Дянков и Найденов се скарали заради парите на фермерите

"Няма какво повече да кажа", отсече земеделският министър
Обновена: 30 дек 2011 10:21 | 30 дек 2011 10:19,
150
Дянков и Найденов се скарали заради парите на фермерите
Борисов защити Найденов от нападките на финансовия министър. Снимка: Impact Press Group

„Не си позволявам никога да коментирам членове на кабинета. Това може да прави само и единствено премиерът Бойко Борисов и той го направи. Аз няма какво повече да кажа“.

Така министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира в интервю за „24 часа“ разразилия се конфликт между него и финансовия министър Симеон Дянков, който предизвика гневната реакция на премиера.

Вчера Дянков си позволи публично да обяви, че има дрязги със земеделския министър и намекна, че може да последва съдбата на бившия транспортен министър Александър Цветков.

Думите му предизвикаха светкавична реакция на премиера, който заплаши Дянков, че може да си отиде преди Найденов, ако наистина е казал „такава глупост“.

„Имахме тежка година, пожелавам на всички мои колеги, включително и на министър Дянков, хубаво посрещане на 2012 г. и дано тя да бъде по-успешна за всички“, коментира днес лаконично Найденов.

Той обаче призна, че си е навлякъл гнева на финансовия министър заради субсидиите на зърнопроизводителите, които протестираха и блокираха с трактори жълтите павета в София.

„Искаше ми се най-много на мен подпомагането да стане в пълен размер, до последно настоявах и ако щете, навлякох си гнева на финансовия министър за това, но направих всичко, за да защитя сектора.

Още по темата

За мен е важното, че в земеделието като цяло влизат повече пари. Ако го сравним с чувала на Дядо Коледа - миналогодишният беше по-лек, с един-единствен, но голям подарък. А сега чувалът е по-тежък, с доста повече подаръци, макар и по-дребни. Но така ще зарадваме повече хора“, обясни земеделският министър.

Той дори се пошегува, че завижда на Аню Ангелов, че военните нямат право да протестират. По думите му най-шумното съсловие е земеделското.

„Протестите на фермери са нещо, което се случва не само в България. В повечето държави от ЕС дори е по-често. Наскоро в Белгия протестираха фермери, дефилираха и по "Шан-з-Елизе", и в Берлин. Емоционално съсловие са, не мога и да им се сърдя. Разликата между мъжа и момчето е в цената на играчките. Техните са скъпи, лъскави и хубави играчки, може пък да са искали да ги покажат.

Но дано винаги го правят така, че да не притесняват ежедневието на останалите хора и бизнеса. А дали пак някога ще излязат на стачка? Сигурно, но не искам да гадая кога и защо“, коментира още Найденов.

Той оцени изминалата година като изключително успешна за земеделието. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
2
 
! Отговори
невярващ преди 12 години
айде аийде ние сме *** .
118
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спомнят ли си българите кои бяха производителите на нелегални цигари в кв Крайморие до Бургас,Пашата ;Бойко Борисов,Емил Райков,Венцислав Чамурджиев,Йордан Цонев .За какво си чешите езиците неразумни хорица.
117
2
 
7
 
! Отговори
ДО 115 преди 12 години
Приятел , в теб виждам персонаж на Доньо Донев . Тримата *** направиха хотел до морето , но се появиха змии , докараха таралежи за ги изядат , но таралежите станаха много и докараха лисици да изядат таралежите , но лисиците станаха много . Накрая взривиха местния язовир за да издави лисиците , но удавиха и хората заедно с къщите . Дурак си .
116
1
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
до 116-ти............Простите хора като теб ще гласуват за герб,няма спор след като не им увира главата.Само ,че и те ща са прасета за премиера,защото за него е важно с кой работи и кой ще подкупи.А после сте обикновени хора от народа -криза е -каза ББ.И за прасета и за герберисти
115
4
 
2
 
! Отговори
ДО 112 преди 12 години
Странджа , няма ли да напишеш нещо за 1877 година , докато вареше боб в кръчмата , и даваше пари с висока лихва за освобождението на България , за 1990 те знаехме - продаваше кебапчета пред Парламента . Мааш като жена без Мъж .
114
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някакъв *** по-долу е написал:"Радват ме как мислят хората: Ще гласувам за тоя, който има най - голям шанс да бие комунистите, а ми дреме, че няма да направи нищо за държавата."Изчистването на комунистическата мафия е най-доброто нещо което може да се направи в момента за държавата. Изчистването на България от комунистическата мафия е главен приоритет и условие да може да се продължава напред. България ще бъде изчистена от комунистическата мафия - гарантирано от ГЕРБ! Първо да се изчистат комунистите и после ше видим дали ще сменяме това правителство на ГЕРБ или ще го оставим ако се справят добре.
113
0
 
