Дянков и Найденов се скарали заради парите на фермерите

"Няма какво повече да кажа", отсече земеделският министър
Обновена: 30 дек 2011 10:21 | 30 дек 2011 10:19,
150
Дянков и Найденов се скарали заради парите на фермерите
Борисов защити Найденов от нападките на финансовия министър. Снимка: Impact Press Group

„Не си позволявам никога да коментирам членове на кабинета. Това може да прави само и единствено премиерът Бойко Борисов и той го направи. Аз няма какво повече да кажа“.

Така министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира в интервю за „24 часа“ разразилия се конфликт между него и финансовия министър Симеон Дянков, който предизвика гневната реакция на премиера.

Вчера Дянков си позволи публично да обяви, че има дрязги със земеделския министър и намекна, че може да последва съдбата на бившия транспортен министър Александър Цветков.

Думите му предизвикаха светкавична реакция на премиера, който заплаши Дянков, че може да си отиде преди Найденов, ако наистина е казал „такава глупост“.

„Имахме тежка година, пожелавам на всички мои колеги, включително и на министър Дянков, хубаво посрещане на 2012 г. и дано тя да бъде по-успешна за всички“, коментира днес лаконично Найденов.

Той обаче призна, че си е навлякъл гнева на финансовия министър заради субсидиите на зърнопроизводителите, които протестираха и блокираха с трактори жълтите павета в София.

„Искаше ми се най-много на мен подпомагането да стане в пълен размер, до последно настоявах и ако щете, навлякох си гнева на финансовия министър за това, но направих всичко, за да защитя сектора.

Още по темата

За мен е важното, че в земеделието като цяло влизат повече пари. Ако го сравним с чувала на Дядо Коледа - миналогодишният беше по-лек, с един-единствен, но голям подарък. А сега чувалът е по-тежък, с доста повече подаръци, макар и по-дребни. Но така ще зарадваме повече хора“, обясни земеделският министър.

Той дори се пошегува, че завижда на Аню Ангелов, че военните нямат право да протестират. По думите му най-шумното съсловие е земеделското.

„Протестите на фермери са нещо, което се случва не само в България. В повечето държави от ЕС дори е по-често. Наскоро в Белгия протестираха фермери, дефилираха и по "Шан-з-Елизе", и в Берлин. Емоционално съсловие са, не мога и да им се сърдя. Разликата между мъжа и момчето е в цената на играчките. Техните са скъпи, лъскави и хубави играчки, може пък да са искали да ги покажат.

Но дано винаги го правят така, че да не притесняват ежедневието на останалите хора и бизнеса. А дали пак някога ще излязат на стачка? Сигурно, но не искам да гадая кога и защо“, коментира още Найденов.

Той оцени изминалата година като изключително успешна за земеделието. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
2
 
! Отговори
дядо преди 12 години
за Исландия само недомлъвки по нашите медии,Исландците щяха да са последвани от Гърция да се освободи от ционисткия хомот,обаче на Попандреу го привикаха и му свиха перките и сега гърчолята ще теглят во веки веков и това правителство ни води точно към тази участ и нас
98
7
 
3
 
! Отговори
ФЕН преди 12 години
той не само комунизите бие кат маче у дувар, ами и крадлив хидролог Доган Бей навря в миша дупка, за което шапка му свалямевалата бате Бойко, пак за тебе ще гласувам, аз съм твой верен фен
97
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко уж ***, комунизите умни, но за 3 години 5 пъти ги бие на избори хахахаха :) дет ги хване, там ги бие, а комунизите газ пикаят :))) ............БСП са комунисти,а ГЕРБ са мутро-комунисти.Предполагам си на заплата да пишеш във форумите за по 5 лева на ден за мутро-комунистите,като другите дето пишат за комунистите,щото мислещите хора отдавна са емигрирали или се канят да го направят,а такива като теб още се делят на комунисти и мутро-комунисти.Няма скоро да се оправи БГ
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, вземете се разтърсете из интернет за Исландия. Вижте как исландците чрез референдум са отказали да плащат загробващи ги дългове изфабрикувани им от международните банкери. Същите тези банкери са и преки ръководители на много правителства включително и на нашето. Най- лошото е че са ръководители и на опозицията и общо взето нямаме алтернатива. Изходът е да сме сплотени и да спрем да плащаме лихви и главници които не сме ползвали никога. СТИГА!
95
0
 
