Русия ще иска България да си плати за Бургас-Александруполис

Москва ще изчисли разходите по проекта и ще ги предяви на София
Обновена: 26 дек 2011 17:43 | 26 дек 2011 17:43, Елка Василева
272
Русия ще иска България да си плати за Бургас-Александруполис
Снимка: Архив Reuters

Русия ще изчисли разходите по проекта за строителство на петролопровода "Бургас-Александруполис" и ще ги представи за погасяване на българската страна, която неотдавна заяви, че прекратява участието си в проекта. Това заяви днес пред журналисти руският министър на енергетиката Сергей Шматко, цитиран от РИА Новости.

"Ще бъде направена правна оценка (на действията на България - бел.ред.). Ще бъде извършена инвентаризация на тези разходи, които бяха понесени от стопанските субекти в тази връзка. Без съмнение, в съответствие с действащите процедури, те ще бъдат предявени на българската страна за погасяване", посочи  министърът.

В началото на декември България заяви, че прекратява участието си в проекта за трансбалканския петролопровод "Бургас-Александруполис", смятайки го за икономически неизгоден, припомня агенцията. В края на ноември дългът на България по проекта съставляваше 6,2 милиона евро.

По думите на Шматко всички понесени разходи ще бъдат съгласувани с българската и гръцката страна, третият участник в проекта. Министърът изрази увереност, че проектът напълно е отговарял на интересите на страните, включително България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
3
 
5
 
! Отговори
край няма... преди 12 години
220 виждаш ли как сам се издаваш, че си *** и лъжеш?природния газ се пренася и ПЛАЩА на КУБИЧЕСКИ МЕТЪР!
205
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ми е чудно кой е крив и кой прав от цялата ситуация. Нали уж нашите се оттеглиха според клаузите в договора и няма да трябва да плащаме нищо. А Шматко друго пее. Да видим, дали Русия само се ежи. Ще е голям резил за правитеството, ако трябва да плащаме.
204
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато руснаците са преговаряли с Турция, турците са им поискали 30$ за всеки тон транзитна такса. За България обаче, предните са се договорили с Русия за 1$ на тон. Евалата !
203
7
 
13
 
! Отговори
Чавес преди 12 години
Само с Русия сме сила, иначе сме като този *** във вода нито на горе нито на долу.... И никой не ни смята за держава или хора!!!
202
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека Дянков и Трайков - Стипендиантите на САЩ да платят неустойките.
201
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така , Русия е в правото си да си иска неустойки.. Само че няма да платят американските мекерета.. Но един ще има съд за пропуснати пусни и нанесени вреди на държавата.. И мекерата на Уорлик ще бъдат в затвора..
200
4
 
6
 
! Отговори
fori преди 12 години
набокопростифонбанкенски,руснацитескорощемупратятчайчесплутоний
199
1
 
2
 
! Отговори
Хахахаха! преди 12 години
До утре, ***!Не забравяй, че си ***!И когато забравиш, защото си ***, опитай се да си спомниш какъв е бил баща ти - защото и той е бил ***!!Келлллллллллешшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшш.***.Даже - *** - гражданин! Хахахахаха!!
198
4
 
9
 
! Отговори
Holland do 211 преди 12 години
Ти си много *** ако дествително така мислиш!!!! На Руснаци трябва да казваш мерси за всичко, ако не са те, щях да говориш турски или немски, или кой знае изобщо нямаше да говориш что то Хитлер искал да уничтожи всички славяне..... *** си като ***!
197
3
 
6
 
! Отговори
друга БългаРия преди 12 години
Ако още се зъбим, още ще платим. Безплатен обяд - няма.
196
1
 
0
 
! Отговори
doc. N. Kaloyanov преди 12 години
до *** 205Явно си супер страхлив за да не смееш да мръднеш по-далеч от НДК ! Ти явно си се осрал вече, *** си и ще си умреш такъв, нещастен *** !
195
7
 
5
 
! Отговори
БългАрия преди 12 години
Какъв холандец си ти бе руски ***? За какво да сме ви благодарби бе азиатски ***? За 70 комунизъм благодарение на който сме пред изчезване? За утвърждаването на разни антибългарски теории в историята и краденето на българска история чрез славянските глупости? Или за това че ви платихме 30 тона злато за помоща ви за нашето освобождение всъщност окупация. Айде бегай си в азия и не се връщай.
194
0
 
3
 
! Отговори
Ziza do 209 преди 12 години
To razlikata mezhdu blgarski i Makedonski pochti nema, ne se pritesniavay
193
0
 
2
 
! Отговори
Хахаха! преди 12 години
... И след като те набия, ще те науча на БЪЛГАРСКИ език!!!
192
0
 
2
 
! Отговори
Хахаха! преди 12 години
Наистина понякога се чудя - струва ли си да си създаваш неприятности заради един ***, но понеже е ***, трябва да се отнасяш към него като към ***!Келешшшшшшшшш.... шшшшшшш Келлллллл...ееееееееееееш! ***!
191
1
 
4
 
! Отговори
Alo до 205 преди 12 години
разлика няма комунист, анархист или онанист си, важното че виж doc гражданин се усрал вече и няма да дойде :)))
190
4
 
5
 
! Отговори
БългАрия преди 12 години
Руски антибългарски ***, колкото по-далеч от тая *** ,толкова по-добре.
189
1
 
2
 
! Отговори
хахаха!! преди 12 години
Айде утре в 11 пред НДК - подлеза, да те видя що за мъж си бе, ***? Ще ме познаеш по зелено яке! Понякога си струва да ОСЕРЕШ един ***! Не съм комунист и никога не съм бил! Гражданин? Хахахахахахахахахаха!! *** с претенции!! До утре!
188
1
 
4
 
! Отговори
Aloi преди 12 години
Жени стига да сте карали!!!!
187
1
 
1
 
! Отговори
До 184 преди 12 години
Поздравления, тъжни съмишленико! Въпросите ти имат своите еднозначни отговори, които в обозримо бъдеще няма да чуем или прочетем.