Полицейските синдикати пак скочиха на Дянков

Недоволстват от намерението му да ореже отпуските на служителите в МВР
Обновена: 23 яну 2012 14:27 | 23 яну 2012 12:00, Красимир Ангелов
111
Полицейските синдикати пак скочиха на Дянков
Снимка: Булфото

"Министър Дянков прави нов опит да се подиграе с неуморния, денонощен труд на служителите на МВР! Ние все още чакаме отговор на писмата ни с искане за среща с него, преди поредната му медийна изява с нови неаргументирани идеи".

Това се чете в специално писмо до медиите на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), в което синдикатите изразяват своето недоволство от намерението на финансовия министър да ореже отпуските на униформените.

Сега служителите в МВР имат право на 30 дни редовен платен годишен отпуск. Освен това им се полага и допълнителен отпуск за годините трудов стаж, за полагане на труд извън работно време, както и за отпуск след добре свършена работа. Според Дянков в бъдеще в МВР най-вероятно ще се разделят с почивките за извънреден труд.

"Заявяваме, че няма да допуснем и ще се борим с всички възможни законни средства срещу това управленско безумие!", посочват в своята декларация полицейските синдикати.

Те са категорични, че е недопустимо да се вземат подобни решения, които засягат професионалните права на служителите в МВР, без участието на полицейските синдикати.

"Това изказване е в пълно противоречие с декларираните писмени гаранции от министъра на вътрешните работи – Цветан Цветанов от края на месец ноември 2011г. за "запазване на социалните нива на защита", посочват от СФСМВР.

"Господин Дянков, национално безотговорно е по този начин да се всява напрежение сред служителите от Сектор "Сигурност". Напомняме Ви, че е в сила поканата ни за пряк диалог, в резултат, на който ще Ви се изясни ситуацията в Сектора", завършва писмото на полицейския синдикат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Аз пък смятам, че полициаите се подиграват, защото европарите им се водят дарения, пък за другите не може тези пари да са дарения!
60
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще ги орежат. Те нямат право по закон да се защищават. Нямат право на стачка.
59
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 12 години
получавам 12,5? за всеки извънреден час труд в дните от понеделник до петък, 15? на час в събота, а ако това се случва в неделя или на официален празник втората сума, но х 2. Герберчетата сега ще се надпреварват с минусите, но такава е истината, в чужбина!!!
58
0
 
4
 
! Отговори
JIN преди 12 години
Ima naistina slugiteli ot mvr koito rabotqt vseotdaino, no ima edni pone 20% na4alnici predimno koito ako gi vidite kolko sa sveji i 6tastlivi ,hi4 ne prili4at na preumoreni ot rabota hora i sled kato se pensionirat sled tolkova tegak trud i da si po4ivat te s udovolstvie po4vat rabota i to dobre platena - i hem pensia, hem rabota i pri tova sa mnogo tegko umoreni za da se pensionorat rano e kak vi se struva a drugite da blaskat do dalboki starini
57
5
 
7
 
! Отговори
9999 преди 12 години
През 2012г. почивните дни са 26 през годината + отпуската е 25 дни за всички =51дниЗа служителите в МВР е 40дни .Кой е на далавера А.
56
15
 
18
 
! Отговори
Boncho преди 12 години
Това Българинът е страшно животно! Много злоба бе дами и господа.... Вместо да се борите да се вдигнат придобивките на всички, Вие само плюете и злобеете срещу МВР. Само хората работещи в системата знаят, колко е смазваща и как тези 30 дни са от особено значение да се отърсиш от стреса. Другите допълнителни дни, споменавани в статията не се дават ей така - за щяло и нещяло. Борете се за вдигане на отпуската на 30 дни за всички, а не за намаляване нечии отпуски.
55
3
 
3
 
! Отговори
До 71 преди 12 години
Ех,друже, нима не виждаш, че на пожарникарите в България по им приляга да са главсеци,кметове,че и премиер министри. Кой да гаси бе човек,кой?
54
4
 
10
 
! Отговори
От 81 преди 12 години
Дянков,изборите също са повод за извънреден труд.Материалите се охраняват от получаването им от комисиите, транспортирането и престоят в секциите до връщането им.Често един служител прави над 24 часа извънреден труд в рамките на само 2 дни, да не говорим пък, че храната, която уж осигурявате, е четвърт хляб, варено яйце и парче наденица известна като кучешка радост, за времето от 6 часа сутринта, до края на изборният ден!
53
6
 
