обновена: 24 дек 2011 15:17 | 24 дек 2011 13:20,
300
Трайков видя ромите като "голям резерв на икономиката"
Снимка: архив, Impact Press Group

Ромите в България са голям резерв на икономиката ни, смята министърът на икономиката Трайчо Трайков. Това става ясно от стенограмата на последното правителствено заседание в сряда, на което е обсъждана Националната стратегия за интеграция на ромите.

Според икономическия министър трябва да се започне с образованието на ромите.

"Някои от данните вътре навеждат на много сериозни мисли какъв потенциал имаме и с какво да се справим. Например, оказа се, че във възрастовата група до девет години ромите са 20 на сто от населението. Във възрастовата група над 80 години са почти нула процента. Сега, от друга страна, образованието – изключително е малък процентът на хората, които завършват висше образование.

Много е малък процентът на завършващите средно образование и много малък – на основно образование. Икономическа заетост – изключително малък процент хора с работа от икономически активното население. Много често, когато си говорим за локомотив на икономиката, забравяме, че имаме един голям резерв", коментира Трайков.

"Ние тук правим куп неща в образованието и то насила дори – с безплатните закуски, че само тези, на които децата отидат на училище, изплащаме социалните, нали Младенов?", включва се Борисов, като се обръща към социалния министър, който му отговаря положително.

"Всички тези инструменти сме ги приложили и въпреки това отиват, вземат закуските и си отиват", добавя премиерът.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък обобщава основните проблеми -  образование, здравеопазване и жилищна политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
4
 
! Отговори
хахахаха преди 12 години
от тия по-големи сме6ници няма били резерв заикономиката те ни изсмукват сас помощите тоя пауни кат резерв ги виждали хахахахахахахаха
283
1
 
5
 
! Отговори
съгласен с трайчо преди 12 години
Аз съм съгласен с Трайчо!"Много често, когато си говорим за локомотив на икономиката, забравяме, че имаме един голям резерв", коментира Трайков". Тука кл. дума е ЛОКОМОТИВ - ако е парен, то разбирам какъв резерв виждаТрайчо!
282
0
 
11
 
! Отговори
НЛО преди 12 години
Трайков може и НЛО да е видял. Може и те да са резерв за икономиката. Много жилязо имат. Ами дали ще искат и да гласуват за Герб? Хайде още едно заседание на МС да им платим. Може да измислят нещо. Щото тия от БАН нищо не разбират, ама Трайчо знае. И Лъчо мозака знае, тя и Калинка-малинка знае. абе, знаят и това си е.
281
0
 
19
 
! Отговори
Спартак преди 12 години
Трайчо, виждал ли си *** да работи? Да не си прекалил с уискито по празниците? Леле, каква утопия. Та нали всичките *** са инвалиди група с придружител, бе Трайчо? Когато се въведе образователен ценз за гласуване, образователен ценз за детски надбавки и образователен ценз за социални помощи, може и някой *** да поиска да се научи да работи нещо.Да поиска и да учи. Иначе те учат и много знаят - да крадат и да правят пакости. Държавата е тяхна , а ние българите сме техни роби.
280
0
 
12
 
! Отговори
Яна преди 12 години
Олееееееей Трайчо,къде успя да спънчасаш толкова в този студ бе човек ? Боко дай на момчето отпуска,че нещо изтрещя.
279
0
 
16
 
! Отговори
краси преди 12 години
Трайчо, да си пиеш хапчетата редовно!
278
0
 
17
 
! Отговори
Питанчева преди 12 години
Леле Трайчо, дете... какво ще правим с теб, тоя народ *** не отбира и не отбира. Разбира се, че са резерв манговците. Не само резерв, ресурс, арсенал, запас... за всичко можем да си ги ползваме. Да ни строят мостове и магистрали, да ги направим частна армия от ***, да ги изнасяме за бъбреци, да чистят, да се записват за ядрени опити. Да копат у мината за уран... ние сме щастлив народ бе, имаме и ***, имаме и Трайчо, който да ни каже как да си ги употребим. :)
277
0
 
9
 
! Отговори
поля преди 12 години
Да се отворят производства с изцяло ромски работници. Да им се осигурят работни места и да се изработят строги закони по които, който не работи, не праща децата си на училище, да бъде лишен от всякакви социални права. Да се намери легален начин да се разграничат безработните крадливи *** от бедните български безработни семейства.
276
4
 
9
 
! Отговори
gete преди 12 години
Прав е Трайков, но до някъде. До сега резервът на ГЕРБ бяха тъпите блондинки, които си падат по Тиквата, мафиотите от Котараците, банката на Василев и няколко възлови монополисти. След като овладя мафията (елиминира шефовете и пое ръководството на каналите), сега Тиквата затвори *** барони и е на път да превърне *** в резерв, но не за икономиката, а за фалшифицирането на следващите избори.
275
0
 
10
 
! Отговори
М.Р.К. преди 12 години
Като ни няма българите ,ще бъдат резерв !
274
1
 
