3000 съкращават от МВР. Ама те са само на хартия

Не харчим излишни средства, това са спекулации, отсече Цветанов
Обновена: 31 яну 2012 16:38 | 31 яну 2012 13:42,
92
3000 съкращават от МВР. Ама те са само на хартия
Снимка: Impact press group

Съкращаването на 3000 щатни бройки от МВР ще бъде гласувано утре по време на заседанието на Министерски съвет, съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Реално намаляване на броя на униформените обаче няма да има, защото съкращенията ще бъдат само на база нормативна уредба, т.е. на база незаети щатни бройки във вътрешното ведомство.

По думите на Цветанов това е част от реформата в МВР.

Той обясни, че от 2009 година насам 6000 души са напуснали системата по собствено желание или са пенсионирани и сега част от тези места ще бъдат закрити и на документи.

Още по темата

Вътрешният министър допълни, че в последната година от управлението на тройната коалиция щатните бройки в МВР са били 63 742, а след утрешното заседание ще станат 55 170.

"Нека спрат вече спекулациите около излишните средства, които харчело МВР", отсече Цветанов.

До няколко месеца се очаква и още една реформа в МВР. Изготвят се промени в Закона за МВР, които да въведат стандарта "абсолютна необходимост" за използване на оръжие от униформените.

Причина за промените са 30-те дела, спечелени в Страсбург от българи за неправомерна употреба на оръжие от полицаи, обясни заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Друг важен акцент от очакваните промени в МВР е създаването главна дирекция "Национална полиция". Тя ще е резултат от сливането на Главните дирекции "Криминална полиция" и "Охранителна полиция".

Министърът на вътрешните работи също така изрази огромната си радост, че благодарение на силната подкрепа, която среща в момента от президентската институция, най-накрая ще бъдат изработени и закони за регламентиране на дейността на Националната разузнавателна служба (НРС) и Националната служба охрана (НСО).

"Недопустимо е в 21 век да нямаме ясни закони за службите", смята Цветанов.

Той допълни още, че по случая със задържането на Стефан Кленовски в столичен мол е започнала проверка.

Цветанов обаче подчерта, че според него няма нарушения.

Припомняме, че Кленовски бе задържан в събота в търговския център на "Цариградско шосе". Жена му Илияна се оплака от полицейско насилие. Тя обвини служителите на СДВР, че са напсували дъщеря й и са ударили шамар на сина й.

Цветанов обясни, че задържането изобщо не е било на територията на детския кът на мола, както заяви жената на Кленовски.

Той допълни, че мъжът е издирван от Интерпол за участие в организирана група за източване на банкови карти. Вътрешният министър обясни, че има данни, че групата е източила около 15 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Pamukchiev преди 11 години
mechtaya si da vidya BG bez politzia 6 mesetza - da gi pusnem tesi 53 440 bg hora - politzai v neplaten otpusk 6 mesetza kato naprimer bg metalurzi ...tejka ikonomicheska kriza e v BG i v tzeliya svyat... i te naprimer nali sa mnogo silni i umni da stanat ovchari, kravari,kozari, mlekari - da pomagat v selskoto bg stopanstvo za izhranvaneto na bg narod v tejkata ikonomicheska kriza - da izleznem po-barzo ot krizata s tehnite silni muskuli... posle pak da si gi vzemem za politzai v BG.
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та колко от милиционерите са назначени от Цецко?Какви комунисти, какви герберасти? ... Фуражките пазят тези, които им дават заплатите, това им е работата, а гоненето на мутри .. е това не става, щото мутрите сега имат и пари, и власт.
68
0
 
7
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
Колко пъти си се сблъсквал с полицията и колко пъти ти помогнаха. За два обира у нас и 3 на работното ми място, знаеш ли какво направиха - НИЩО. За вторият обир у нас дори не смъкваха отпечатъци, а да не говорим, че имаше какво да се види, дойдоха, за да си напишат протокола и си тръгнаха и това беше по време на тройката. За полицията и преди и сега мога да кажа само, че не си върши работата. А щатове могат да се пишат колкото си искаш, но важното е как си вършат работата.
67
0
 
