Делян Добрев искал да напусне заедно с Трайков

Оставката на икономическия министър била поискана от Цветанов
Обновена: 16 мар 2012 14:43 | 16 мар 2012 11:58,
172
Делян Добрев искал да напусне заедно с Трайков
Трайчо Трайков тепърва ще си депозира оставката. Снимка: архив, БТА

Оставката на министър Трайчо Трайков е поискана вчера от вицепремиера Цветан Цветанов, а не от Бойко Борисов. А номинираният за негов наследник Делян Добрев е искал да напусне заедно с него.

Това заяви министърът в оставка Трайков, който дойде в НС да благодари на колегите си.

„Не съм член на ГЕРБ и логично не бих могъл да подам оставката си пред политическата партия.  Затова сега отива в Министерския съвет, за да я депозирам“, добави той. Вчера от пресслужбата на кабинета официално съобщиха, че Трайков и Константинов са подали оставки, които били приети от премиера.

Икономическият министър обясни, че снощи, веднага след завръщането на делегацията от Катар, оставката му била поискана от вицепремиера Цветан Цветанов.

„Това не беше необходимо, защото премиерът можеше всеки момент да ми каже, че вече нямам доверието му и аз щях да я подам без никакъв проблем. Затова, въпреки тези странни обстоятелства, сега отивам в МС да я подам“, обясни Трайков. По-рано днес вицепремиерът Цветан Цветанов обяви, че Трайков е подал оставка по лични причини.

Още по темата
„Мотиви не ми бяха посочени, освен с половин уста за конфузната случка в Катар, което е нелепо. Според мен истинските причини за отстраняването ми рано или късно ще станат известни на хората. Може и да греша“, добави министърът в оставка.

„Гледах интервюто на министър-председателя, той каза някои неща, които, ако се случат по този начин, значи греша. Но ако „Белене” се осъществи при сегашните условия, значи не греша. Ако не бъдем подкрепени да защитим позицията си за 59-те километра в „Южен поток" и възвращаемост над 8 на сто, а не 8 на сто, значи не греша. Ако до края на месеца не бъдат намалени цените на газа по сегашните доставки с 10-15 процента, значи не греша. Но ако всички тези неща се случат, значи греша и наистина причината е конфузът в Катар", каза Трайков.

Той благодари на колегите си от Министерски съвет, с които са работили добре във време на криза. Благодари и на колеги от ПГ на ГЕРБ, която много пъти го е подкрепяла. „Започнахме страшно много добри неща. Предстоят да се случват много интересни проекти в икономиката и енергетиката”, каза още Трайков.

„Ако действително моят наследник е Делян Добрев, защото снощи той искаше да напусне заедно с мен, ако действително е приел, както каза министър-председателят, аз ще се радвам. Той може да се справи”, добави още икономическият министър в оставка.

Той така и не отговори на въпроса дали е ходил на плаж в Катар, както твърди премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виенска...
112
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В каква държава живеем и в какви циркове участваме ! Имаме Премиер с меко казано съмнително минало и образование , вице - премиер завършил спортно училище - на което някои му казват академия и то задочно , друг велик вице премиер - финансист , който доказа , че за по - малко от 3 г. може да профука милиарди , събирани от три предишни правителства и да ни занули от всякъде ! Толкова ли сме *** , че позволяваме да ни управляват хора , които си мислят , че това е детска игра на Черен Петър ?
111
0
 
6
 
! Отговори
за 118 преди 12 години
Не можем да вземем батальон от Израел, защото ще са им необходими срещу Иран. Не че ще им помогнат.
110
1
 
15
 
! Отговори
До АЗ преди 12 години
Този Цветанчо не е никакъв кадровик. Личи си по мутрите които ни пазят. Жалко е че Мин. Председателя се води по акъла на такъв човек. Е сега си сложиха момче което да управляват и да си нагласят олигархическите идейки. Честито!
109
0
 
1
 
! Отговори
до 116 преди 12 години
Уважаеми номер 166, очевидно имаш мнение по въпроса, би ли бил така добър да го споделиш с четящите или ще го запазиш за себе си?! Що се касае до "мърсенето на пространството", то е вече доста замърсено от изказа (а и не само) на такива като теб :)
108
0
 
