Русия ще иска България да си плати за Бургас-Александруполис

Москва ще изчисли разходите по проекта и ще ги предяви на София
Обновена: 26 дек 2011 17:43 | 26 дек 2011 17:43, Елка Василева
272
Русия ще иска България да си плати за Бургас-Александруполис
Снимка: Архив Reuters

Русия ще изчисли разходите по проекта за строителство на петролопровода "Бургас-Александруполис" и ще ги представи за погасяване на българската страна, която неотдавна заяви, че прекратява участието си в проекта. Това заяви днес пред журналисти руският министър на енергетиката Сергей Шматко, цитиран от РИА Новости.

"Ще бъде направена правна оценка (на действията на България - бел.ред.). Ще бъде извършена инвентаризация на тези разходи, които бяха понесени от стопанските субекти в тази връзка. Без съмнение, в съответствие с действащите процедури, те ще бъдат предявени на българската страна за погасяване", посочи  министърът.

В началото на декември България заяви, че прекратява участието си в проекта за трансбалканския петролопровод "Бургас-Александруполис", смятайки го за икономически неизгоден, припомня агенцията. В края на ноември дългът на България по проекта съставляваше 6,2 милиона евро.

По думите на Шматко всички понесени разходи ще бъдат съгласувани с българската и гръцката страна, третият участник в проекта. Министърът изрази увереност, че проектът напълно е отговарял на интересите на страните, включително България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6.2 miliona не е нищо
225
10
 
11
 
! Отговори
Ботев преди 12 години
... ако бехме попаднали в същата ситуация сo турция нeмаше да ни искат и стотинка, а теа ни шиб_т от 44та насам както не са на шиб_ли и османлиите ...
224
12
 
13
 
! Отговори
Айде и Белене преди 12 години
Айде сега да ликвидираме и Козлодуй и Белене. Бай Бойкя са гъзи здраво, ошибаха ни здраво, връщане назад нема.
223
14
 
22
 
! Отговори
Мутрите преди 12 години
Подлогата Бай Бойкя на ЦРУ изпълнява указанията на Америка стриктно. Огъзил се е здраво на хамериканците, даде небето на турците и шиба народа здраво
222
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Русия!Тази проста *** в *** трябва да се мачка!
221
31
 
12
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Руски *** КопелетаКръчмаря идва и с вашата сметка за геноцида над Българския род а тя е мнооого голяма и ще бъде изплащана от децата и внуците ви !!!================Беслан-300 Балшой театър 200 Метрото 100 Домодедово 50 Скоро.....Взрив в Атомна централа 1 500 000 Атака с Химическо оръжие 1 000 000 ================Вън Руските Терористи и Окупатори от Българските земи на Дунав, Волга и Кавказ за да не стане Камчия Българския Беслан.КАЗАХ !!!
220
1
 
0
 
! Отговори
Месия-жена преди 12 години
Като гледам тръбите си мисля за моите и толкова съжалявам за нереализирания генетичен продукт на някой чистач от клиника Малинов... Да взема да се поизтъргувам, белким отбия малко от цената на пластмасата? Татко ми ми е написал "ПОСЛЕДНА"!
219
8
 
7
 
! Отговори
a4o преди 12 години
За това че не подложихме на огромен риск туризма и природата ли?Руснак със 100Хил тонен танкер засилен към Бургаския залив не мерси.
218
7
 
21
 
! Отговори
fuск frееmаsоns преди 12 години
Напълно подкрепям 218 !!!Неустойките да ги плащат *** на Yopлик и чифyтepиятa. Средната класа в тази държава не е виновна с нищо та да й се пишат на зaдниka грешките и прищевките на шепа предатели и алчни мошенници! Аман от некадърни, слаби и марионетни правителства! Мутрата-пожарникар - ПРЕМИЕР и подопечните му кретенчета, като ни осъдят да вадят от техния джоб и да си плащат масрафа!!! Вместо да сме на печалба от начинанието тези гадове ще изпонадуят още цените на всичко що е енергия!
217
1
 
