Дянков раздаде 233 000 лева бонуси

Парите са разпределени между 176 служители
30 яну 2012 06:58, Елка Василева
343
Дянков раздаде 233 000 лева бонуси
Снимка: архив, Булфото

Симеон Дянков е раздал 233 725 лева бонуси в края на 2011 г. на чиновници от финансовото министерство, съобщи в. “Труд”, като се позова на Любослав Филчев, шеф на дирекция “Човешки ресурси и административно обслужване” във ведомството.

Бонусите са разпределени между 176 служители, но не става ясно каква сума е взел всеки, тъй като според ведомството това са лични данни.

Само преди 2 месеца в тв интервю Дянков отсече, че докато е министър, няма да има 13-а заплата за чиновниците. Дори да има повече пари в бюджетите на ведомствата, те няма да се раздават на служителите, бе категоричен вицепремиерът.

Е, оказа се, че 13-а заплата няма, но има бонуси, пише изданието.

Според информация от два независими източника, които обаче пожелаха да запазят анонимност,  отделни служители - шефове на дирекции, са получили за Коледа суми в размер над 30 000 лв. В един от случаите ставаше дума за бонус от 37 000 лв. Оказва се обаче, че Министерството на финансите не желае да разкрие добавките, които е изплатило на всеки човек поотделно.

От информацията става ясно, че са наградени 28% от всички 620 служители на Министерството на финансите по щатно разписание. Излиза, че всеки от отличените е получил средно по 1328 лв., което е приблизително една заплата отгоре.

Освен коледните бонуси традиция във финансовото министерство е служителите да получават допълнително материално стимулиране всяко тримесечие. Чиновници от други администрации завистливо коментират, че понякога тези бонуси са четирицифрени суми. Според новите наредби за държавните служители досегашната система на бонуси трябваше да бъде премахната и да се въведат поощрения в зависимост от свършената работа. Те обаче още не са влезли в сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още по темата: Симеон Дянковбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
0
 
1
 
! Отговори
Я па Я преди 12 години
Много пъти си задавам въпроса - българите като народ, за какви ни взимат? За шарени врабчета или какво? За миналата година, Дянков показа постна пица като бюджет... За тая година - пица без нищо! Обаче за някои избрани, тая пица не се отнася! Те тънат в охолство на гърба на обикновените и почтени работещи! Питам се - не го ли е срам Дянков да ни прави на маймуни, след като той се изявява непрекъснато като такава, но дишаща хелий?! Но, май не хелий, а в менгеме са му стиснали някои хора топките!!
247
0
 
0
 
! Отговори
riki преди 12 години
Така е едно се говори за да им вярваш, друго вършат. За тях имат бонуси да раздават, а за бедния народ, където им гласуваха доверие няма. Абе и това ще свърши, българите са издръжлив народ, лошото е това,че които не е работил друго освен да стои в ПАРЛАМЕНТА И НА ЧИНОВНИЧЕСКА ЗАПЛАТА, просто не е човек, а ГОТОВАНЕЦ и там в парламента са 240 на брой. ПРИ ТАЗИ КРИЗА - МИНИСТРИ И ПАРЛАМЕНТАРИСТИ ДА СИ НАПРАВЯТ ЗАПЛАТИТЕ 1/2 И СЛЕД КАТО ИЗЛЕЗЕМ ОТ КРИЗАТА И ИМА РАБОТА ЗА ВСИЧКИ, НЯМА БЕЗРАБОТНИ.
246
1
 
2
 
! Отговори
петър преди 12 години
най-неадекватния министър на финансите досега.В сравнение с него Орешарски изглежда като професор пред студент първи курс двойкаджия
245
1
 
8
 
! Отговори
бай Михал преди 12 години
Евала, Дянков! За пенсионерите няма бонуси, а за министерските чиновници има!? Безсрамници! Дано Господ да помогне и вие със 150лв да карате месеца.
244
3
 
4
 
! Отговори
bayco преди 12 години
коментарт ми "обикновен пръдльо" бе премахнат от системния администратор.АКО Е МЪЖ ДА НЕ МУ СТАВА *** 6 МЕСЕЦА,АКО Е ЖЕНА ДА НЕ ВИДИ МЪЖ 2 ГОДИНИ благодаря
243
2
 
8
 
! Отговори
десния преди 12 години
2009 гласувахме за дясната политика ГЕРБ. Е ако някой е останал изненадан след 2.5 г. дясно управление значи е пълен лаик. Дясно значи управление на богатиге , и приспособимите. Който не може да бачка като вол или да ближе "подходящи" *** си умира от глад. Без пари оставаш неук ,нелекуван и на улицата без да чакаш държавна подкрепа. Пазара се контролира от монополи и тръстове а малкия бизнес фалира. Една прослойка начело с управляващите забогатява здраво а на останалите се превръщат в роби.
242
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 1949 г. Министерският съвет на НРБ взима решение за идграждането на мост над Дунав. След две години съвместно със СССР с Москва се осигурява финансирането на строежа, със средства на банките НРБ и СССР. Проектирането отнема три месеца, строителството две години. Мостът е открит през 1954 г. без забавяне или оскъпяване. Моля хикономистите да сравнят Дунав мост Русе с порнографията Дунав мост Видин...Епопея над двадесет години, без край....
241
0
 
