Като засече шкурката, почвам с триона!

Борисов няма да сменя министри, Иванов създавал напрежение в СОС
Обновена: 12 яну 2012 14:58 | 12 яну 2012 10:07,
293
Като засече шкурката, почвам с триона!
Снимка: архив, БТА

Аз от най-високата камбанария на ГЕРБ виждам, че в последните месеци около Андрей Иванов се създаваше напрежение.

Така премиерът Бойко Борисов коментира пред БНТ оставката на председателя на Столичния общински съвет, който я подаде след среща с ръководството на партията във вторник вечерта.

"Явно, че Андрей Иванов не съумява правилно да отговори на слуховете, независимо дали са верни, или не и не съумява да се защити и създава напрежение", обясни премиерът.

Той нямал време да се занимава с кой какво казал, или рекъл, при положение че има толкова много задължения.

Но все пак Борисов успял да провери детайлно случая със Софийска вода, за което излезе информация, че Иванов е лобирал.

"Пари действително са платени на един бизнесмен, който е обещал политическа подкрепа. Той е от друга партия. Но няма никаква връзка нито с нас, нито възможност да влияе. И нещо повече, и моето мнение е, че цената на софийската водя не трябва да се вдига. Който е обещавал да повишава цената, да отиде сега да си върне парите. Но това не е Андрей Иванов. Проверил съм го детайлно", коментира още Борисов.

На вечерната сбирка с ръководството на ГЕРБ Борисов разказа, че след нея останали той, Цветан Цветанов и Андрей Иванов.

"Казах му буквално така: "Не искам върху Цветанов да пада и сянка. Защото се знае, че ти като бивш негов началник по един или друг начин се свързваш с него. В момента твоето оставане в СОС като председател пречи и на Фандъкова, пречи и на нашата работа".

"Имаш право да останеш", така му казах, заради Цветанов.

"Имаш право да останеш, но това няма да е добре нито на теб, нито на Цецо, нито на партията, нито на групата", разказа премиерът.

По думите му хората в ГЕРБ са такива, че знаят и кога да си тръгнат, знаят да си тръгнат като приятели, знаят да продължат да работят за каузата.

Още по темата

"Навремето моят дядо ми казваше: "Ще си намериш жена, с която като се ожениш, след това по същия начин с радост да можете да се разведете, да не ти прави скандали в обществото. Това е същото и в една партия. Когато се събират хората да управляват, трябва такива хора и кадри да се подбират, а не както при Волен – сега му обрали касата. Просто съжалявам, че толкова неща му се случиха", коментира още Борисов.

Той беше категоричен, че лобита в ГЕРБ няма. В кабинета също нямало напрежение, нямало да сменя и министри.

"Имам различни шкурки, с които изглаждам разногласията между министрите. Ако засече шкурката, си имам пила, ако не - почвам с триона", коментира образно премиерът.

Той съобщи, че правителството възнамерява да инициира промяна в закона, с която отпуските на държавните служители ще се изравнят с отпуските в частния сектор. Вицепремиерът Симеон Дянков щял да обсъди предложението с тристранката.

"Ще има огромна съпротива, но се надявам и работодателите, и синдикатите да ни подкрепят", посочи Борисов.

По информация на финансовия министър в момента в държавната администрация има натрупани неизползвани над 20 000 дни отпуск. Директор на дирекция в министерство имал 42-43 дни отпуска.

„Като се сложат и празниците, това означава, че той два месеца не работи. Ако един музикант не свири два месеца, той ще забрави да свири“, мотивира предложението си премиерът.
Според него чиновниците имали „недопустим дълг отпуск“.

Министър-председателят изрази надежда до март да се сформира конституционно мнозинство в парламента за промяна на Конституцията, която да фиксира максимален бюджетен дефицит от 3%.

"На тази тема съм готов да говоря и със Станишев, и с Доган, ако може да подкрепят промяната", коментира премиерът.

