Борисов готви важна задача за Трайков

Дянков поискал оставката на Константинов
Обновена: 22 мар 2012 14:51 | 22 мар 2012 10:22,
145
Борисов готви важна задача за Трайков
Борисов реши, че иска да работи с Трайков. Снимка: БТА

Бившият министър на икономиката Трайчо Трайков ще продължи да работи за правителството, обяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред БНТ.

Той не уточни за каква точно позиция става въпрос, но поясни, че се обсъждат няколко идеи, свързани с опита на Трайков по енергийните въпроси, и до няколко дни ще стане ясно с каква конкретна много важна задача ще бъде натоварен.

Оставката на Трайков дойде изненадващо след проваления бизнес форум в Катар. Премиерът обясни, че именно това е капката, преляла чашата за неговото освобождаване, защото докато външният министър Николай Младенов се опитвал да спаси събитието, Трайков се пекъл на плажа. Цветанов пък обяви, че Трайков е подал оставка по лични причини, което пък бившият министър опроверга.

"Знаете, не е тайна, той беше мое предложение в кабинета, отстояваше много добре позициите на България, особено в енергетиката, нещо, което 20 години не беше правено, и това му се признава от всички - от премиера, от мен. И за това аз съм убеден, че ние ще продължим с него да работим", коментира днес Дянков. 

Той добави, че в последните няколко дни се виждали с Трайков всеки ден и обсъждали различни идеи.

"В скоро време ще се разбере. На мен ми се иска, премиерът също е на това мнение, че може да му се намери конкретна много важна задача. Споменах вече, че той работеше с мен, с премиера, с останалата част от правителството по най-важните теми в областта на енергетиката, тези теми си остават и понеже има много опит, познаваме се добре и оценяваме работата му, сме в процес на разговори за една такава задача", коментира финансовият министър.

Още по темата

До няколко дни щяло да стане ясно каква ще е тази важна задача.

"Става въпрос, че оценяваме това, което е направил и искаме да продължим да работим с него", посочи още Симеон Дянков.

Относно оставката на здравния министър Стефан Константинов стана ясно, че финансовият министър му я е поискал, след като бившият вече министър започнал да набеждава своя екип за грешките си. Дянков отхвърли критиките на Константинов, че вицепремиерът кадрува в здравеопазването.

Финансовият министър обаче беше категоричен, че не може Константинов да прехвърля неуспехите си върху екипа си и защити заместник-министъра на здравеопазването Десислава Димитрова.

"В момента, в който той започна публично да обижда своя колектив, аз му поисках оставката.  Явно беше, че не му е мястото там", обясни финансовият министър. 

Според него в здравния сектор крайно време било да не влизат доктори, а хора с управленски опит, които добре познават проблемите и добре работят с парламента. Новия министър Десислава Атанасова била точно такава.

Министърът отхвърли възможността обаче председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ да оглави здравната каса с думите:"Не, Менда Стоянова я пазим за втори мандат".

Той обясни още, че ще работи активно, за да има второ правителство на ГЕРБ. "Ако ми се предложи, може би ще вляза в него", каза още Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
9
 
! Отговори
Егати преди 12 години
Вазелина ще е безплатен, гарантирано медийно отразяване на събитието
59
0
 
24
 
! Отговори
АД преди 12 години
Скочиха срещу картелите и им резнаха главите. Мега честните хора, дето си връщат бонусите, щото и без тва не им покриват месечните разходи. Всеки гледа да е във властта, за да *** от НАШИТЕ данъци. А ние нека си кретаме. Като защитавате която и да е партия се замислете колко сте добре... Замислете се, че всички политици (от всички партии) не си знаят парите.
58
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
изброй пет неща, направени от БСП?ЧАКАМ
57
3
 
28
 
! Отговори
До 67 преди 12 години
Малката герболетка се разпени, леле колко си тъъъп! Не съм комунист и никога няма да бъда, за това не гласувах за БСП както и за ГЕРБ или ДПС, какъв съм не е работа на теб или някоя от мишките поддържащи ГЕРБ, не съм и пенсионер а млад човек със семейство, който за разлика от теб може да мисли! Ти ми кажи наистина какво хубаво видяхме от ГЕРБ за мандата им до тук парното се увеличи 4 пъти, както и горивата-5 пъти, за какво ми говориш?
56
1
 