4
 
! Отговори
Главния готвач преди 12 години
Знаете ли кой със какво е почерпила за празниците в парламента?Дянков - с джанкова ракияБ.Б. - с тиквеникДоган - с лимонови резенчетаСтанишев - с бяло сладкоЦаря - с царевица (варена)Костов - с боб с кокали :D
112
1
 
10
 
! Отговори
ABV преди 12 години
Много от пишештите се нервират не трябва не им обръщайте внимание това което прави трупата на Бойко Козарев са *** ишерети.*** правят същите номера бият се за парлама и чакат някой да се намеси и да го напердашат и да му вземат парите .Оставете ги да се налудуват представлението е към края си.
111
1
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Къде беше "антикомуниста" Борисов когато свободните граждани,включително и аз през 1990 год. когато бяхме по площадите на страната срещу комунистическата олигархия чийто член беше и Борисов. Къде беше през 1993 г од. по време на гладната стачка на Едвин Сугарев когато милион и 500 000 Българи бяхме по площадите на градовете в защита на Парламентарната демокрация и когато дори председателката на Съвета на Европа г-жа Катрин Лалюмиер дойде при нас протестиращите и която посрещнахме с лозунги "Г-жа Лалюмиер , Желев предаде своя електорат".......Ще ти отговоря къде беше тогава Борисов ! Беше все още ортодоксален и убеден член на БКП ,напуснал пожарната защото отказа да се деполитизира,за него членството в БКП беше нещо като култ.......След това се вля в армията на мутрите,изнудвачите,на силовите застрахователи,на контрабандистите......Затова да не сме чули да наричате някой който е против болшевишката хунта Герб комунист........Истинските,твърди,закърмени с партията - майка /БКП/ комунисти са именно групировката ГЕРБ/ГРОБ/
110
2
 
10
 
! Отговори
Дед Мароз преди 12 години
Джингол бел, Джингол бел, Джанков е козел,Бърка, мърка и човъркавъв един варел!
109
1
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
до 106.........Да за съжаление е така........не само този фонд,а и парите от здравните ни осигуровки ги няма,изядени и похарчени от това правителство затова се очаква догодина стоматолозите да излязат от здравната каса.........
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата и Пицата са решили от пръдня боя да правят!Без инвестиции и разкриване на нови работни места/нови предприятия и заводи/не става!
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Diankov glista pokaza mustak i poso4i 4e nai-golemia seliandur e tupunger, i 4e towa ne e Naidenov a 4e towa e orisov,Diankov si pozvoli tova sled syvet ot tezi koito go nabutaha v kabineta na Borisof. Diankov niama papka pri Cvetanov i moje da pee kakto si iska v Novodishnata nost
106
1
 
11
 
! Отговори
дядо преди 12 години
@90-бат ти Боко Кратуня бие на избори,не защото той е чел само една книга,а защото целия му зомбиран електорат не е чел нито една книга,за жалост това е действителността
105
2
 
2
 
! Отговори
ДО 91 преди 12 години
Това което си написал , вярно ли е ? Ако си прав значи *сребърния фонд * на нашите родители от 2 милиарда е изтеглен от БНБ .
104
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли да има поне един ден без ***?
103
3
 
12
 
! Отговори
мухата преди 12 години
МухахахаххаххахаТези наистина са много зле! Боко Тиквата скастри Дянко само и само за да се изяви като мъжа в семейството. И как само се издаде, че цяла година прикрива магариите на Дянко във финансовото министерство. Мирчо горкия сега не смее да си отвори устата, че ще обере пешкира.
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия мутро-милиционери все за пари се карат и трепат,егати и лакомията.Господ да ги убие дано.Лаком Г****,кръв ***...
101
1
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко Борисов е екземпляр от най- долната и мерзка комбинация на мутра и комунист......Като се събере се получава мутрокомунист......И подобен е премиер на изстрадалата ни и вървяща с бързи темпове към своя залез наша родина.....Преди повече от 10 години когато бе назначен от Мадридския фалирал тогава комарджия а впоследствие ни ощетил с имоти за милиарди крадец за Гл. Секретар на МВР в интервю Бойко Борисов каза че е цитирам "Убеден не комунист а Марксист" и дори взе от дома на Т. Живков портрета на Карл Маркс и си го сложи в кабинета.....А сега антикомунист.....Вече се срамувам дори че съм Българин с подобен човек за Премиер.....Кошмара,срама и гаврата с достойнството ни са пълни........
100
5
 
6
 
! Отговори
българин преди 12 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕС!!!!!