Трайков си отива заради АЕЦ "Белене", смята Мартин Димитров

Енергийният октопод печели битката, отсече той
Обновена: 16 мар 2012 08:31 | 16 мар 2012 08:11,
97
Трайков си отива заради АЕЦ "Белене", смята Мартин Димитров
Снимка: архив, Булфото

Енергийният октопод печели битката, отсече той

Лидерът на СДС Мартин Димитров определи оставката на икономическия министър Трайчо Трайков като изненадваща и я свърза с проекта АЕЦ „Белене“.

За министър Константинов въобще не съм изненадан, тъй като секторът е в пълен безпорядък и има страшно много проблеми, включително както се оказа с лекарствената политика, с прозрачността, с управлението на сектора. По-голямата изненада е оставката на Трайчо Трайков, коментира той пред „Фокус“.

„Лично аз очаквах оставка на Трайчо Трайков, ако тъмните сили около АЕЦ „Белене” започнат да вземат надмощие, допълни той.

„Явно хората, които стоят зад „Белене”, започват да вземат превес и това е и моята оценка за ситуацията. Трайков имаше поне по този повод ясна позиция, макар че по въпроси като АСТА с него имахме сериозни различия и те бяха публични, допълни лидерът на СДС.

По отношение на проекта „Белене” Трайков имаше една разумна позиция, която защитаваше българските национални интереси и смятам, че това е истинската причина за оставката на Трайчо Трайков, макар че от ГЕРБ споменават други неща”, заяви Мартин Димитров.

Според него следващият министър, който ще бъде сложен от страна на ГЕРБ, ще бъде с прякото поръчение да довърши „Белене”, където явно енергийният октопод печели битката засега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
7
 
! Отговори
! преди 12 години
Румбата 5ков:"Оставката на Трайков даже закъсня"МАСКИТЕ ПАДНАХА ВЕЧЕ,ДРУГАРИ!
54
6
 
5
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
Да бе ама Японците не купуват експериментални и доставяни от руски мафиоти ядрени горива на невероятни цени /както и всички други горива/, а и освен това не съм съгласен с това което мислиш за ВЕЙ - нещата не стоят така както си ги предтавяш явно.
53
5
 
12
 
! Отговори
До 64 и 65 преди 12 години
Мартин Димитров е прав, че това беше единственият мислещ министър в правителството на Боко.Наистина енергийното проруско лоби ще успее с "Белене".Истината обаче дразни герберастите и *** и затова е такава тяхната реакция.
52
0
 
1
 
! Отговори
матрял преди 12 години
62 - ще го търпим докато Той каже!
51
5
 
9
 
! Отговори
до 63 преди 12 години
Чакай да ти дойдат сметките от тока от Белене - ще минеш веднага на свещи и огън!
50
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 63 А кой ти каза въобще че е такъв избора , ти специалист ли си , ако не си не се изказвай неподготвен и си гледай футбола , там всички сте царе.
49
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кривогледия фъфлек на снимката, са го хванали как слуша от GSM-а какво му диктува Уорлик....Няма свой мозък, чак за такива мъдри "прозрения"
48
9
 
9
 
! Отговори
ч преди 12 години
Не виждам причина да не се строи атомна централа. Каква е алтернативата ? Нали няма да кажете да се върнем към свещи и огън ?
47
4
 
18
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
За съжаление един от най-свестните министри в това бездарно правителство си заминава и то проформа заради една глупост , сега вече руснаците могат да заповядат пътят им е разчистен . Апропо докога ще търпиме Цв Цв
46
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всички българи им стана пределно ясно,че Трайчо Трайков беше най-свестният и интелигентен министър и даваше отпор на безумията,в които искат да ни заробят съветските енергийни Монополи за десетилетия наред.Може би и това е основната причина Златю Валев да му вземе оставката !
45
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Империята на злото се пребори с още 1 противник.Трайчо не го мислете ние ще духаме суоата на руската мафия.
44
9
 
19
 
! Отговори
матрял преди 12 години
Сбогом Трайчо! Здравствуйте братушки!
43
2
 
12
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Гейберите на са спали - ама така и трябва след като Шефът им смени цели двама министри и хукна с вярното си куче ЦвЦв по телевизиите да прави панаири!
42
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МД е много нечистоплътен и неприятен, косата му е винаги мазна. Как би могъл подобен човек да бъде свестен политик....?
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мрънкате ли? Всичко е наред значи :)
40
21
 
15
 
! Отговори
дан преди 12 години
мартин димитров е достатъчно *** за да смята каквото и да е
39
23
 
24
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Тоя пелтек Малллтинчо има много разчорлена фантазия или е падал на главата си като малък! Трайчо се издъни много пъти, а случката в Катар бе "черешката на тортата". Ясна е интерпретацията на Маллтинчо, най-верният слуга на чичо Сам у нас, за това събитие. Тоя на снимката и Гаргамел ще правят всичко възможно да бъде отменен мораториума по добива на шистов газ, защото така иска "Шеврон" без да им дреме че природата ни може да се превърне в пустиня, да не забравяме че лобизма не е безплатен ..
38
21
 
16
 
! Отговори
Питащият преди 12 години
Как Мартинчо разбра, че става въпрос за АЕЦ Белене. В България национално отговорни политици няма. Има мафии и натегачи, интереси и кокошкари готови да ни продадат за жълти стотинки на руснаците или американците.Ние нямаме енергийна стратегия за следващите 50 години. При положение че след 30-40 години българите ще са само 4-5 милиона за какъв *** са ни нови реактори. Ами погледнете Германия. Те се отказаха от АЕЦ и развиват ВЕИ. Енергийната независимост може да бъде постигната само чрез ВЕИ.
37
4
 
14
 
! Отговори
bv преди 12 години
Имам един много точен въпрос - тия че не стават- вижда се от километър - някой има ли идея за нови - ама наистина нови..
36
2
 
28
 
! Отговори
лимонад преди 12 години
бат Бойко мноо взе да плюе по своите бе .... да не съм ги избирал аз. той си ги е харесвал, сега че и плюе по тях. нещо не я бива тая работа. така екип не се прави.