8
 
! Отговори
beat box преди 12 години
Така е ,като защитава министър Константинов фармацевтичния картел и брани високите цени на лекарствата!. Май това,че защити огромните печалби на Софарма на Огнян Донев му изяде главата,да му мисли сегашната министърка.
55
5
 
27
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
"Тва" ГЕРБ егати тъпата партия.Изгониха ли Трайков или не??????
54
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както се казва:Пременил се Илия и па в тия!Типично за ГЕРБ, разлайват кучетата и после тихооооо, като по времето на бай Тошо.Типично комунистически начин за разправа с непослушните - няма човек, няма проблем!И Тиквата е една тиква, *** зелена!!!
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
изброй пет неща, направени от БСП?
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До : 42 до 50: Ами нали е голям пич бе, доказал се в частния бизнес и конкретно в енергетиката. Що ще драпа тогава за държавен пост, като много *** захапали държавния кокал, при това пенсионнирани военни в т.ч. ЗКПЧ-та/бивши партийни секретари на поделения/, ченгета и друга *** получаващи пенсия и заплата, а млади хора с образование и семейства са без работа и нямат пари за хляб?!
51
2
 
10
 
! Отговори
за 64 преди 12 години
Абе не знам за твърдо лява, ама тазе на гербавите е сме лута между фатмащина и откровета тъпотия, с отклонения към селска фантастика.
50
4
 
6
 
! Отговори
лекар преди 12 години
Този неук икономист ДИАНКОВ дето от една бедна държава направи още по бедна,да вземе и да се скрие,защото отстранения д-р Константинов показа че има морал!
49
3
 
7
 
! Отговори
до глупаци сте 45 преди 12 години
Приятелю, точно Доган докара Бойко на власт, престани с тези *** лозунги може да ти плащат за тях, но се излагаш като селска кифла!
48
2
 
7
 
! Отговори
за 61 преди 12 години
Я кажи едно нещо което е направено от Герб? Освен хаоса и мизерията.
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБАВИ, КОФТИ ЛИ ВИЕ, ЧЕ ГУБИТЕ? ХАХАХАХА БЕЗАЛТЕРНАТИВНИ ХАХАХАХАА АКО МЪРЗЕЛА И НЕКАДЪРНОСТТА БЯХА БЕЗ АЛТЕРНАТИВА СВЕТЪТ ЩЕШЕ ДА Е ИЗЧЕЗНАЛ ОТДАВНА.
46
2
 
16
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Целият театър е Трайков да не се занимава с Лукойл. Веднага след уволнението му цените на горивата скочиха. Как ще правят икономика с тези цени на енергията не е много ясно. Икономика се прави с ясни правила и свободна конкуренция. Малкото правила важат само за някои, не за всички а свободна конкуренция има само на битака, всичко друго е картели и монополи. Вече и в Африка ни се смеят на идиотската икономика.
45
2
 
10
 
! Отговори
за 56 преди 12 години
Мишките са такива като Таратайчо и герберастите, които днес са така, утре наобратно и все си менят ориентация.
44
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е правителство е тотален провал!
43
4
 
2
 
! Отговори
Мустафа Алибабич преди 12 години
Задачата за ТТ е само една - На село при баба !!!
42
2
 
11
 
! Отговори
за 53 преди 12 години
Че защо да няма алтернатива? Има си даже доста алтернативи. В края на мандата на Герб има ли нещо направено? Няма. Е това ли е безалтернативното управление?
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ако ми се предложи, може би ще вляза в него", каза още Дянков- дата 21.03.2012"Няма да съм министър втори мандат", обяви Дянков - дата 29.11.2011Ето това са ГЕРБ- днес -така, утре -иначе, с вдруги ден-напенджуек.....38... Е заради такива като теб България е страдала хилядолетия, аман от хора, които са на принципа: А след мен и поптоп!!! Нали най-важното е ти да си си добре...