Ако някой нахлуе в дома ти, да си търпи последствията!

Премиерът подкрепя законодателни промени за неизбежната самоотбрана
Обновена: 12 мар 2012 15:01 | 12 мар 2012 14:00,
419
Ако някой нахлуе в дома ти, да си търпи последствията!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

От партия "Атака" смятат да внесат в парламента промени в Наказателния кодекс, които регулират неизбежната самоотбрана и използването на оръжие при нея.  По-рано премиерът Бойко Борисов заяви готовност да подкрепи подобно изменение.

"Изцяло съм на страната на неприкосновената частна собственост. В дома ти никой няма право. Ако някой дойде, да си търпи последствията, каквито и да са те", отсече Борисов пред bTV.

"И като се има предвид, че в болшинството случаи крадците са много добре натренирани хора и с огромно предимство пред обикновените хора, които си стоят в жилището, освен това те идват подготвени, идват в кондиция да правят обир или каквото и да било, докато човекът може да седи, да си гледа телевизия, да си чете вестник, отпуснал се. Реакцията му е в пъти по-занижена, отколкото на крадеца, който влиза вътре. Така че моето мнение, ако мога, да се подразбере какво е, е, че който влезе там, да си носи каквито и да са му последиците", разясни позицията си премиерът.

"За един селянин да влезеш да му откраднеш прасето е равносилно на някой да му фалираш фирмата или това му е животът", посочи още Борисов.

От "Атака" са доволни, че премиерът "се е събудил от сън" и е стигнал до тази идея, която националистите са лансирали.

"Интересно защо досега ГЕРБ нямаше мнение по този въпрос. Какво накара премиера точно сега да се изкаже по тази тема, след като българите страдат от това законово несъвършенство в течение на много години", се казва в позиция на партията на Волен Сидеров.

"Дали ГЕРБ и г-н Борисов не започват от сега предизборната си кампания с идеи на "Атака", които впрочем той не веднъж си е присвоявал само на думи и за съжаление не е реализирал", питат националистите.

"Всеки българин трябва да има правото да защитава семейството, дома си и собствеността си по ясен, категоричен и законово уреден начин", заявяват още от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... и който защити себе си, семейството си и имота си, да получава орден "Стара планина". Да ти нахлуят двама - трима, въоръжени и нашмъркани, си е просто война на твоя територия. Не може алтернативата за нападнатия да е гроб или затвор.
264
2
 
18
 
! Отговори
не разбирам преди 12 години
Защо ,дявол да го вземе,ако се приеме закон ,защитаващ законната самоотбрана при взлом в дома ти,конституционния съд щял да го отмени?Този съд над конституцията ли е,над нормите на човешкото ли е? Тия съдии в България ли живеят,не са ли свидетели на убитите и изнасилени в дома им беззащитни старци ,не знаят ли,че всеки час се разбива един дом ,че това остава трайна следа в битието ни на най-бедните в Европа?
263
1
 
11
 
! Отговори
бау преди 12 години
Колко хора бяха убити от крадци в собствените им домове?Но никой от тези от които зависеше този ПРОБЛЕМ да се реши НЕХАЕХА.Това беше една важна част от геноцида спрямо бълг. народ.който протича повече от 20 години.
262
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак започнаха да обещават предизборно нашите умници!Няма да гласувам за нито една партиятака няма да ме е яд.
261
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!
260
1
 
13
 
! Отговори
Ивката преди 12 години
Ееееееееееееееееее наи послееееееееееееее! Следва завръщане на смъртното наказание и да приключим-които иска да живее да живее ,които иска да мре ще му помогна.Само и само да не ми се досажда.Оставям си портата отворена след приемането на закона.ДАНО! Не само ***,грешно е да се мисли че само *** крадът.Българина не пада по долу,но и тои ми е на мушката,щом заслужава!
259
1
 