8
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Методика за изпитване на асансиориНатоварват се следните лица:Фидосова, Борисов и ЛилянаАко въжетата устоят - асансиора се обозначава с табела "Годен"
94
1
 
16
 
! Отговори
дядо преди 12 години
Боко Кратуня ще си умре от мъка,че Дянков кара влака и се пъчи за пред зомбирания си електорат
93
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха да го видим сега мъжкаря, на Дянков интервюто е записано, "глупостта" е изречена публично, остава и Бойко да си държи на думите
92
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Радват ме как мислят хората: Ще гласувам за тоя, който има най - голям шанс да бие комунистите, а ми дреме, че няма да направи нищо за държавата.С това бедняшко мислене ви очакват още 100 години преход.
91
2
 
5
 
! Отговори
Антон преди 12 години
Поредната интрига създадена от БТВ и цървула Виктор Николаев. Който е гледал интервюто с Дянков, той няколко пъти отговори, че не той определя кой министър да се сменя и не той прави планове за промени в правителството. След дълго настояване от ушатия даде пример, че Цветков беше освободен заради нежелание да прави реформи и журналистите веднага предадоха на Бойко на другия край на Българи и завързаха интригата. Скапани ***.
90
2
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
До Ф.С.Б........Напълно си прав безпрекословно.........Подкрепящите Герб по съсловия останаха само полицаи,учители и мутри........Полицаите тайно за Коледа получиха брутна 13-та заплата в размер средно от 1 300 лв. Учителите също,а в 70 процента от училищата с новите делегирани бюджети и 14-та......Тези прослойки стоят безрезервно зад това управление........
89
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бие ги на избори щото една книга чел, а комунизите чели само Маркс и телефонния указател :)
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вицове от нета:Бойко Борисов от трибуната при откриване на част от магистрала и поредното рязане на лентички:- Благодарение на тази инфраструктура, през следващите години ние ще живеем по-добре!Глас от публиката:- Ами ние?
87
1
 
6
 
! Отговори
Епикур преди 12 години
На снимката виждам два шопара!
86
3
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
1 540 000 са ченгетата и тяхните семейства --военните и престъпниците --и всички "честни" бизнесмени --това са хората гласували за Боко -- а България все още не е с население 2 милиона --и след това се бият в гърдите -Народа ни избра --хахахахах
85
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С ГЕРБ напред!
84
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко уж ***, комунизите умни, но за 3 години 5 пъти ги бие на избори хахахаха :) дет ги хване, там ги бие, а комунизите газ пикаят :)))
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя се изживява повече като началник отдел "човещки ресурси". Разбирам, че мисленето го натоварва, но да вземе повече да си напряга овалната глава и по - малко да говори с *** си, че само ни излага.
82
1
 
6
 
! Отговори
до СТРАНДЖАТА преди 12 години
СТРАНДЖА ТЕЗИ ЦИФРИ СА НАПЪЛНО ТОЧНИ ! ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ОБЩЕСТВЕНИТЕ НАГЛАСИ СА ТОТАЛНО ПРОМЕНЕНИ ! ПРЕДИ 2 ГОДИНИ СЪОТНОШЕНИЕТО БЕ 40 НА 17 ПРОЦЕНТА ГЕРБ- БСП. СЕГА ПОЧТИ СА НА КАНТАР. ЗНАЧИ Е ДОШЪЛ МОМЕНТА ЗА ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗАЩОТО СЪОТНОШЕНИЕТО В ПАРЛАМЕНТА НЕ ОТГОВАРЯ НА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА !
81
2
 
7
 
! Отговори
mrawka преди 12 години
Другари,хванете се за ръце и дружно си подаите оставките .За нищо не ставате.махаите се.
80
3
 
6
 
! Отговори
БГ преди 12 години
ГЕРБ са си сами гропбокопачи с този Тиквондер начело! Този човек се изживява като бай Тошо, но забравя, че времената са други и няма кой от страхливците и нагаждачите около него да му припомни този факт!