БСП обаче няма да връща бонуси

Депутатите от ГЕРБ ще уволнят министри, ако постъпи предложение
1 мар 2012 10:43,
200
БСП обаче няма да връща бонуси
Снимка: архив, Dnes.bg

От БСП нямат намерение да връщат взетите бонуси, за което призова премиерът Бойко Борисов вчера, съобщи bTV.

Според Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер, отговарящ за еврофондовете, при добре свършена работа трябва да се взимат бонуси, затова тя самата е настоявала нейният екип да взима такива.

"В подготовката за присъединяването ни към ЕС администрацията изнесе изключително голяма тежест", категорична е Плугчиева.

Тя се мотивира и с това, че по време на управлението на предишното правителство "имаше бюджетен излишък, заплатите пораснаха за 4 години с 80%, пенсиите също с 80%".

Още по темата

"Сега имаме лошо работеща администрация, получаваща бонуси", заяви Плугчиева.

По думите й само във фонд "Земеделие" са раздадени милион и двеста хиляди.

"Това е същият фонд, където имаше смяна на няколко несполучливи ръководители, а парите от тази програма не стигат до хората и общините", коментира Плугчиева.

"Тезата на БСП е, че по време на криза трябва да има морал, а когато няма криза – без морал. Моралът не е толкова еластично понятие. А оценката за добре свършената работа се дава от избирателя", контрира я  депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

По думите му същинският проблем е липсата на прозрачност.

"Ако има предложения за уволнение от министър-председателя, парламентарната група на ГЕРБ ще ги гласува", заяви Главчев.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички са равни пред закона,ама някои са по-равни...........
160
0
 
3
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА...... преди 12 години
.....ЗАЩО ЛИ .....НЕ СЪМ ИЗНЕНАДАН...???КОМУНИСТ ДА ВРЪЩА ПАРИ....ХА,ХА,ААААА...ТОВА Е ВИЦ---НАЙ-ТЪПИЯ ,КОЙТО СЪМ ЧУВАЛ....!АБСУРД!!!!
159
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Връщайте ваща кожа, къде ви е пролетарският морал за социално равенство
158
1
 
2
 
! Отговори
до 192 преди 12 години
Така говориш за тия милиарди ,че оставам с впечатление, че не само си ги виждал ,ами и си ги броил.:)
157
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишката е виновен. Че остави на мутренската банда 8 500 000 000 лв. А те си го раздават на "бонуси". И сега по заповед на мутрата щели да върнат 100 хил. Временно. После пак ще си ги откраднат.
156
3
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Като гледам администрацията си е същата от поне 15 год.Тая Плугчиева да не ни мисли за шарани.Според мен опозицията атакува правителството точно там,където те са се наакали и знаят,че там могат да атакуват .
155
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО СКРИХТЕ СТАТИЯТА ?ЗАЩОТО НЕЩО ПЛЮВАТ ЛЮБИМАТА ВИ ПАРТИЯ?ХА ХА ХА!ПОРЪЧКОВИ *** !
154
2
 
7
 
! Отговори
Няма такава дума преди 12 години
в речника на комуниста -"връщай", там съществуват думички като вземай,кради, лъжи,демагогствай, усуквай, преиначавай,мажи,нгалей, казвай на черното бяло и влас,власт, убивам за нея.:(
153
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ дойде на власт с обещание за НОВ МОРАЛ. Е това ли е обещаното. Бонуси за герберите, а останалите протестират. Като е криза, да е криза за всички.
152
0
 
1
 
! Отговори
до 182 преди 12 години
" Счетоводна прозрачност" ? "Извлечение от банковите сметки" ? "" Банков трансфер" "Отчет за приходите и разходите ", " Счетоводен баланс""Движение на паричните потоци". Явно си завършил Каспичанският свободен унивеситет, Защото това, което демонстрираш като знания е " тюрлю гювеч".
151
0
 
0
 
! Отговори
И аз така преди 12 години
Прекръствам се и изричам молитвата на 164! Амин!
150
6
 
8
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Я да сметнем размерите на грабежаЗа да се увеличи една минимална пенсия с 10% трябват 13лв. 60ст - При бонус от 10 000 лева, се краде месечното увеличение на 735 пенсионери!!!- При 75 000 бонусче само на Каката от агенцията по вписванията, се краде месечното увеличение на 5 515 пенсионери!!!- И ТОВА СА САМО ДВЕ КАКИ ГЕРБЕРАСТКИ- ЕТО ТОВА СЕ НАРИЧА КОМУНОИДНА, СВРЪХ-ЛИБЕРАЛНА ДИВАЩИНА
149
2
 