23
 
! Отговори
бау преди 12 години
Като се пречукат няколко крадци по домовете и съответно се даде гласност колегите им ще се замислят.
258
7
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Това са празни приказки. Преди още да се появи Бойчето на сцената (и Воленчо), Богомил Бонев беше прокарал такива поправки, но Конституционния съд ги отмени!Как ще стане сега?! - Никак!Само си приказват предизборно...
257
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парламентът да сформира анкетна комисия, която да разследва договорите на Станишев, в качеството му на премиер, с австрийския лобист Петер Хохегер.За това призова от Велико Търново вътрешният министър Цветан Цветанов. Той бе в старопрестолния град за националното съвещание на МВР.Вицепремиерът поясни, че през периода 2007-2008 г. на фирма на австрийския лобист от тогавашното българското правителство са били изплатени 1.5 млн.евро, част от които се върнали в PR агенция на "близката на Станишев Моника Янова". Става въпрос за бившата жена на банкера Венцислав Йосифов, която се събра със Станишев и му роди дете."Там е замесен бившият премиер на страната, а преведените суми са, за да може да се лъска имиджът на страната ни за брилянтното управление, което сме получили от Сергей Станишев.Част от тези машинации и схеми са минавали през неговата любовница, която впоследствие му става много приближена", добави Цветанов.Цветанов цитира статистиката, според която МВР е регистрирало 299 тартори на организирани престъпни групи през миналата година,като срещу 238 от тях има образувано производство съдебно производство. С наложени мерки за неотклонение са 119 от тях. МВР ще има за задача през летния сезон да набави повече информация за подобни банди по места, стана ясно по време на съвещанието.Сред другите акценти, изведени като приоритети от вътрешния министър, е повишаването на контрола от страна на началниците срещу полицейското насилие, извършвано от подчинените им.Общо 126 108 са регистрираните престъпления против личността и собствеността, както и икономически престъпления. 89 % от тези престъпления са против личността и собствеността. В този сектор се отчита 14 % намаление спрямо 2010 г. Намалели и кражбите в морските ни курорти.През 2011 г. са регистрирани 121 убийства, 90 %, от които битови.Министърът посочи за сравнение 2008 г., когато убийствата са били 172, а през 1998 г. 381.Цветанов отчете десетократно намаление при грабежите - през 2011 били регистрирани 375, а през 2010 - 3737. Въоръжените грабежи по магистралите намаляват със 71 %. Като пример вътрешният министър посочи инцидента на Прохода на Републиката, когато бе направен опит за убийство и извършителите бяха разкрити бързо.
256
2
 
12
 
! Отговори
Житан преди 12 години
В закона да се включи и нахлуването на тъщата ! Задължителнооо.!
255
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе в тази държава, след *** и кокошките взеха да имат повече права от българина.
254
1
 
20
 
! Отговори
бау преди 12 години
крайно време беше да се приеме закон който да защитава обикновения човек.До сега какво беше- тъпият парламент приемаше само лобиски закони и такива от които печелеха властимащите.
253
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма значение кой ще го внесе като поправка или нов закон, важното е да свърши работа да се озъптят тези животни. Ако тези безобразия се случваха в САЩ досега да беше изчезнал *** етнос от картата на света. Има закони и който не ги спазва машината наречена държава се саморазправя с него. Полицията спи зимен сън и вместо да всява респект сред *** напаст ги оставят безнаказано даже да ги пребиват от време на време, пък какво остава за обикновения човек?
252
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ-авите, не рабрахте ли, че това не е предложение на ГЕРБ, а на АТАКА, какво пак се САМОВЕНЦЕХВАЛИТЕ!!!!!Пфууууу, аман от плагиати!!!
251
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я кажете кой е тоя Кутев и къде дават по 40 лв. на ден за писане на коментари.Искам и аз по 40 точки , по цял ден кисна в нета и 1 стотинка не съм видял.Кажете от къде да ги взема тия кинти да го е***а
250
1
 
12
 
! Отговори
Ултрас Враца преди 12 години
На следващите избори давам пълната си подкрепа за Сидеров !
249
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е да законът да се промени. Тези престъпление тепърва ще се увеличават. Че той бандитът може и с голи ръце да влезе и пак да убие или инвалидизира. Ако е нападната жена или възрастен човек как да се защити?
248
5
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 12 години
ГЕРберите много бързо започнаха да пишат глупости !Първо " Атака " е внесла това предложение НЕ Герб!И второ ,"Атака" е внесла още предложения но Герб ги отхвърли !Например : Смъртното наказание ,което не бе прието !Прогнозирам че втори мандат за ГЕРБ няма да има !
247
0
 
9
 
! Отговори
Ултрас Враца преди 12 години
Да внимават *** иначе ще *** глави !България на българите !
246
0
 
13
 
! Отговори
стига кражби преди 12 години
Полицията също ги знае,но тънкият момент,е че действаха заедно.Наистина това стана през 95 г После същите ми откраднаха и кучето.Сега заявявам,че при следващото им влизане вкъщи ще стрелям на месо.Декларирам,че не са канени в дома ми,че не говоря 17 години с тях и ако някой се опита да излъже,че са дошли на чаша ракия в дома ми лъже ,и че вие сте ми свидетели.Ще ги застрелям,обещавам!