Ако някой нахлуе в дома ти, да си търпи последствията!

Премиерът подкрепя законодателни промени за неизбежната самоотбрана
Обновена: 12 мар 2012 15:01 | 12 мар 2012 14:00,
419
Ако някой нахлуе в дома ти, да си търпи последствията!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

От партия "Атака" смятат да внесат в парламента промени в Наказателния кодекс, които регулират неизбежната самоотбрана и използването на оръжие при нея.  По-рано премиерът Бойко Борисов заяви готовност да подкрепи подобно изменение.

"Изцяло съм на страната на неприкосновената частна собственост. В дома ти никой няма право. Ако някой дойде, да си търпи последствията, каквито и да са те", отсече Борисов пред bTV.

"И като се има предвид, че в болшинството случаи крадците са много добре натренирани хора и с огромно предимство пред обикновените хора, които си стоят в жилището, освен това те идват подготвени, идват в кондиция да правят обир или каквото и да било, докато човекът може да седи, да си гледа телевизия, да си чете вестник, отпуснал се. Реакцията му е в пъти по-занижена, отколкото на крадеца, който влиза вътре. Така че моето мнение, ако мога, да се подразбере какво е, е, че който влезе там, да си носи каквито и да са му последиците", разясни позицията си премиерът.

"За един селянин да влезеш да му откраднеш прасето е равносилно на някой да му фалираш фирмата или това му е животът", посочи още Борисов.

От "Атака" са доволни, че премиерът "се е събудил от сън" и е стигнал до тази идея, която националистите са лансирали.

"Интересно защо досега ГЕРБ нямаше мнение по този въпрос. Какво накара премиера точно сега да се изкаже по тази тема, след като българите страдат от това законово несъвършенство в течение на много години", се казва в позиция на партията на Волен Сидеров.

"Дали ГЕРБ и г-н Борисов не започват от сега предизборната си кампания с идеи на "Атака", които впрочем той не веднъж си е присвоявал само на думи и за съжаление не е реализирал", питат националистите.

"Всеки българин трябва да има правото да защитава семейството, дома си и собствеността си по ясен, категоричен и законово уреден начин", заявяват още от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
0
 
0
 
! Отговори
Tарантино преди 11 години
До PilatНапълно съгласен и откъде на накъде данъкоплатеца ще плаща по 6000лв на година издръжка на затворник. Който да им се вземе имуществото и да си плащат престоя в затвора със собствени средства.
344
0
 
1
 
! Отговори
На дали преди 12 години
За това (мнение на Премиера) го подкрепям на 100%!Но и "мутренцата и "кокошкарите",трябва да се замислят - (дали не бъркат ситуацията с боя!!!!")Айде стига някой ,който не знае География ,да ми казва -"от къде ще извира Дунава"!!!
343
12
 
2
 
! Отговори
ДАНС преди 12 години
Сега вече мафията и ДАНС ще убиват при самоотбрана. Удобно прикритие за бъдещите убийства на ГЕРБ с цел тотално тоталитазиране и превземанае на властта. А кога ще забранят БСПто, дето постоянно им бърка в д.....?
342
1
 
6
 
! Отговори
Мангал преди 12 години
Туй прикъзка на бат бойку ни ми хъресвъ.Ко ши праим ний Ду сига съ хранихми от земъне от вили къшти пък сига ша нъ стрелят вай вай
341
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато започнат масово на крадците да им "издухват" главите с бренекета тогава престъпността ще намалее в поносими граници. *** трябва да разбере че щом е навлязъл в чужд имот да краде може да изгуби живота си много лесно от ловно или нарезно оръжие. Само така ще се дисциплинира сганта , с груба сила и жестоко наказване.
340
0
 
2
 
! Отговори
БОКО КОЧА преди 12 години
Начи КАЗАХ!
339
0
 
7
 
! Отговори
шашко преди 12 години
Умно мнение на Б.Б.Най - сетне....
338
6
 
2
 
! Отговори
top преди 12 години
НЕ ЗНАЯ КОГА ЩЕ СЕ СЪБУДИ ТОЗИ НАРОД НЯМА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ ОТ 3 ГОД. СТИГА СТЕ ДЪВКАЛИ ЕДНО И СЪЩО ПИТАМ ГРОБ КАКВО ВЪРШИ ОТГОВОРЕТЕ ОТВОРКОВЦИ .......
337
3
 
6
 
! Отговори
демос преди 12 години
Пияния вожд на комунистите Георги Димитров излъга хората с лозунга:"На всекиму според нуждите,на всекиму според потребностите".*** и калпазаните приеха с охота тоя лозунг и държат на обещаното..
336
0
 
