Полицейските синдикати пак скочиха на Дянков

Недоволстват от намерението му да ореже отпуските на служителите в МВР
Обновена: 23 яну 2012 14:27 | 23 яну 2012 12:00, Красимир Ангелов
111
Полицейските синдикати пак скочиха на Дянков
Снимка: Булфото

"Министър Дянков прави нов опит да се подиграе с неуморния, денонощен труд на служителите на МВР! Ние все още чакаме отговор на писмата ни с искане за среща с него, преди поредната му медийна изява с нови неаргументирани идеи".

Това се чете в специално писмо до медиите на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), в което синдикатите изразяват своето недоволство от намерението на финансовия министър да ореже отпуските на униформените.

Сега служителите в МВР имат право на 30 дни редовен платен годишен отпуск. Освен това им се полага и допълнителен отпуск за годините трудов стаж, за полагане на труд извън работно време, както и за отпуск след добре свършена работа. Според Дянков в бъдеще в МВР най-вероятно ще се разделят с почивките за извънреден труд.

"Заявяваме, че няма да допуснем и ще се борим с всички възможни законни средства срещу това управленско безумие!", посочват в своята декларация полицейските синдикати.

Те са категорични, че е недопустимо да се вземат подобни решения, които засягат професионалните права на служителите в МВР, без участието на полицейските синдикати.

"Това изказване е в пълно противоречие с декларираните писмени гаранции от министъра на вътрешните работи – Цветан Цветанов от края на месец ноември 2011г. за "запазване на социалните нива на защита", посочват от СФСМВР.

"Господин Дянков, национално безотговорно е по този начин да се всява напрежение сред служителите от Сектор "Сигурност". Напомняме Ви, че е в сила поканата ни за пряк диалог, в резултат, на който ще Ви се изясни ситуацията в Сектора", завършва писмото на полицейския синдикат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
10
 
22
 
! Отговори
кклио преди 12 години
тез ченгета не са наядоха, мързеливци и простаци само, не знаят какво да са вадиш хляба и само реват, трябва наполовина да ги съкратят и пак ще са много, хрантутници неприятни
40
0
 
29
 
! Отговори
хм преди 12 години
Задължително :съкращения в полицията , вдигане на заплатите на останалите(предвид отговорноста на работата) ,закупуване на адекватна нова техника,основни ремонтиране на всички рпу-та за (нормална работна обстановка),безкомпромисно отношение към корупция (затвор! ,а не дисциплинарно уволнение),контрол на работата, бонуси за добре свършена работа,За едно общество , успешната работа на полицията е от критично значение , усещането за безнаказност в хората е в основата на много престъпления.
39
1
 
18
 
! Отговори
Капутев преди 12 години
Дай, преди да искаш, за да ти бъдат основателни претенциите.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България е окрадена и разсипана хората се пазят сами кои как може с железни врати и СОТ с кои очи ще протестират
37
10
 
16
 
! Отговори
Пожарникар до 60 преди 12 години
Дано никога нямаш нужда от нас! Дано никога детето ти не е в пламъците! Дано никога не виждаш как гори дома ти! Но дано разбереш смисъла на думите ми!
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Привилегиите им трябва да се орязват докато в системата започне да има търсене на кадри СЕГА няма нито едно свободно място
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от тоя денонощен труд така са се запотили че трявбва да си слагат по една кърпа под ризата да им попие потта
34
2
 
6
 
! Отговори
@42 преди 12 години
...а когато не става и за милиционер, си остава просто никой. За справка - виж си ника ;)
33
5
 
25
 
! Отговори
МММ преди 12 години
А КОГАТО ХОРАТА ОТИВАТ ДА СТАЧКУВАТ И НЕДОВОЛСТВАТ СРЕЩУ КРАДЛИВИТЕ И МРЪСНИ ПРЕДАТЕЛИ ХОДИТЕ И ГИ БИЕТЕ,ПИСМА ПИШЕЛИТАКА ВИ СЕ ПАДА,СКОРО И НАРОДЪТ ЩЕ Е ПРОТИВ ВАС И ЩЕ ВИ СМАЖЕ
32
4
 
9
 
! Отговори
ъ преди 12 години
И за това, че не сте доволни от Бойковия министър Дянков ходите да биете и убивате хората по домовете им, нали маскирани изверги такива?
31
6
 
18
 
! Отговори
Пожарникар преди 12 години
Ако отрежат всички социални придобивки на МВР служителите как някой може да очаква да има кадърни хора в тая система?! А и това с отпуските и 60 дни е доста изопачено. Да полагат ти се 12 дни за извънреден труд, но ти си ги изработил следователно не ти е някаква допълнителна отпуска... И тея дни ти се полагат само, ако работиш събота и неделя. 5 дни за добре свършена работа, но за да ги вземеш тея 5 дни някой трябва да те награди...Но има ли значение?!
30
2
 
8
 
! Отговори
Пичко Чолицай преди 12 години
Е тея синдикати са такива евтини ***, само пишат декларацийки и това е.. Преди да дойде Винету на власт стачки вдигаха, протести, полит. агитация, а сега ?! То затова и няма никой в тези синдикати, почти всички се отписаха от тях нали са послушковци на Винету и само се оглеждат да не им изстине мястото ;)
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kato gledam kakvi glyposti pi6ete,zadavam si sledniq vupros-naso4en nai ve4e kum horata s kritiki kum policaite-raboteli li ste nqkoga v sistemata 4e ot li4en opit da znaete dali po tcql den stoim i si 4oplim nosa ,vqrno moje i da ima i takiva hora no policaite koito rabotqt na ylitcata nikak ne im e lesno -sre6tat neblagodarnost i ot hora i ot na4alnitci,zatova sled vreme se izhubqva6 zdravoslovno nai ve4e, e zaradi tova e rannoto pensionirane,za da kritikyva6 ne6to trqbva da si go probval
28
6
 
7
 
! Отговори
Аз преди 12 години
За какво им е отпуска? За да си починат от позата, в която са заснети и на снимката. А и те могат да си изкарат достатъчно за да си покрият и не платената отпуска.
27
7
 
11
 
! Отговори
Отпуск още дайте преди 12 години
Да половината от полицаите по цял ден дремят, а им се полага + компенсациите за "извънреден" труд по 60 дена годишен отпуск. Айде няма нужда.За 30 години само ченгетата не разбраха, че има криза в България.
26
8
 
15
 
! Отговори
никой преди 12 години
Когато от един човек не става нищо - той става шофьор.А когато не става дори за шофьор - тогава става милиционер (в българия има само милиционери а не полицаи. полицията е създадена да помага а милицията да пречи).
25
5
 
8
 
! Отговори
Българан преди 12 години
Привилегиите на ченгетата трябва да бъдат силно редуцирани. Много от тях целодневно си почиват без да са в домашен отпуск. Българското общество не е съгласно с тази несправедливост.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещата са такива от времето в което милицията беше челния отряд на ПАРТИЯТА , партията падна ,сега имало демокрация , ченгетата продължават по стария начин.По малко да бият за да не се изморяват и малката отпуска ще им е достатъчна.Никога съм нямал закононарушения ,но като видя ченге ми се гади ,може би е останало от времето когато можеше да те пребият за един виц , а то се оказа че сега бият за кеф.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tez pyk hem nishto ne vyrshat hem piskat
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След десет години в България ще останат само роми и полицаи. Само не знам кой ще ги храни.