„Един ден от БСП на мен ще ми вдигнат паметник. Ще дойдат други хора и ще ми бъдат благодарни за това, което правя“, заяви премиерът.

До 3 седмици ще стане ясно дали ще се строи АЕЦ "Белене". Проектът ще бъде одобрен или отхвърлен на база на преценката за ефективността, цената и безопасността му, каза още Борисов.

На въпрос защо не е отишъл в парламента вчера на откриването на новата пленарна сесия, Борисов отговори, че заседанието на МС му е по-важно.

”Тяхната работа там е да си говорят – в Народното събрание. Кое ми е по-важно - пленарната сесия след ваканция на депутатите или Министерския съвет, да отложа Министерския съвет ли?”, попита риторично Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
3
 
16
 
! Отговори
Атанасов преди 12 години
Станишев имаше само 82 депутати от БСП като премиер.Тоя има пълен комфорт и все още мрънка, че някой друг му е крив.
173
5
 
18
 
! Отговори
..... преди 12 години
Слушах интервюто - ОТВРАТИТЕЛНО ! И този *** управлява България! Две трети от интервюто си оплюваше някого и в другата една трета общи приказки.Наистина ли този смята народа за толкова глупав,че го залива с простотии и мисли че му вярваме.В неделя слушах Орешарски и той каза - през 1997 г дългът на България е бил 120% от БВП,а през 2009 г -15%.Защо не били правили нищо предишните ами отговорете си сами-как се стопява такъв дълг.А тоя взема една почти оправена държава и я затри.И нагъл.
172
12
 
5
 
! Отговори
до 204 преди 12 години
Не се притеснявай! Скоро няма да сте на власт! ББ не с шкурка и трион, а вас *** с брадва ще Ви дялка!(защото сте недодялани)
171
4
 
11
 
! Отговори
Прочетете 207 преди 12 години
Внимателно го прочетете. Мисля, че това не е добре за репутацията ни на отличници в ЕС. Не се захласвайте по празните приказки на доц. Борисов. Прочетете думите на премиера на Англия. Него не съм го виждал да ходи по поляните с ножици в ръце, а със сигурност в Англия са построили 1 км. магистрали.
170
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
e hubav si be boiko
169
5
 
10
 
! Отговори
Мъдра кака преди 12 години
Логическа задача:1. В Сев. Корея -трудов лагер за неплакали артистично.2. В централни новини на БТВ - ББ играе шах, като преди това е "рендосал" едни смотани археолози,облечен изящно в скъпа тужурка, черен костюм и придаваща завършващ акцент плетена шапка.Търси се: За кой рожден ден на ББ ще се изпращат да копаят "археологии", тези които не са се радвали достатъчно и не са направили подходяши дарения за здравето на НВ ББ?
168
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом ни премята, значи наистина е умен и затова е самодоволен.Обещаваше безплатни изкуствени зъби за пенсионерите преди изборите 2009 г.
167
2
 
4
 
! Отговори
до 205 преди 12 години
много си ***...резултатът не беше реми,а пат...правиш ли разлика?
166
5
 
4
 
! Отговори
BIG AL преди 12 години
100 -години НЯМА да може да се изплати този самовар ..100-години ..Важно е обаче , кадиевци и сие Р.Овч. да имат бизнес- износ на евтин ток - на някъде ..Само че , като няма за къде да го изнесат , ТЕ не отговарят за нищо ..Няма пазар , ще ни кажат ..И ще си изплащаме безкрайно 8-10 милиарда евро -от НАШИЯ джоб , на руснаците ..Това е ..бъдещето ... Колкото от Бургас- Алкесандруполис -щяхме "нещо" да печелим ...Колкото и бензина СЕГА ви е "евтин"..Алооооо, рубладжийте , пак ли сте на линия ??Най-долната прослойка в българската история- агентите на русия ..
165
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпрос: Защо Бойко не би на шах момиченцето, а резултата е реми?Отговор: Защото той бие само комунисти, а момиченцето не е от БСП.
164
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Явно, че Андрей Иванов не съумява правилно да отговори на слуховете, независимо дали са верни..."Това е първото, което ме притесни - би трябвало да има значение."Директор на дирекция в министерство имал 42-43 дни отпуска. Като се сложат и празниците, това означава, че той два месеца не работи."42-43 работни дни отпуск са си два месеца и без празници. Ама как ми хрумна, че ББ може да смята! А това за паметника, на който всички ще се кланяме го оставям без коментар.
163
2
 
