БСП обаче няма да връща бонуси

Депутатите от ГЕРБ ще уволнят министри, ако постъпи предложение
1 мар 2012 10:43,
200
БСП обаче няма да връща бонуси
Снимка: архив, Dnes.bg

От БСП нямат намерение да връщат взетите бонуси, за което призова премиерът Бойко Борисов вчера, съобщи bTV.

Според Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер, отговарящ за еврофондовете, при добре свършена работа трябва да се взимат бонуси, затова тя самата е настоявала нейният екип да взима такива.

"В подготовката за присъединяването ни към ЕС администрацията изнесе изключително голяма тежест", категорична е Плугчиева.

Тя се мотивира и с това, че по време на управлението на предишното правителство "имаше бюджетен излишък, заплатите пораснаха за 4 години с 80%, пенсиите също с 80%".

Още по темата

"Сега имаме лошо работеща администрация, получаваща бонуси", заяви Плугчиева.

По думите й само във фонд "Земеделие" са раздадени милион и двеста хиляди.

"Това е същият фонд, където имаше смяна на няколко несполучливи ръководители, а парите от тази програма не стигат до хората и общините", коментира Плугчиева.

"Тезата на БСП е, че по време на криза трябва да има морал, а когато няма криза – без морал. Моралът не е толкова еластично понятие. А оценката за добре свършената работа се дава от избирателя", контрира я  депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

По думите му същинският проблем е липсата на прозрачност.

"Ако има предложения за уволнение от министър-председателя, парламентарната група на ГЕРБ ще ги гласува", заяви Главчев.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
20
 
! Отговори
Пряка Демокрация преди 12 години
Нека направим своеобразен референдум.Който смята, че бонусите от БСП трябва да бъдат върнати да гласува с +Който смята, че трябва да ги задържат, да гласува с -Знаците ги използвам в този ред, защото бе поискано връщане на парите от предишните управления. Нека и ние си кажем думата, все пак всички управляват от наше име, нали?
140
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП и МОРАЛ
139
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тезата на БСП е, че по време на криза трябва да има морал, а когато няма криза без морал - БЕЗ КОМЕНТАР
138
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВРЪЩАЙТЕ С ЛИХВИТЕ
137
10
 
12
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Бойко натиска крадльовците да връщат бонуси, раздадени по закон, гласуван и прилаган от КОМУНОИДИТЕ. НАГЛИТЕ КОМУНОИДИ твърдят, че няма да ги върнат, защото са си ги заслужили! Ама ние 2009 г. ги изритахме от властта, защото смятахме, че изобщо не са ги заслужили. Кой крив, кой прав? КОМУНОИДНА им работа! Ако са нещо заслужили, КОМУНОИДИТЕ, това е само раиран жакет...
136
0
 
4
 
! Отговори
за 168 преди 12 години
То...мечтите са безплатни:)))Я виж това:Вицепрезидентът Маргарита Попова не би призовала онези, на които като министър на правосъдието е раздала бонуси, сега да ги върнат. Такова нареждане със срок до петък преди ден издаде премиерът Бойко Борисов. Вместо това според Попова най-сетне трябва да се направи реформата в българската администрация. Вицепрезидентът каза това в интервю за БНР, след като нейната бивша подчинена началничка на Агенцията по вписванията Виолета Николова бе уволнена заради получените 73 хиляди лева бонуси. С по-голямата част от тези пари Николова се е самонаградила а 25 000 лева се оказаха одобрени от бившия правосъден министър и настоящ вицепрезидент.
135
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам си една мечта: да видя комунист да връща пари.... Нема да се осъществи...
134
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тия от бсп ще си решат ли най-накрая дали трябва да се взимат бонуси или не, дали е лошо това или не...? Щото така с двоен аршин да мерят е много смешно. Те са си смешници де, ама що трябва да стават и жалки...
133
10
 
17
 
! Отговори
до 162 от142 преди 12 години
Я па ти!Кой ти го каза това?Ба'а ти Сийка клюкарката:)))Има официални данни от МФ.Има и отчети на хер Флик за 2009,2010,2011 г.Всичко друго дето ми го пишеш е ЛЪЖА./Един Гербер/ е мярка за тъпота, да знаеш.
132
0
 
11
 
! Отговори
Дедо Къцен преди 12 години
То, сегашните бонуси, бонуси ли са?!Навремето какви бонуси са взимали, че не искат и да ги върнат!
131
1
 
10
 
! Отговори
Набожен преди 12 години
Боже Благодаря ти, че даде частично просветление на народа да не гласува за БСП на изборите, че Боже сега щяха да въртят новини не за Гърция, а за България. Ала Боже, след като ни фалира държавата онова комунистическо Жанче Виденовче, се смили над робските ни душици и реши че втори такъв бой не заслужаваме. Блатодаря ти Боже. Амин!
130
0
 
10
 
! Отговори
Дедо Либен преди 12 години
То, сегашните комунисти, комунисти ли са?!навремето какви комунисти имаше!А сега, някакви си олигарси, ама крали да са олигарси!Чакайте да върнат бонусите!
129
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Именно дзвер!Никакво градско население!
128
7
 
2
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
155-ти, ти не знаеш какво е "червен кхмер" бе!Философията му с две думи е-никакво градско население, всички на село да садят ориз и отглеждат животни.Да ти напомня това на нещо казано от Тиквун?
127
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес излезнаха данните за фискалния резерв през месец януари, от отчета се вижда, че ФР е спаднал само през месец януари с близо 800 млн. лв. достигайки критичната сума от 4,027 млрд.А докато Вие си отвличате вниманието за някакви мижави бонуси, мутрата продължава да поска това, което ние всички сме попълвали в продължение на 12 години
126
1
 
12
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Комунист да връща пари...хаха престанете с фантазиите..
125
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А като има забрана за вземане на бонуси, и тази забрана е приета от БСП, що сега не изпълняват собствения си закон? Не разбирам! ... А сетих се, те първо си взели парите, а после приели закона, че да немогат други да вземат и ако го направят, да имат основание да ги наричат с кво ли не! Къде бил ключа за руския реотан!
124
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Червените кхмери във форума, само тикви сънуват!
123
4
 
3
 
! Отговори
в помощ на 145 преди 12 години
По груби изчисления министерства, агенции, постоянни комисии, НОИ -изобщо всички държавни и общински институции за календарната 2011 година са получили СУМАРНО бонуси в размер 100-120 МИЛИОНА ЛЕВА. Приемаме долната граница 100 000 000 лева. За периода 2009-2011 са раздадени малко по вече от 300 МИЛИОНА лева. Това е. Е, как да има за пенсионери, детски, инвалидни и т. н. Няма как да има. Парите се вземат от тях и преразпределят за ЧИНОВНИЧЕСКИ бонуси. Процес на ИЗКУСТВЕНО възпроизвеждане на богата класа ПО-СПИСЪЧНО залегнало в планове изготвени преди 10 ноември 1989 година. ГЕРБ чисто и просто изпълнява предначертаното. Другото е чешене на езиците на един или друг.
122
1
 
6
 
! Отговори
Хурката на Пишурката преди 12 години
А като си спомня разказите на пра-баба за това как баща й я е крилел да не я видят "освободителите", които много обичали да освобождават насила девойките от тяхната девственост. Като си спомня прочетената истина, че след освобождението сме плащали репарации дето са ни изяли главата! Но и историята беше дълго време под червения ботуш и се говореше само онова, което бе изгодно на "великия червен морал". Спестете ни го, вече го познаваме!