22
 
! Отговори
Pilat преди 12 години
Стига бре хора с тези смъртни присъди, та смъртни присъди Европа ще ни хока и няма да разреши. Аз имам по ... хуманно предложение нека се поучим от старите закони. Всички присъди от НК да са не лежане в затвора, а ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД С НОРМА, ЗА ПО ТЕЖКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПАК ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД НАПРИМЕР 50 ГОДНИ В МИНИТЕ В КРЕСНЕНСКОТО ДЕФИЛЕ ВАДИ СЕ ЧУДЕСЕН УРАН ОТ ТАМ.
335
0
 
27
 
! Отговори
Гойко Митич преди 12 години
*** са като конските мухи, безполезни ***.Не стига че не искат да си изпращат децата на училище с наши пари,не плащат ток,вода и здравни осигуровки.Когато се пенсионират без един ден трудов стаж,пак ще получават минимална пенсия.С цялото си нахалство искат и къщи да им построим.А колко разкрити и колко неразкрити кражби и други престъпления са извършили.В затвора пак ние ги храним.Преди година казаха,че един пандизчия ни струва 600 лева на месец .До кога бе другари *** от БСП?
334
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не се променя за добро в тази държава.За какво да му благодаря на Борисов?За това, че предложил нещо дето е в реда на нещата?А колко неща има за оправяне и нищо не се прави в държавата.Икономика ли имаме?Селско стопанство ли?
333
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След 22 г. демокрация България е по-зле и от след война.Какво точно се случи преди 22 г.?Събитията след 10. 10. 1989 г. напомнят много събитията след 9. 09. 1944 г.Всичко се руши.
332
0
 
3
 
! Отговори
за 401 преди 12 години
И след това да му предложат ''спасение'' - силната ръка, циркаджииски номера от арсенала на червените ***
331
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
22 г. рушихме всичко и сега пак почваме да градиме?А тези 22 г. как ще ги водим?"Демократичен терор"?
330
2
 
8
 
! Отговори
бренеке преди 12 години
Първановци и Станишевци и предишните мафиоти спретнаха такава конституция и последващи закони,че обезвериха народа и го доведоха до бедност ,апатия,с чувство за несигурност и безвремие.Целта на занятието е обикновения човек да бъде объркан,да няма реална преценка за настоящето и бъдещето.В това време комунистите в "мътната вода си наловиха рибата".Полуграмотните имат носталгия към фалиралия строй,без да осъзнават,че управниците на същия строй са ги ограбили.
329
2
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
Когато СДС спечели изборите, полицаите необезпокоявани от началниците си безмълвно стачкуваха.Никой не работеше.Работното им място беше в така нареченото "Милиционерско барче".Там се срещаха с агентите си от криминалния контингент.Един капитан от криминална,който се пропи гласно заявяваше: "Ами като няма работа ще крадем".*** само това чакаха.Започнаха масовите обири на всичко,което има стойност.От тогава процеса стана неоправляем.А тоя капитан естествено беше от ония богоизбраните на БКП.
328
1
 
13
 
! Отговори
Светлото бъдеще 2056 преди 12 години
Малкото оцелели българи живеят в гарнизони във високите части на планините. Препитанието им са нивички с картофи според завета на Премиера. Нивичките са грижливо минирани и маркирани с тайни знаци, ако копнеш на грешно място - загиваш. Но това е единствения начин да се справят с ордите ***. Безпилотни дрони (внос от Китай) охраняват денонощно стадата от дръгливи кравички и избиват ***, които се опитват да ги откраднат. В София има тържество по случай 100- то обявявяне на края на кризата от Дянков.Парламента заседава ''за'' или ''против ''Белене. Най -накрая се приема решението да се отложи с още 3 месеца. Депутатите са единодушни само за едно - че една депутатска заплата трябва да е равна на 7459 минимлани заплати и че бонуси е имало и пак ще има.......
327
3
 
1
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
Така че 391, мили ми некомунистическо ангелче, можеш да си извадиш анатемата от грухтящото съзнание и да си го навреш дълбоко в псевдохристиянското дупе.
326
1
 
1
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
391, кажи как лъжа мили некомунистически ангелю, след като е видно, че цитирам закона и той е ясен и категоричен, че всякакви възможности за отбрана на имота ("няма предели на неизбежната отбрана...) са допустими срешу влязъл в имота ти с взлом човек. Другото са извадени от болното ти съзнание мечти да убиваш и рушиш безнаказано.И освен това какво пречи на съда щом е "червен и лъжовен" да продължи да бъде лъжовен при всеки един закон - каква е корелацията между Нак. Кодекс и състав на съда?1