1
 
! Отговори
за 118 преди 12 години
хахахааа
107
0
 
21
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Гледах тази сутрин интервюто с Б.Б. по канал 1.Имах чувството ,че гледам някакъв театър на абсурда. И този човек сме избрали да ни управлява ? Господи , та той няма елементарно възпитание , а да не говорим -интелект.Искрено съчувствах на водещата ,която полагаше титанични усилия "спаси" положението ,но Нашият като в оня" виц за краставицата "дрънкаше "за магистрали ,дъги ,спортни зали...Мисля ,че най-ще му приляга да ходи по магазините и тържищата и следи за цената на яйцата.Срам.
106
1
 
6
 
! Отговори
хитър петър преди 12 години
ДА ВЗЕМЕМ НАЗАЕМ МАЛКО БАТАЛИОНЧЕ ОТ ИЗРЕЛ Има една държава, която счита, че всяко посегателство върху неин поданик, независимо в кой край на света, е посегателство върху самата нея. Има една служба, чиято дълга ръка достига всеки, който има неблагоразумието да причини зло на данъкоплатците, които я издържат. Държавата е Израел. Службата - Мосад.
105
2
 
14
 
! Отговори
ОПА преди 12 години
Назначаването на съвсем млади хора в МРРБ и Енергетиката буди подозрение за намерения нечистоплътни. Може и да дойде време за отговорност.
104
2
 
4
 
! Отговори
Абе 114 преди 12 години
Що не се гръмнеш, такъв *** като теб не заслужава да мърси пространството с глупости!"Климатични изменения" -- боже *** не се свършват на този свят -- множат се даже!
103
2
 
7
 
! Отговори
novo 20 преди 12 години
Този младеж Добрев ще ни насади на пачи яйца, той е бил главният преговарящ с Шеврон. Към момента движи нов нов законопроект за съхранение на въглероден диоксид под земните недра. Експериментът е изключително опасен за екологията и заплашва да доведе до климатични изменения, твърдят запознати. Идеята на Делян Добрев (или на този, който му плаща) е въглеродният диоксид да се съхранява в континенталния шелф в Черно море като това може да доведе до драстични промени в климата...
102
0
 
3
 
! Отговори
танкист преди 12 години
не боко е ходил да му разтрият некой части тляците......
101
4
 
13
 
! Отговори
Свестен е Трайчо преди 12 години
Един от свестните министри си отива -- жалко!Не знам какви ги въртят, но предполагам че това е работа на онова *** Дянков!Бореше се Трайчо срещу руските попълзновения -- да видим следващия нямали да се надупи на руснаците!
100
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що да не се пече и без това кьорав катарски бизнесмен не е дошъл на срещата, поне да си уплътни времето. Вие да не си мислите , че Бойко е пропуснал плажа , а ?
99
1
 
12
 
! Отговори
Карапичо преди 12 години
Искам да имигрирам, където и да е.. Цецо дали няма да ми купи апартамента? Или дедко ще ми го купи?
98
3
 
5
 
! Отговори
до 102 преди 12 години
Да така е, прав си. Обаче като си отиде въпроса е кой да дойде. БСП и Доган? Че каква е разликата тогава?
97
4
 
6
 
! Отговори
tankist преди 12 години
е поне трайчо се е попекъл на плажа човека, и боки добро му е направил като го изхвърли, няма да го съди народен съд след мандата или около края му. Щото другата имзерт това я чака.
96
2
 
19
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
ГОРЕ ГЛАВАТА Г-Н ТРАЙКОВ, НЕ Е ЗАГУБА ДА ЗАГУБИШ ОТ ТАКИВА.
95
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква руска 5 колона бе. Трайчо е за новите енергиини проекти, защото има акъл и защитаваше българските интереси. Затова Бойко е притиснат от от Уорлик да го махне. Мръсната работа е свършил Цветанов, нали си е по-мръсните поръчки.
94
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а между впрочем въпросният Делян Добрев дори няма завършена магистратура