3
 
! Отговори
йордан преди 12 години
червени,сини,жълти,ГЕРБ и тем подобни-като ви чете коментарите стигам до извода че всички *** се боядисват както и тез с коментарите време да разберете няма партий няма цветове всичко е фарс а народа го позволява (КАКЪВТО Е НАРОДА ТАКАВА Е И ДЪРЖАВАТА)
66
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 12 години
mvr.bg/NR/rdonlyres/0B5C7CDE-3CB3-4F44-81D8-CE4C71748B76/0/obshta_shtatna_chislenost.pdf
65
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 12 години
До 79 , като погледнеш структурата на МВР /mvr.bg/About_Us/struktura.htm /, обоснови се , кои са другите " *** ?
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реално работещите в МВР , които се възприемат от обществото като полицаи са около 14- 15 хил. всичко друго е паразитиращо в министерството. Лошото е ,че бройките де топят от щата на полицаите, а "***" са на пълен щат до дупка. Така ,че е естенствено нормалните хора да недоволстват от недостатъчните униформени особено в слабо населените места и естествено вечните турбо *** дето все много и им пречат полицаите
63
0
 
13
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Полицай Нане споделя с полицай Вуте - Вуте, съкращават 1% от нас. Нищо работа - отговорил Вуте. Да ама - казал Нане разбрах, че един от съкратените си ти! Вуте изригнал - ами това е 100% бе тикво, за какъв 1% ми говориш.
62
0
 
10
 
! Отговори
ivan преди 12 години
o6te li ima niakoi ***,koito da ne e razbral,4e vsi4ki sme robi na niakolko pensiomirani generala ot DS
61
17
 
15
 
! Отговори
11 преди 12 години
А бе Цветанов защо се обясняваш на червените *** бе ? Те не искат да има борба с престъпността защато те са си престъпници по рождение, затова всяка акция на МВР я изкарват като полицейско насилие.... Странно защо аз не познавам човек който да е насилван от полицията..... Нашите бандити са все болни и онеправдани, а чвервените *** от БСП ги защитават. За справка Марин, който е пуснал 150 убиеца - за последното бих го пратил в затвора доживот урода мръсен червен !
60
0
 
10
 
! Отговори
u.s.a преди 12 години
Нежната душа Кленовски източил 15 млн. евро!!!!Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов хвърли днес повече светлина около задържането на нежната душа Стефан Кленовски, който е търсен за източването на 15 млн. от банкови карти в Италия.Въпросното лице Кленовски е издирван с международна заповед на три континента. Той е издирван от властите в Италия за това, че е участвал в престъпна група за източване на банкови карти. В Италия тази група е присвоила около 15 милиона евро, разясни Цветанов.Цялата престъпна група е включвала около 70 души. При първата акция срещу бандитите на територията на Италия са задържани над 60 от тях.При полицейска акция през септември автомобилът на Кленовски е спрян на пътя. След като спира колата, той хуква да бяга, изоставяйки в автомобила детето си. Единият полицай от патрула остава при колата с детето, а другият тръгва да преследва беглеца. След като Кленовски не се отзовава на разпореждането на полицая, същият стреля предупредително във въздуха. Бандитът тогава успява да се скрие, поясни още Цветанов.Сега е получен сигнал, че Кленовски ще посети рождения ден на детето си и е задействан план за ареста му. В момента на задържането лицето има в себе си лична карта с чужда самоличност. Как е извършен ареста се видя. Лицето не е задържано пред входа на Мола, не му е оказван натиск, обобщи Цветанов.Припомняме, шефът на СДВР Валери Йорданов коментира след ареста на Кленовски, че преди задържаните са били болни, а сега станали нежни души. Повод за думите му бе оплакването на съпругата на Кленовски, че полицията си е превишила правата при задържането.
59
2
 
10
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
А и от администрацията доста се изнесоха. А вие от улицата като не четете това на което ви учат тия от администрацията станахте за резил на няколко пъти. То и аз съм тръгнал от улицата, но съм стигнал в администрацията защото имам малко акъл. И се развивам. И развитието ми ще продължи в частния сектор вероятно. А ти ще си останеш на улицата. Махнах се от улицата защото ми писна да гледам някои хора без качества и почнали с връзки как размахват униформите и се мислят за велики а са гола вода.
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 71Не съм чел скоро по- голяма глупост !!!Другаря ББ има партийна книжка от БКБ бе, същия е имал от тия групивовки за които пишеш !!!С к'во им промиват мозъците на тия, не знам :(
57
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам как твърдите че били съкратени празни бройки. Преди една две години това бяха заети бройки. Само че хората бягат поради замразените дълбоко заплати, други се пенсионират за да не загубят двайсетте заплати и така МВР се топи. При Миков беше 64 000. Той съкрати 3000. Тогава никое друго министерство не съкрати и един човек. После се съкращаваха на три пъти още 7000 души и сега остават под 54000. Ето ви 20% съкращение. Няма друго министерство с такъв процент съкращение. Много ви лумпоздраве.
56
7
 