11
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
МОЖЕМ ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМИТЕ СИ С ЕДИН ЗАМАХ...ЕДНОВРЕМЕННО НА ПОЛИЦАИТЕ, МИТНИЧАРИТЕ И БЕЗРАБОТНИТЕ... ЕТО РЕШЕНИЕТО...:- РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА ПОЛИЦАИТЕ И МИТНИЧАРИТЕ ДА Е 4 ЧАСА И ОТПУСК ОТ 6 МЕСЕЦА...- НАЗНАЧАВАМЕ ЕДНОВРЕМЕННО ЗА ПОЛИЦАИ И МИТНИЧАРИ 1 МИЛИОН БЕЗРАБОТНИ...И ТАКА ВСИЧКИ ЩЕ СА ДОВОЛНИ...:- 4 ЧАСА ПАЗЯТ, КАТО ПОЛИЦАИ ИЛИ МИТНИЧАРИ И БЕЗ ЗАПЛАТА, ЗАЩОТО ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА ДА ЗАСТЪПЯТ НА СМЯНА..., А ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ КРАДАТ...- ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ ПРЕЛИВАТ ОТ СКРАБ, ПРЕДАДЕН ОТ "ПОЛИЦАИТЕ", СПЕСТЯВАМЕ 1 МИЛИАРД ОТ ЗАПЛАТИ НА МВР-то И ТАКА ПРЕБОРВАМЕ КРИЗАТА
52
5
 
20
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Дянков,никъде по света извънредният труд не се компенсира с допълнителни дни отпуск,а с пари. Само у нас е така, но ето, ще спрем този вид компенсация, а за пари и дума да не става. Ами спрете полагането на извънреден труд бе шушльопак недоносен.Всяко мероприятие извън ежедневните ангажименти от рода на стачки, митинги,спортни изяви,концерти и прочее е причина за полагане на извънреден труд. Кой работи без пари бе комунист безпардонен?
51
6
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЧАКАЙТЕ..., ЧААААКАЙТЕ...- ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ НАВСЯКЪДЕ И БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ... ПОМАГАХТЕ В ПОДМЯНАТА НА БЮЛЕТИНИТЕ... ЩОТО ГЕРБ БИЛИ БАШ ПОЛИЦАЙ... И ВСЕ ОТ ВАШИТЕ...СЕГА КАКВО ИСКАТЕ... - НАЛИ СИ ЗНАЕТЕ...:- БИТИЯ - БИТ... ДРУГИЯ - ДРУГУВАН...
50
1
 
6
 
! Отговори
До 71 преди 12 години
За жалост си е така... 2 човека на дежурство, декари лозя и ЗИЛ на 35 години (съвременна техника) и ходи гаси...
49
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпите и неграмотни полицаи трябва да скочат първо на техния Цецко, а пък след това на Седянков.
48
15
 
23
 
! Отговори
Майко мила ... преди 12 години
Тези са не просто непотребни ! Те са нагли и арогантни ! А пенсия на 25 години не щете ли ? Сбирщина от прасета !!!
47
10
 
12
 
! Отговори
AS преди 12 години
До Недоволните от структурите на МВР, пари от Дянков няма да видите , ако зависи от мен, щях да ви намаля и тези , че са ви предостатачни, а пък за пенсиите да не споменаваме.Или ще ви го напиша по друг начин да ме разберете .....>>>>>ДГД<<<<<<<, за 2 лева работа не сте свършили.
46
17
 
11
 
! Отговори
dan4o преди 12 години
"...служителите в МВР имат право на 30 дни редовен платен годишен отпуск. Освен това им се полага и допълнителен отпуск за годините трудов стаж, за полагане на труд извън работно време, както и за отпуск след добре свършена работа..." ТИЯ да не са богопомазани... как може другите да почиват по 20 дни, а тия три пъти повече!
45
8
 
18
 
! Отговори
pe6o преди 12 години
Как не каталясвате да плюете по всичко ,което мърда бе. Каква нация сме какво е това чудо? Има ли нещо на този свят ,което да ви е на ред.Но това май е само за пред компютъра............да минава време докато сте на работа
44
8
 
26
 
! Отговори
срам преди 12 години
Това не са полицаи бре това са ТАЛИБАНИ . Това ми каза един англичанин които е бил във БГ и потънах от срам
43
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е тия са най нагли от цялата държава!Всички по равно ,за тях повече?!?!
42
1
 
19
 
! Отговори
4 4 4 преди 12 години
искам да инициализирам подписка за премахване от конституцията на текстовете които забраняват организирането и инициализирането на митинги и стачки без разрешение .това е противоконституционно и служи само на власт имащите да контролират и унищожават такива протести в зародиш .всява страх и лишава хората от из конните им права свободно да изразяват своето мнение и позиции.долу диктатурата да живее демокрацията