21
 
! Отговори
Handel преди 12 години
Абе прав си е човекът. Не знам колко са ромите в България, ама *** са около 300,000. Ако ги пратим всичките из Европата, по 20 евро на ден да крадат ще вържем бюджета не, ами ще може да дадем заем и на американското ***.
273
0
 
7
 
! Отговори
тара дуда преди 12 години
а това е ресурс си *** МАМАТА. А и ако се научат да се потписват немогат да ни хванат за нищо ЕУ.
272
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май че имаше една приказка - за тримата *** и будалите гдето им вярват!
271
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ромите в България са голям резерв на икономиката ни, смята министърът на икономиката Трайчо Трайков. Това некадърно ***, ЕВН слугинче, защо не свърши нещо полезно за България, ами я шистов газ да ни трови ще докара, я *** на почит ще изкара.Я да ходи да се гуши с мангалос в Столипиново!
270
0
 
16
 
! Отговори
циганин преди 12 години
Какъв резерв бе варвари . Бръкнете сега в казана на децата ни за да си оправите икономиката . ***. мк . а ви и варварска
269
1
 
10
 
! Отговори
кари преди 12 години
алу днес пак разни болни герберски мозъци трият ,ще си ходя пак във вести,айде чао
268
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами правилно, при толкова очертаващи се строежи - и магистрали и АЕЦ, съвсем логично.
267
1
 
7
 
! Отговори
BATI GOIKO преди 12 години
ZA TIA NA SHIMKATA S TRI DUMI TAPO PO TAPO HEPTEN TAPO POZNAITE KOI E HEPTEN TAPOTO
266
3
 
2
 
! Отговори
BAI MANGAL преди 12 години
SHIPKA BEREM LAIKA ZBIRAM ZAMI [ZMII] FATAM POMOSTI DAVAT VNA DARJAVNO NE RABOTIM TIA DA ME HVANAT ZA 4EPA I RASKARAT IZ 4ERSIATA
265
2
 
22
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ДЯНКОВ,В наше село има кръчма, която не е фалирала още от времето на Василий *** От тогава, та до сега, кръчмата има само едно правило:- УВАЖЕНИЕ, ВСЕКИМУ ВЕРЕСИЯ, НИКОМУ, а Пешо простия е дописал (ДОРИ НА РИМЛЯНИН)ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА РИМЛЯНИТЕ В ОБЩЕСТВОТО Е НЕОБХОДИМО РЕГЛАМЕНТИРАНО СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО В ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯПри днешната 97% бедност е КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНО:1. "СЕМЕЙНО подпомагане за отглеждане на дете", да се плаща само за първите три деца и САМО ДО НАВЪРШВАНЕ НА ТРИ ГОДИНИ от най-малкото - 90% от заплатата (за безработните от МРЗ), но не повече от средната... - ТОВА СЕ НАРИЧА ДЕМОГРАФСКА ПОЛИТИКА!2. За деца от четири до седем години, трябва да се плащат само "Средства за социална интеграция" по 1/3 от минималната пенсия, за всички деца посещаващи детски ясли и градини. Пари "на ръка" да се плащат - само при доказана невъзможност децата да ги посещават. - ТОВА Е ИНТЕГРАЦИОННА ПОЛИТИКА!!3. От седем години, до завършване на средно образование (безплатно по Конституция), за всяко дете да се плащат само "Средства за образоване" по 2/3 от минималната пенсия, които се плащат само при посещаване на училище...! - ТОВА Е ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА!!!4. Социални помощи не по-високи от минималната пенсия от 136 лева, която се получава за честно положен дългогодишен труд! Особено важно е Основанието за "Отказ от социална помощ". То следва да е безкомпромисно при "Отказ от заемане на предложено работно място отговарящо на ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ЦЕНЗ ИЛИ ПРОФЕСИЯ!!!- ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА СПРАВЕДЛИВОСТ!5. Всички общини Трябва да регистрират НЕЗАБАВНО фирми за "Облагородяване на общината", където с полагането на нискотехнологичен труд, необразованите и без професия безработни граждани, да си изкарват прехраната...!!!- ТОВА Е ПОЛИТИКА НА ЗАЕТОСТ!- Неграмотен се ограмотява за 6 месеца. При отказ без помощи и на трудовата борса...- За 3 месеца се взема професия... При отказ без помощи и на трудовата борса...- Имащия квалификация, но отказал работа отговаряща на квалификацията му - на трудовата борса... и на Жизнен минимум, от 65 до 135 лева..., защото 65лв. е гарантирания от държавата минимум, а 136 лева е минималната пенсия за честно положен труд - ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА СПРАВЕДЛИВОСТ!!!6. За нерегистриран на борсата никакви помощи...!!! - ТОВА Е ОБЩЕСТВЕН РЕД !!!Ето това е комплексна, образователна и демократична социална ПОЛИТИКА....!!!Уорлик, натисни - Бойко, Дянков и Плевнелиев - ПРОСТО е да се направи, но само с ПОБОИЩА НАД ТИЙНЕДЖЪРИ не става, трябва и