Русия ще иска България да си плати за Бургас-Александруполис

Москва ще изчисли разходите по проекта и ще ги предяви на София
Обновена: 26 дек 2011 17:43 | 26 дек 2011 17:43, Елка Василева
272
Русия ще иска България да си плати за Бургас-Александруполис
Снимка: Архив Reuters

Русия ще изчисли разходите по проекта за строителство на петролопровода "Бургас-Александруполис" и ще ги представи за погасяване на българската страна, която неотдавна заяви, че прекратява участието си в проекта. Това заяви днес пред журналисти руският министър на енергетиката Сергей Шматко, цитиран от РИА Новости.

"Ще бъде направена правна оценка (на действията на България - бел.ред.). Ще бъде извършена инвентаризация на тези разходи, които бяха понесени от стопанските субекти в тази връзка. Без съмнение, в съответствие с действащите процедури, те ще бъдат предявени на българската страна за погасяване", посочи  министърът.

В началото на декември България заяви, че прекратява участието си в проекта за трансбалканския петролопровод "Бургас-Александруполис", смятайки го за икономически неизгоден, припомня агенцията. В края на ноември дългът на България по проекта съставляваше 6,2 милиона евро.

По думите на Шматко всички понесени разходи ще бъдат съгласувани с българската и гръцката страна, третият участник в проекта. Министърът изрази увереност, че проектът напълно е отговарял на интересите на страните, включително България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
1
 
! Отговори
до 199тия келеш преди 12 години
И се научи да пишеш на КИРИЛИЦА, *** такова!!!!! Ако баща ти не те е научил, опитай сам! Има учебници!!
185
2
 
2
 
! Отговори
хахахаха! преди 12 години
*** си и веднага си личи - обиждаш на селянин - ти да не си гражданин бе, ***???? Ако те видя на живо, ще осереш гащите! А ти да не си НЕанонимен, бе ***???
184
3
 
2
 
! Отговори
doc. Nik Kaloyanov преди 12 години
до страхливия анонимен селянин 190, 195Келеш ще викаш на баща си а аз имам с какво да се гордея, можеш да бъдеш сигурен !
183
5
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
Бафмааму, българия пращи от ***. Не отива на добре работата. Добре, че руснаците си гледат интереса и не се съобразяват с нас - от нас нищо не става - ни приятел, ни - враг.
182
1
 
2
 
! Отговори
Rus преди 12 години
Човек който ще измисли как да биеш по физиономия през инет, ще спечели милиони!
181
6
 
8
 
! Отговори
УУУУ преди 12 години
Сега разбрахте ли на кого служат БСП ??? Служат на руснаците и на собствените си търбуси! А избирателите им са само едни бройлери.
180
1
 
2
 
! Отговори
до 192-рия келеш преди 12 години
Аз съм селянин и се гордея с това, а ти си *** и нямаш основание за гордост!!
179
4
 
9
 
! Отговори
намръщен преди 12 години
И няма защо да си цапаме пристаниша и курорти, за да им пренасяме нефта за жълти стотинкиДа го пренасят през Босфора и Дарданелите
178
5
 
8
 
! Отговори
намръщен преди 12 години
НИТО ЦЕНТ за Русия. Ако трябва да стане, да го платят тези червени мутри, които подписаха договора с приказката "Българиа - енергиен център на Балканите". Това беше номер, за да севкарат руските комунисти и мафиоти в ЕС, където никой никога няма да пуснеТа нека другарите от БС/К/П да си разпродадат жилища, коли, дрехи, имоти - частни и взети под наем, партийните клубове. Може и да съберат. Аз не ща да давам
177
1
 
1
 
! Отговори
doc. Nik Kaloyanov преди 12 години
до 190.Явно се пазиш от умните хора, и видимо си селянин щом почваш изречение с "абе" ! Ще си пиша името както намеря за добре, поне имам доблестта да не съм анонимен като тебе, а за простотията си прав - безкраен *** си !
176
1
 
1
 
! Отговори
до 190 преди 12 години
абе, името си пишеш на латиница, пък си тръгнал ум да ръсиш в български сайт... простотията и вселената са безкрайни.
175
6
 
8
 
! Отговори
doc. Nik Kaloyanov преди 12 години
до 188.За какво да сме благодарни на Холандия, за онази жалка неонацистка партийка дето не ни иска в ЕС ли?! Ми да си ядат *** тогава ! И ние не искаме в ЕС страна в която са узаконени наркотиците и браковете между *** !
174
5
 
12
 
! Отговори
doc. Nik Kaloyanov преди 12 години
Нека да се конфискуват имотите на Румен Овчаров (Р.Овч.) , Първанов (Гоце) и Станишев и с тях да се плати първата вноска! След това тримата и други "отговорни другари" да бъдат пратени в Сибир и там да отработят останалото!
173
9
 
7
 
! Отговори
Холандец преди 12 години
Българите са най- неблагодарното, диво и просто племе в Европа. Сега сте неблагодарни към руснаците, утре ще сте неблагодарни и към нас.НЕ!
172
9
 