1
 
! Отговори
до 202 преди 12 години
Явно е ,че не четешКАЗАХ 100 ПЪТИ ,ЧЕ НЕ ПИЯ И ГРАМ АЛКОХОЛ, НО ЯВНО ТИ НЕ СИ ИЗТРЕЗНЯЛ ДА ГО ПРОЧЕТЕШ!
240
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички сме равни, но има някои по-равни.
239
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дунав мост, наричан още Мост на дружбата, е стоманен фермов мост над река Дунав между градовете Русе и Гюргево (на речен километър 488,70). Дължината му е 2,80 км и минава на височина от 30 метра над водата. Изграден е на две нива за влакове и автомобили. Средната част (с дължина 85 м) може да се повдига и да пропуска големи кораби. До момента това е единственият мост над река Дунав по границата между България и Румъния на разстояние от около 500 км.История - През 1949 г. Министерският съвет на НРБ взима решение за идграждането на мост над Дунав. След две години съвместно със СССР с Москва се осигурява финансирането на строежа, със средства на банките НРБ и СССР. Проектирането отнема три месеца, строителството две години. Мостът е открит през 1954 г. без забавяне или оскъпяване. Моля хикономистите да сравнят Дунав мост Русе с порнографията Дунав мост Видин...Епопея над двадесет години, без край....
238
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От мерките никаква файда, но все пак Дянков свърши и някои неща, не може да се отрече. Той разведе по света 26-годишната си любовница Ирина Велкова от Брюксел за рождения си ден та чак до Китай - Шанхай, Пекин. Тя е единственият държавен служител в България, за чийто служебен автомобил не е задължително да нощува в гаража на НСО. Ирина кара своето БМВ 318 като лична кола- напълно безотчетно. Момата бе подсигурена и държавен апартамент. Членува в ГЕРБ. Имало криза, така ли? Ех, ***, лъжете!
237
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
- КАДЪРНИ МЕНИДЖЪРИ, ВМЕСТО ПАРТИЙЦИ----------------- Руменчо, ти се извъди най-висшата инстанция да оценяваш кой е кадърен и кой не. Да те изберем ли за шеф диригент?
236
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еййй все повече ме хваща яд, че гласувах за ГЕРБ. Жалко е, че всички управляващи последните 20 години са такива ***, измамници и крадци. Време е да се събудим.
235
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям праз, 200 човека са взели по 1000 лева и вие ги дигнахте на ура.
234
0
 
12
 
! Отговори
човек преди 12 години
герб дойдоха на власт с обещания за " БЪРЗО И ОСЕЗАЕМО УВЕЛИЧАВАНЕ ДОХОДИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ " , вече се вижда кои точно са тези граждани , като начало - трябва да членуваш в герб ...
233
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абдалите ги замерват с пачки и те свинете щипнали малко.Зорлем те правят враг на държавата и те ритат към сивата мъгла,
232
0
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
НЕДОУЧИЛ АДАМЧО,ЕДНАКВИ ДАНЪЦИ ОЗНАЧАВА ЕДНАКВИ ДАНЪЦИ ЗА ЕДНАКВИ ДОХОДИ...СЕГА ДАНЪКА Е...:- ЗА ЕТ Е 15%- ЗА ДОХОДИ НА ФЛ - 10%- ЗА ДОХОДИ ОТ ДЕВИДЕНТИ - 5%БЯГАЙ ДА ЧЕТЕШ ОЩЕ КНИЖКИ... И НЕ САМО ВЪЗХВАЛИ НА ФАЛИРАЛИЯ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗЪМ...- АМЕРИКА Я ИМА КАТО ДЪРЖАВА САМО ЗАЩОТО... ПУСНА В ОБРЪЩЕНИЕ 1,2 ТРИЛИОНА ЗЕЛЕНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ...!!!
231
1
 
1
 
! Отговори
Адам Смит преди 12 години
- ЕДНАКВИ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА си противоречи с Е НЕОБХОДИМО ОТМЯНА НА ПЛОСКИЯ ДАНЪК
230
5
 
1
 
! Отговори
Адам Смит преди 12 години
1. Кризата е докарана от държавната намеса в банковия сектор.2. Свръхлибералните държави може и да са фалирали в някой от сънищата ти но не са се разпаднали като червените ***-безбожниците-СССР.3. В българските и европейски ВУЗ-ове трябва да се преподава работата на Аугусто Пиночет Угарте - спасителят на Чили от марксистко иго. 4. Устойчивото развитие е глупост бутана напред от децата на революцията от май '68, неокомунистически европейски ***.
229
0
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Адам Смитчо,Според теб...:Приватизация, рязане на бюрократи, намаляване на ДДС и акцизи. Така се излиза от кризата. Според мен...:- КАДЪРНИ МЕНИДЖЪРИ, ВМЕСТО ПАРТИЙЦИ- ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО...- ЕВРОПЕЙСКИ ДАНЪК ПЕЧАЛБА ЗА НЕИНВЕСТИРАНА ПЕЧАЛБА ОТ 30% И 5% ЗА ИНВЕСТИРАНА...- ЕДНАКВИ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА ЗА ДОХОДИ ОТ ТРУД, СОБСТВЕНОСТ И ПОМОЩИ - БЕЗ "ТАВАНИ" ЗА ОСИГУРОВКИТЕ...- НИСКОЛИХВЕНИ ЗАЕМИ ЗА ДРЕБНИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС ОТ ББР...ТАКА СЕ ИЗЛИЗА ОТ КРИЗАТА...