5
 
! Отговори
Alio do 233 преди 12 години
*** ти знаеш ли какыо означава дума *** че така говориш?
216
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хитлер искал да уничтожи всички славяне..... *** си като ***! --------------- Ти си ***, но даже не като ***, а като обикновен лапоть. Хитлер не е имал нищо против славяните, в армията му е имало цели дивизии от всякакви славяни, Словакия, България и Хърватска са му били съюзници.
215
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много глупави коментари, вече два месеца газопровода под северно море между Русия и Германия си работи без много шум и стига до Австрия. Нали Гермаците са ви примера, що не ги критикувате
214
4
 
9
 
! Отговори
до 229 преди 12 години
Въобще не ме грее!Очевидно търсиш ат.нтируски подтекст в написаното от мен!Напротив, Запада трябва да помага на Русия, защото е на първата линия срещу жълтата лавина!/Макар, че жълтите завладяват тихо чрез икономическа емиграция!/Обаче конфронтацията идва от руските политици, поради техните комплекси!Запада бил виновен за демонстр. например!Защо ли не съм чул някой на Запад да обвини Русия за собствените си неудачи?!?!
213
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Вас какво ви грее че Китай ще превземе Русия. Повече ресурси за една враждебна раса.
212
7
 
5
 
! Отговори
М21 преди 12 години
След 20 г. какво ще представлява Китай!Това ще бъде все едно ЯПония , но с 10 пъти поголямо население, с потенциал за армия от300 млн. и с вопиюща нужда от нови земи и суровини!А насреща ще има една Русия, която ще черпи дивиденти от износа на петрол и газ /ако още ги има/!Ако руските политици имат грам мозък, ще бълзат час поскоро да влезнат във съюз с останалия Християнски свят!Но те са безмозъчни предатели на собствения си народ!Горби е блестящ пример!Много жалко за тях!
211
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Сибир от руската страна живеят 20 млн., а от китайската 200 млн.!Русия ще бъде завладяна от изток, както вече се е случвало през историята от татарите!Впрчем много интересен факт нашествията успяват от Изток на Запад!И Америка е открита от Изток!
210
1
 
12
 
! Отговори
до 184 преди 12 години
Впрочем китайската експанзия е в ход!В Австралия китайците наближават 50%, Ванкувър е китайски град, а Бг даде под аренда 20 000 дка на Китай вСеверозападнала България/Само първа стъпка/!Но Китай не вдига шум, защото е мъдра нация с 5000 г. история!Каква Русия, какви САЩ, какви 5 лв?!?!
209
8
 
8
 
! Отговори
Владо преди 12 години
Ако им е по-изгодно що не направят тръбата през Турция. Няма да стане щото турците не са по-балами от нас, едни пример, че и българския политик може да казва "НЕ" на икономическите прищявки на Русия. Вие смръдльовци дето тук се гъзите на Путин с коментарите си що не ходите да живеете в Съюза щом "без Русия не можем", кеф ти водка, кеф ти рускини, кеф ти Путин за цял живот.
208
1
 
7
 
! Отговори
до 184 преди 12 години
не си оригинален!Ако се опитваш да проповядваш неутралитет , много преди теб са го правили без успех!И защо в двугънковите ви мозъци има само две тези Русия и САЩ!България е в ЕС, който е противовес и на двете!Впрочем защо никой не говори за Китай!Китайскта Червена Армия с резервистите може да надхвърли 300 млн.!А Вермахта преко сила вкара в Русия 9 млн!След 20 г. Китай ще е наймощната икономика в света! И найнапредналата технологично държава!Това говори ли нещо на плебса тук?!
207
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
222Дебилний, тръбопровода от който се отказваме, щеше да пренася петрол ! Боже, колко глупави са русофилистичните!