Полицейските синдикати пак скочиха на Дянков

Недоволстват от намерението му да ореже отпуските на служителите в МВР
Обновена: 23 яну 2012 14:27 | 23 яну 2012 12:00, Красимир Ангелов
111
Полицейските синдикати пак скочиха на Дянков
Снимка: Булфото

"Министър Дянков прави нов опит да се подиграе с неуморния, денонощен труд на служителите на МВР! Ние все още чакаме отговор на писмата ни с искане за среща с него, преди поредната му медийна изява с нови неаргументирани идеи".

Това се чете в специално писмо до медиите на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), в което синдикатите изразяват своето недоволство от намерението на финансовия министър да ореже отпуските на униформените.

Сега служителите в МВР имат право на 30 дни редовен платен годишен отпуск. Освен това им се полага и допълнителен отпуск за годините трудов стаж, за полагане на труд извън работно време, както и за отпуск след добре свършена работа. Според Дянков в бъдеще в МВР най-вероятно ще се разделят с почивките за извънреден труд.

"Заявяваме, че няма да допуснем и ще се борим с всички възможни законни средства срещу това управленско безумие!", посочват в своята декларация полицейските синдикати.

Те са категорични, че е недопустимо да се вземат подобни решения, които засягат професионалните права на служителите в МВР, без участието на полицейските синдикати.

"Това изказване е в пълно противоречие с декларираните писмени гаранции от министъра на вътрешните работи – Цветан Цветанов от края на месец ноември 2011г. за "запазване на социалните нива на защита", посочват от СФСМВР.

"Господин Дянков, национално безотговорно е по този начин да се всява напрежение сред служителите от Сектор "Сигурност". Напомняме Ви, че е в сила поканата ни за пряк диалог, в резултат, на който ще Ви се изясни ситуацията в Сектора", завършва писмото на полицейския синдикат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
ами те ако не са *** тук ли ще дремят сегапълни *** не смеят да излезнат,че никъде неги искат и ги биятаз съм бил нощна до сега спах
20
6
 
14
 
! Отговори
??ББ преди 12 години
Еми да напускат да ги видя тогава какво ще работят тея неграмотници. Свикнали са само да смучат не и да работят
19
7
 
10
 
! Отговори
men преди 12 години
БГ никога няма да се оправим защото вие форумни мишоци вместо да си търси те вашите права все ревете с-у другите,защо не се борите и на вас да ви вдигнат отпуските а плюите с-у другите
18
19
 
5
 
! Отговори
ПОЛИЦАЙ преди 12 години
АААА КОЛКО ЗЛОБА ИМА ТУК АААА КОЛКО МИШКИ ИМА ТУК:)ЩЕ ЯДЕТЕ НЕ САМО ПАЛКИ И ТОПАЛКИ ОТ НАС ЗАТОВА,ЧЕ КРАДЕТЕ АМИ ЩЕ СТАВАМЕ ОЩЕ ПО ЛОШИ КЪМ КРАДЛИВИТЕ БЪЛГАРИА ТУК В ТОЗИ ФОРУМ МАЙ СА ТАКИВА КРАДЛИВИ МИШКИ
17
15
 
16
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
30 дни отпуск + допълнителни?! Тия кога работят бе?А за бачкерите 20, ако шефът им въобще им ги даде!Че и стачки ще вдигат...:)
16
8
 
21
 
! Отговори
лъвица преди 12 години
Полицаите прекаляват.....
15
1
 
4
 
! Отговори
hi преди 12 години
prevrat triabva ne dara bara.
14
13
 
11
 
! Отговори
ес преди 12 години
до 20ми стани и ти военен или полицайама си кух нали не става и чер за зеле от теб
13
7
 
25
 
! Отговори
Рейнджър преди 12 години
От какво са се уморили ченгетата за да почиват повече от истински трудещите се българи? За работата, която вършат ченгетата получават твърде много привилегии, а това води до разпад на морала им и качеството на работата им.
12
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И децата знаят, че които не може да стане никакъв става или полицай или военен. Хич не е лоша оферта особенно военен, големи отпуски, добри пари, малко работни дни, полагаеми за трудов стаж, пълни осигуровки, служебен рейс и т.н. и т.н.
11
6
 
27
 
! Отговори
gostenkata s kosata преди 12 години
Браво Дянков,подкрепям напълно....,а след това няма да е зле да обърнат внимание защо полицаите взимат по 15-20 заплати накуп при пенсиониране?!С какво са повече от лекари,учители и т.н.?!От десетилетия Мвр е министерството с най-добре платените и най-корумпираните служители в БГ,ДАНО ВСИЧКО ТОВА ДА СЕ ПРОМЕНИ....
10
20
 
3
 
! Отговори
полицая преди 12 години
пак мисшките тук нета мишките цъкат против нас ама затова ще ядете палки ,защото сте крадливи дечковци тук всички къде пишете против нас
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Богопомазани ли са?!?
8
3
 
39
 
! Отговори
Жослен Бомон преди 12 години
След случая в Мировяне спокойно можем да кажем, че родната полиция не ни пази, а ни гази. Колкото повече привилегии имат ченгетата, толкова повече злоупотребяват с тях. Дянков трябва да съкрати не само отпуските, а и 20- те заплати при пенсиониране.
7
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За добре свършена работа ,не отпуска а и заплата не трябва да им дават Имал съм си работа след кражба с полицаии ,чудо то не бе мързел ,то не бе мърморене .И накрая -нищо ,дори отказаха да заведът сигнал за кражбата .И на тези им се плащат заплати
6
7
 
4
 
! Отговори
GO до 5 преди 12 години
С такива като теб:) хахаха хейтъри под път и над път:)
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбирам Дянков и полицията защо спорят? Нали са с едни и същи сексуални наклонности, а и двете страни са пасивни?
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Денонощен труд"?!?!А Пицата?И двата отбора са за трепане!
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TIQ PAK KAKVO REVAT NE STIGA 4E SAMO ZA TQH KAKVO LI NE TEL NA DRUGI CENI NE PLASHTAT NISHTO PO CQL DEN SI BARKAT V NOSA KOITO NEMOJE DRUGO DA STANE STAVA POLICAI TOVA E A POSLE REVE KAKVO REVETE BE AHMACI A DA VI VIDIM KAKVO MOJETE AKO NE STE POLICAI KAKVO ??????????????????????? DA RABOTITE AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA SETIH SE KATO GORSKI PAZA4I SAMO TOVA
2
3
 
38
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Недей така... Кой ще пази римляните и меките китки?!