6
 
! Отговори
Защо се нервиш 182.. преди 12 години
ТРЪБОПРОВОД ЩЕ ИМА --ТУРЦИЯ ПУСКА ГАЗ ЗА ЕВРОПА , ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ!ПРАВИМ ГАЗОВА ВРЪЗКА С ГЪРЦИЯ И РУМЪНИЯ!..АКО ТИ Е ПРОБЛЕМА ЧЕ НЕ СИ ЗАЛАГАМЕ ЗАДНИЦИТЕ, КЪМ РУСИЯ.....ЗАЛОЖИ ТВОЯ!ХЕМ СИ СВИКНАЛ , ХЕМ ЩЕ ТИ Е КЕФ НАЛИ, ....РАЗБИРАМЕ ТЕ, ХА,ХА,ХАААА.....!ПАРТИЙНИТЕ ПОРЪЧЕНИЯ, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ....ДРУГАРЮ..ХА,ХА,ХАААА....!!!
171
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми като поемаме *** ангажименти, а след това не ги спазваме, така ще е. Сега всички, от наша страна забъркали кашата, на съд (малко мечти). Вероятно ще си платим, както винаги.
170
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е най после, сега остава и да ми изтриете коментара.
169
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука има много ***, едните лижат *** на *** а другите на САЩ и в двата случая ядат ***. А истината е от проста по проста и за да се убедите в това си отговорете на няколко въпроса, а именно;1. Изгодно ли е за БГ да има тръбопровод през територията. (Според мен, да и то много).2. Договора Бургас-Александрополис изгоден ли е за БГ. (Според мен, не).3. Приятели ли са ни руснаците след като ни продават газ по скъпо отколкото на другите в ЕС и Турция. 4. Приятели ли са ни руснаците след като слагат двойни мита за нашите стоки. 5. Приятели ли са ни руснаците след като ни продадоха на САЩ за без пари през 1989 г.6. Приятели ли са ни САЩ след като зачеркнаха 2 милярда дълг на Ирак към нас.7. Приятели ли са ни САЩ след като ни принудиха да приемем техни воени бази без да ни плащат наем.8. Приятели ли са ни САЩ след като техните либерални теории които ни наложиха за 20 г. ни свиха от 9 000 000 на 6 000 000 и свиването продължава.9. Имала ли е България Българско правителство през последните 65 г. 10. Ще има ли България българско правителство през следващите 65 г. и дали ще има България след 65 г.11. Кога вие пишешти тук ще проумеете, че не трябва да сте Русофили и Русофоби или Американофили или фоби, я трябва да сте преди всичко Българи. За сега обаче сте долна, продажна и безродна ***. Захапала члена на САЩ и одупила се на Русия. *** ... вие си знаете кои сте.
168
6
 
8
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
България няма да им плати на руснаците нищо. Бойко и Симеон хич не са прости и добре са си направили сметката. Целият риск е за нашата държава срещу някакви си 55 млн. евро на година. Луди ли са тези хора руснаците? Браво на Бойко и Симо. Аз вярвам в тях, който вярва да гласува с да, който не с не.
167
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тука има много ***, едните лижат *** на *** а другите на САЩ и в двата случая ядат ***. А истината е от проста по проста и за да се убедите в това си отговорете на няколко въпроса, а именно;1. Изгодно ли е за БГ да има тръбопровод през територията. (Според мен, да и то много).2. Договора Бургас-Александрополис изгоден ли е за БГ. (Според мен, не).3. Приятели ли са ни руснаците след като ни продават газ по скъпо отколкото на другите в ЕС и Турция. 4. Приятели ли са ни руснаците след като слагат двойни мита за нашите стоки. 5. Приятели Тука има много ***, едните лижат *** на *** а другите на САЩ и в двата случая ядат ***. А истината е от проста по проста и за да се убедите в това си отговорете на няколко въпроса, а именно;1. Изгодно ли е за БГ да има тръбопровод през територията. (Според мен, да и то много).2. Договора Бургас-Александрополис изгоден ли е за БГ. (Според мен, не).3. Приятели ли са ни руснаците след като ни продават газ по скъпо отколкото на другите в ЕС и Турция. 4. Приятели ли са ни руснацители са ни руснаците след като ни продадоха на САЩ за без пари през 1989 г.6. Приятели ли са ни САЩ след като зачеркнаха 2 милярда дълг на Ирак към нас.7. Приятели ли са ни САЩ след като ни принудиха да приемем техни воени бази без да ни плащат наем.8. Приятели ли са ни САЩ след като техните либерални теории които ни наложиха за 20 г. ни свиха от 9 000 000 на 6 000 000 и свиването продължава.9. Имала ли е България Българско правителство през последните 65 г. 10. Ще има ли България българско правителство през следващите 65 г. и дали ще има България след 65 г.11. Кога вие пишешти тук ще проумеете, че не трябва да сте Русофили и Русофоби или Американофили или фоби, я трябва да сте преди всичко Българи. За сега обаче сте долна, продажна и безродна ***. Захапала члена на САЩ и одупила се на Русия. *** ... вие си знаете кои сте.