6
 
! Отговори
До 178 преди 12 години
Относно парите на Нинова - видяхме едни договори, но не и доказателства за извършен банков трансвер на конкретната дата. За незнаещия *** човечец да обясня - съществува практика в едни НЕкорумпирани адвокатски среди да се пишат договори със стара дата. Гжо Нинова, покажете излечения от банковите си сметки. Това например е задължение на всяко ЕТ и всяка дребна фирмичка - нарича се счетоводна прозрачност. И е законна! Я спазете закона, морала и т.н.!
148
2
 
7
 
! Отговори
adn преди 12 години
партиен член, няма да върне нищо. те са "авангарда на народа". и преди 1989г бяха такива и сега не са се променили. На следващите избори гласувайте за БСП-партийни членове. Обедняха!
147
2
 
3
 
! Отговори
дзвер до 178 преди 12 години
На опашката на Европа се появи не "пиле, а държава в калчища"! Чиновниците взимали бонуси получиха заповед да ги връщат. Защо да ги връщат, след като това е напълно законно?! Защото Бойко Борисов ги заплаши с уволнение. Ами ако се опънат и откажат? Какво ще правим? Един път уволнени, те могат да дадат под съд държавата за неспазване на закона. Освен това от разни ведомства получили допълнителни парични възнаграждения, се чуват оправдания - те не са получавали "бонуси", а премии, което е съвсем различно. Оказа се, че в България все още няма закон за държавния чиновник! Това положение прилича на територия в която се карат коли, но без пътни знаци. Виновни обаче няма. * Мнение във Фейсбук от Божидар Чеков.
146
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Гербераската пропаганда е на път да изпревари Гьобелсовата такава.Облъчване от всякъде.Спасяване при наводнения ,бонуси ,дипломи.Героизъм в мирно време.Ореол на "бащицата". Достатъчно сме интелигентни.Не можете всички да манипулирате.Истината е ,че пак се осрахте.Само с празни думи не става.Къде са 150 х. л.на Нинова , г-н Цветанов ?Защо лъжете? Защо сега повдигате въпросът за бонусите преди 3 години ?Оплетохте се като " пате в кълчища"в некомпетентността и лакомията си.Не ви вярвам вече.
145
4
 
5
 
! Отговори
до 177 преди 12 години
Те тука е заровено кучето и нЕма оправдание за това:Бойко не знае за бонусите, не знае за язовирите, не знае какви ги вършат министрите, не знае защо лекарствата са скъпи, не знае кой назначава. . . Какво знае всъщност??? И как управлява като нищо не знае??? Кой всъщност управлява???
144
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП нямало да връща бонуси Абе нагли комунуноиди, защо толкова ревахте като магарета и плюехте като камили през последните няколко дена бе ***? Сега пак ли ГЕРБ ви е виновен бе, а? - *** ***, която ограби страната ни, марш в Северна Корея бе, там ви е мястото!!! При положение, че по времето на ТройнО крадливата коалиция, когато ни спреха Еврофондовете, заради кражби на фирми на БСП и на президента-агента Гоце Първанов, са си раздавали бонуси от по 700 000 лева и за какво? за добра кражба може би. Защо Доган Ага не върна неправомерно взетия хонорар от 1 000 000 лева, без дори да си е мръднал пръста за строежа на хидровъзела Голямата Локва!? Защо Лютиф Метан вместо благо да демагогства по медиите и да лъже като дърт *** не отговори на въпроса: защо и как е даден 1 милион на този миризлив мошеник Доган, който вече 2 години най-демонстративно не ходи на работа в Парламента, но въпреки това по цял ден вози вмирисания си *** в държавен мерцедес и харчи държавни пари, а с нищо не е допринесъл за благото на държава ни, напротив участваще в разграбването й в 20 г. преход от социализъм към червен капитализъм! Това не е ли висша наглост и безочие на другарите комунисти и турските им ***, бивши агенти на Държавна сигурност! Да връщате парите, щото ще ви вземат мътните, айдуци с айдуци, а не само да ревете като дърти магарици за здрав остен, защото е дошло време разделно или наглите комунисти-олигарси ще продължат да ни грабят или ще станем най-после истинска демократична държава, в която законите ще важат за всички без изключения!
143
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
168ми ако сега хората на ББ върнат парата,мечтата ти ще се осъществи.
142
2
 
4
 
! Отговори
До 162 преди 12 години
Тея сметки Боко ли ти ги написа?Откъде ги взе тея задължения и тея пенсии?Значи според тебе трябваше авансово да са платени пенсиите да 2014г. та Боко да няма харчове.Или сега Боко ще плати всичко и след края на мандата няма да има за плащане?