9
 
! Отговори
ДОКТОР Гацо преди 12 години
На снимката виждате основният тумор КАРЦИНОМЪТ НА НАЦИЯТА . Ако за Борисов може да се каже че е КАРЦИНОМ то *** са като ЛИФКИМИЯ . И в двата случая трябва жестоко лечение операции и химио терапия . Абе верно ли че Фидосова я угоявали че да я смесват със синска *** ?
162
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аман този го вижда по често от роднините си.
161
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 12 години
"Имам различни шкурки, с които изглаждам разногласията между министрите. Ако засече шкурката, си имам пила, ако не - почвам с триона", коментира образно премиерът.Речник на дърводелец.Толкова си може "момчето".Не му се сърдете,не го вземайте на сериозно.Просто се усмихнете на поредната му глупост.
160
5
 
9
 
! Отговори
as преди 12 години
Борисов, имаш право да останеш, но това няма да е добре нито на теб, нито на мен, нито на близките и пиятелите ми, нито на държавата.
159
1
 
12
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
"...Пари действително са платени на един бизнесмен, който е обещал политическа подкрепа. Той е от друга партия. Но няма никаква връзка нито с нас, нито възможност да влияе...." Аха. Платени са едни пари, ама не от нас, а на друга партия...Е, хайде хайде.
158
3
 
4
 
! Отговори
BIG AL преди 12 години
След три седмици ще получа просветление..Все пак трябва да закопая България в следващите 50 години ..Калкулации руски :) Цена руска -неясна ..Купувачи нема ..Стар самовар- налице ..5000 руски строители ще храним -незнайно колко време- със семействата им към 15 000А това , че скоро ще има НОВИ модели е без значение ..Това , че след 10-15 години ЕВЕНТУАЛНО ще ни трябва само един блок- а може и да не ни трябва също е без значение :) А и един блок се строи за 3- години -и това е без значение :)Изобщо , с две думи- на Империята НЕ е достатъчен руския агент Златев-монополиста на бензина и нафтата..Трябват още агенти , които да върната най- после , окончателно и безвъвратно Балхарииийй в свое владение и влияние ..КЪДЕ са тръгнали тези българи , без нас ?? А и къде ще ходи на море, имоти- нашата пенсионирана КГБ- каста ??..Не может так..)) Балхариийй наша територия ))
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно. Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят. ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.: Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра. Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта. Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ ОЩЕ МАЛКО ГЕРБ И ТОЧНО ТОВА НИ ЧАКА
156
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТАНИШЕВ Е МЪЖ....ИСТИНСКИ ЖРЕБЕЦ...ПРЕЛЪСТИТЕЛ...ЖЕНИТЕ ГО ОБИЧАТ...ИМА СИ НЕГОВО ДЕТЕ....НЕ Е ГЕЙ.....А РАСОВ МЪЖКАР....ДОН ЖУАН....КАЗАНОВА...НЕУСТОИМ ЗА НЕЖНИЯ ПОЛ.....ЧЕСТЕН Е...НЕ Е КРАДЕЦ...НЕ Е ЛИДЕР НА МАФИОТСКАТА ПАРТИЯ БСП.....И Т.Н.----------------------ТОВА Е КОМЕНТАРА МИ ЗА ПЪРВИ АПРИЛ-------------------------------
155
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ne obijdaite boiko schtoto vie si go izbrahte sega chakaite sledvaschtijat tiraj i pak go izberete ,a toi schi vi prigotvi trion s po goljam chapraz