9
 
! Отговори
мразя шапкарите преди 12 години
Шапкарите са научили първо правило а то е : СКАТАВАЙ СЕ СКАТАВКЕ или СИМУЛИРАЙ РАБОТА .
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Недопустимо е в 21 век да нямаме ясни закони за службите", смята Цветанов. ТОВА ГО КАЗВА ЧОВЕК КОЙТО ЗАЕДНО С КОЙКО ИМАТ МНОЗИНСТВО ВЕЧЕ 2. 5 ГОДИНИ - ДА БЯХА ПРИЕЛИ НЯКОИ И ДРУГ ЗАКОН!
54
0
 
11
 
! Отговори
иво преди 12 години
Да де.Вчера го арестуваха, ама днес го пуснаха?????
53
6
 
31
 
! Отговори
Репетте преди 12 години
До 32Румъния 22 милиона население 30 000 милиционериБългария 7 милиона население 56 000 милиционериДа, но в Румъния има работещ съд и там такива случаи с условни присъди, пробации и други вратички за пускане на престъпниците няма. Полицаите вечер патрулират по двойки с автомати, полицията е на висота и всички имат респект и уважение към нея. Същото важи и за Румънския съд. Спомняме си как осъдиха за 0 време Чаушеску и жена му и ги разтреляха. Там, когато станаха промените разбунтувалия се народ е нахлул в централата на Секуритатя /ДС/ и са ги изхвърлияли през прозорците! В Румъния комунистите не успяха да създадат силови групировки като при нас: ВИС, Сик и т.н. Защото още при Чаушеску Румъния беше прозападно настроена и влиянието на Москва не беше толкова силно като при нас. Там след като свалиха Чаушеску забраниха на комунистите 5 години да заемат важни постове в държавата. А при нас директорите на предприятия си направиха частни фирми със същата дейност като на предприятието, което ръководеха и източиха предприятията, като имаше куриози, частните им фирми печелеха много, а работниците от държавното предприятие не получаваха с месеци заплати, въпреки че продукцията им се реализираше от частната фирма на директора. Фактически те работеха за директорите си комунисти, сложени от БКП още преди 10.11. 1989г. След което двойния агент на КГБ и ДС другаря Костов /самия Луканов, гл. агент на КГБ го вкара в политиката/ успя да вземе властта, преоблечен като демократ, приватизира по най-бандитски начин всички печеливши държавни предприятия и БГ изгуби над 100 милиарда държавни активи. Касова приватизация, безкасова приватизация, изкуствено завишаване на долара и марката, изкуствени фалити на банки, финансови пирамиди всичко това беше с цел ограбване и последния лев на хората, защото бедните хора стават послушни като овце и много лесно се стрижат цели 20 г. БКП/БСП стрижеше народа ни, а той милия объркан от гьобелсовата им демагогия гласуваше за тях /за сатрапите си/ с надеждата, че все нещо ще се промени към добро, но уви промяната беше единствено, че набързо забогателите комунисти, вече капиталисти ставаха още по-богати и по-алчни! Накрая се осъществи се целта на прехода: държавните блага преминаха в частни ръце на верни хора на партията, някои от тях станаха олигарси, определящи вече политиката на страната ни! Всичко до преди 2 год. вървеше по мед и масло според добре замисления план на сценаристите от БСП/БКП на прехода от комунизъм към капитализъм, но с червен цвят, до като Бат Бойко не ги изхвърли с гръм и трясък от властта и спря пладнешките им грабежи! За това сега толкова плюят по ББ и ЦЦ, защото ги сритаха по крадливите ***, не е преувеличено, че самозабравилите се червени капиталисти крадяха и със задните си части, до такава степен бяха алчни за пари и то от бедния отруден народ! За това само Бойко, Цветанов и ГЕРБ, никога повече комунистите от БСП, СДС, ДПС, НДСВ на власт, НИКОГА!
52
3
 
8
 
! Отговори
до "БИВШ БЪЛГАР преди 12 години
....БРАВО 65....НАВРЕМЕ СИ СЕ ИЗМЪКНАЛ ОТ БЪЛГАРИЯ ...ХА,ХА,ХААА...!Колко парички клъвна на българите, Другарю....ха,ха,хаа...КАЖИ СИ --ТЕ ЩЕ ТЕ РАЗБЕРАТ....ха,ха,хааа......!В СИБИР ЛИ СИ..или в мръсната Америка?Май си в МРЪСНАТА АМЕРИКА..ха,ха,хаааа...
51
0
 
10
 
! Отговори
До 56 преди 12 години
Погледни им заплатите на румънските ченгета. Нашите са палячовци в това отношение.