Ще строим, ще строим седми блок, радват се в ГЕРБ

Няма да пипаме пари от бюджета, обеща Дянков
Обновена: 11 апр 2012 15:06 | 11 апр 2012 14:48,
165
Ще строим, ще строим седми блок, радват се в ГЕРБ
Новият блок ще се проектира и строи на пазарен принцип, без държавни гаранции, рече Дянков. Снимка: БТА

Правителството реши да се строи седми блок в АЕЦ "Козлодуй", съобщи пред журналисти вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Новият блок ще се проектира и строи на пазарен принцип, без държавни гаранции и без да се използват парите на данъкоплатците, заяви той.

"От Министерството на финансите настояхме и в решението има текст, в който се казва, че новият проект за седми блок ще се прави по пазарен принцип и държавата няма да дава нито държавна гаранция, нито ще взима пари от бюджета", категоричен беше Дянков.

За седми блок на АЕЦ "Козлодуй" се заговори, след като кабинетът на Бойко Борисов окончателно се отказа от строежа на АЕЦ "Белене" с аргумента, че проектът е много скъп.

Още по темата

Очаква се бъдещата ядрена мощност да бъде изградена с поръчания за "Белене" реактор, макар че премиерът Бойко Борисов заяви, че може и да го продадем, "ако някой прояви интерес да го купи". 

За реактора НЕК вече е платила част от договорената с руската компания "Атомстройекспорт" цена, но остава да се доплатят 140 млн. евро.

Управляващите прогнозират, че новият блок на "Козлодуй" може да бъде пуснат в експлоатация към 2021-2022 г.

Преди това ще е нужно време, за да бъде лицензирана площадката, да се изготви оценка за влиянието върху околната среда и да се направят геоложки проучвания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
0
 
! Отговори
щ7кх преди 11 години
Поредната лъжа
125
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Не ми пука дали ще строите АЕЦ и Дали в Козлодуй или Намояуй енергийната мафия трябва да влезе в затвора барабар с Боковци Цоковци Овчарчета и Каролчета!
124
0
 
2
 
! Отговори
Христо Кенаров преди 12 години
Това е поредното ограбване а Българския гражданин.Защо.Всички знаем, че собствеността дава печалба.Като дадем още собственост на чужди инвеститори ще обенеем още повече.Вместо да се строят молове да си върнем собствеността .От България се изнасят около 15 милиарда евро на година законна и не дотам законна печалба.А нашите пари 40 милиарда лева седят в чеждите банки и работят за чужденците. Защо?На кого служите Вие от настоящето правителство?От България за българските граждани.
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ми пука дали ще строите 7 блок в козлодуй,искам драстично да свалите цената на тока на хората или вдигнете със 150%заплатите на хората които взимат до 500лв.тия се оядоха в козлодуи с тия големи заплати и привилегии до като хората мизерстват
122
2
 
10
 
! Отговори
Продадоха ни преди 12 години
Американо-турската партия ГЕРБ продаде България на американците и турците за пари...Боко ходи да обсъжда как ще внасяме енергия от Турция,премиера в сянка Уорлик натиска за добива на шистов газ...
121
0
 
0
 
! Отговори
do 152 преди 12 години
Shte naritash baba si. Izberi si Gay-4o, Dogan,Gotze i Maslaritza za mehlem.
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
to niama nishto za pipane ,vzaimno si kradete s ostanalite prosto si vzimate .
119
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще ги наритаме, ще ги наритаме герберите на следващите избори !
118
0
 
1
 
! Отговори
бъдеще преди 12 години
материалното и финансово и високо обществено положение на ГОЛЯМА част от эависещите от нас управници в парламента эависи эа эла участ нашето бъдеще.
117
3
 
16
 
! Отговори
БОДРО ГЕРБЕРЧЕ преди 12 години
НЕ ИМ ВЯРВАМ, ЧЕ ЩЕ СТРОЯТ 7 БЛОК В КОЗЛОДУЙ. САМО ХВЪРЛЯТ ПРАХ О ОЧИТЕ НА ХОРАТА. В ГЕРБ НЯМЯТ КАПАЦИТЕТА ДА СТЕПЕНУВАТ ВАЖНИТЕ НЕЩА, ЗАТОВА БЕЛИТЕ ИМ НАРАСТВАТ КАТО ЛАВИНА. А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ МАГАРИИТЕ.
116
4
 
22
 
! Отговори
belalov преди 12 години
НЕ съм врачка, но виждам какво става с обещанията на Борисов! Щеше да ни вкара в еврозоната /предсрочно/, щеше да намлява цената на тока и газа, щеше да ни вкара в Шенген, щеше да вдига /намалява/ ДДС, щеше да се справи с престъпността, щеше да прекрати политическото номадство в парламента, щеше да строи 4 спортни зали в София, щеше да махне кучетата, балите и старите Икаруси от София, щеше да спре получаването на допълнителни средства в МС извън заплатата, щеше да стори магистрали, ЩЕШЕ....
115
2
 
7
 
! Отговори
Вярно е преди 12 години
И аз го чух. Извънземните идват да инвестират у нас, по лична покана на Дянков. Ха Ха. Пак са пили вчера
114
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от кога дебилов се казва делалов
113
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за белене е ясно американците показаха на българите че вече си имат латино държава в европаи като тропне ппосланника имминистрите начело с първия се напикаватнарода глупав могат да го баламосват както си искаткозлудуй 7 няма да имаще гласуват ще почнатще напълнят гушите на тяхни хора за проучвания и проекти за година и половинаи най-важното по този начин стопират беленепарите ще си текатте ще си отидат с пълни гушки да има и за правнуциа пък вие си се плюнчете
112
2
 
12
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Ще строят..., ама друг път!
111
2
 
9
 
! Отговори
дядо преди 12 години
тъжен факттия дето са над 55 гласували за бсппреди 20 години бяха на 35 и гласуваха за сдскъсно е чадо гащите ви ги събухаи ще ви бухат демократите до второ пришествиеи ще ви обясняват колко сте стари и необразованищото всичкото *** е младо и е вишист и гласува за гербзатова на циганини преди няколко дена цецо обеша повече повече грижии за кучетата същоза българите нема нужда те не гласуват по правилния начин
110
3
 
17
 
! Отговори
nqkoi-drug преди 12 години
Продадохте икономиката на България. Сега продавате ядрената енергетика. Очаквам в най-скоро време да започнете да продавате хората.
109
3
 
15
 
! Отговори
Българан преди 12 години
Три години им трябваха за да решат да спрат Белене, с готови разрешителни, проучвания и изграден фундамент. Колко години и пари ще им трябват за да се мине пак по този път за да се подготви площадка в Козлудуй! Тоя реактор ще ръждяса и ще остарее морално сто пъти до тогава! Ама де тиква пожарникарска да го проумее това!
108
9
 
8
 
! Отговори
1.бг преди 12 години
По добре в Козлодуй,Белене било на 70 км от Вранча и там имало разлом.Нека се поучим от граешката на японците и да не я повтаряме.А и в Козлодуй има и електропроводи готови.По разумно е признавам.
107
12
 
12
 
! Отговори
тъжен факт за БСП преди 12 години
Това трябва да се помни:Според exit poll за комунистите са гласували селяните, старците и простаците.По-голям % от гласувалите за БСП са от селските райони.По-голям % от гласувалите за БСП са на години 55+.По-голям % от гласувалите за БСП са с ниско образование.