Ще строим, ще строим седми блок, радват се в ГЕРБ

Няма да пипаме пари от бюджета, обеща Дянков
Обновена: 11 апр 2012 15:06 | 11 апр 2012 14:48,
165
Ще строим, ще строим седми блок, радват се в ГЕРБ
Новият блок ще се проектира и строи на пазарен принцип, без държавни гаранции, рече Дянков. Снимка: БТА

Правителството реши да се строи седми блок в АЕЦ "Козлодуй", съобщи пред журналисти вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Новият блок ще се проектира и строи на пазарен принцип, без държавни гаранции и без да се използват парите на данъкоплатците, заяви той.

"От Министерството на финансите настояхме и в решението има текст, в който се казва, че новият проект за седми блок ще се прави по пазарен принцип и държавата няма да дава нито държавна гаранция, нито ще взима пари от бюджета", категоричен беше Дянков.

За седми блок на АЕЦ "Козлодуй" се заговори, след като кабинетът на Бойко Борисов окончателно се отказа от строежа на АЕЦ "Белене" с аргумента, че проектът е много скъп.

Още по темата

Очаква се бъдещата ядрена мощност да бъде изградена с поръчания за "Белене" реактор, макар че премиерът Бойко Борисов заяви, че може и да го продадем, "ако някой прояви интерес да го купи". 

За реактора НЕК вече е платила част от договорената с руската компания "Атомстройекспорт" цена, но остава да се доплатят 140 млн. евро.

Управляващите прогнозират, че новият блок на "Козлодуй" може да бъде пуснат в експлоатация към 2021-2022 г.

Преди това ще е нужно време, за да бъде лицензирана площадката, да се изготви оценка за влиянието върху околната среда и да се направят геоложки проучвания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
4
 
8
 
! Отговори
Българан преди 12 години
Ама нали Белене било много скъпо, как тогава ще излезе сметката наново да се плащат проучвания, разрешения и т.н. за Козлудуй? Тия съвсем се ***!
105
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С какви пари ще се строи,не разбрах, като ги изхарчихте? Ще се бръкнете в собствените си джобове ли?
104
6
 
16
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Погледнете му физиономията на това американско ***. Ще загроби окончателно България и ще се скрие някъде "зад океана" да харчи "заработеното".Жалко за нас ,че гласувахме ,без да мислим.Ще ни бъде като "обеца на ухото",но ..
103
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
И АЕЦ и Шистов газ абе немали да ви се напукат петичките ша правиме нема да правиме Цирко е голем!Последно кво ша правите?Не че ме интересува вече де!
102
2
 
11
 
! Отговори
Юстас преди 12 години
7-ми реактор ще работи по нова американска технология - с въглища.За целта започва проучване и разработване на находищата в Добруджа.
101
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Найденов реже Напоителни системи за скрап - СТРОИМ СТРОИМ БЪЛГАРИЯ - РУШИМ РУШИМ БЪЛГАРИЯ
100
1
 
10
 
! Отговори
До 127 преди 12 години
Точно сега гледах "Панорама" от 11.04.2011г . Не знам дали да плача или да се смея.
99
1
 
4
 
! Отговори
до 125 преди 12 години
признал си Путин-хехехе,това не е вашта зеУена тиква ,да си казва кво може и кво не може,смешнико
98
1
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Zapovedta ot HILARI e izpalnena na 100 procenta
97
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще го строят само че от друга партия ще са тогава управляващите защото догодина на изборите ще има наказателен вот и ядрената централа ще се построи там където още тодор живков им определи мястото а именно в белене а дянков и цялата пасмина пишман политици дето от икономика и халхабер си нямат понатие ЩЕ ЗЯПАТ ОТСТРАНИ И ЩЕ ПРЕГЛЪЩАТ
96
1
 
7
 
! Отговори
бъдеще преди 12 години
когато след 2022 година плащаме 0.05%от эаплатите си эа електроенергия ще си пишем по форумите колко далновидни и алчни са били всички наши маскари .ПОЛИТИЦИ.ЛИЛИПУТИ.
95
0
 
16
 
! Отговори
ч преди 12 години
Без държавни гаранции и на ПАЗАРЕН ПРИНЦИП ... Това е престъпление. Две трети са платени от държавата, а всъщност ще е частна 2 Ако Герб мисли да прави това, трябва да бъде изритана с шашки и с аавтомат до стената
94
0
 
23
 
! Отговори
паметлив преди 12 години
Защо забравяте, че преди година Бойко Борисов в предаване на БНТ се КЪЛНЕШЕ, че спирането на проекта АЕЦ Белене ще е заплаха за националната сигурност и КРАЙ ЗА БЪЛГАРСКАТА ЯДРЕНА ЕНЕРГЕТИКА. Година по късно герб направи точно това ПОГРЕБА ядрената енергетика. Кога поддръжниците на герб ще проумеят, че Борисов го държат с компромати и поради това е силно зависим от ЧУЖДИ сили. ЗАЩО ЗАБРАВЯТЕ ТЕЗИ ФАКТИ и продължавате да му "вервате"? ВСЯКО РЕШЕНИЕ НА ГЕРБ ЗАГРОБВА БЪЛГАРИЯ!!!
93
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Между другото, Путин си призна, че шистовият газ е заплаха 1 за Русия :)))) Айде рубладжий, марш да протестирате в полза на ***!
92
3
 
13
 
! Отговори
аааааа преди 12 години
тия май усетиха къде е големото крадене-предишните са им подшушнали и те ще строят-абе за 70 години всички нюанси на червеното доказаха че могат само да рушат и правят напъни за строежи за да крадът на воля
91
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С всяка следваща статия, която чета се убеждавам, че този сайт е вестник Дума, ама от ново поколение. Некадърни журналисти пишещи абсурдни заглавия и няколко платени драскачи, които си мислят, че ако по цял ден пишат някакви фантастични истории за краха на държавата и се опитват да представят сегашните,че са като предишните ще променят нещо.
90
1
 
16
 
! Отговори
jeronimo преди 12 години
Давайте ! Бързо,бързо ! Трябва да отрежем лентата !
89
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков е н1
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правителството реши да се строи Седми блок в АЕЦ "Козлодуй". Той вече е отворен към потенциални инвеститори, съобщи вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков след заседанието на кабинета.Това е заглавието в друг сайт.С две думи,пак започваме да търсим пари
87
15
 
2
 
! Отговори
IQ 146 преди 12 години
Има ли по-корумпирана от КОМУНОИДНО-СЪВЕТОИДНО-РУСОИДНАТА ***?ОТ РУБЛАДЖИИТЕ?? Ако Борисов искаше комисионни, нима горепосочената *** щеше да ги откаже за БелеНЕ? Сон ви лаже КОМУНОИДИ! Първото управление, за което от 20 г. насам рушвета НЕ Е ПЪРВОСТЕПЕНЕН, е това на Борисов! И народа догодина ще ви покаже, че го е разбрал, КРАДЛИВО ПЛЕМЕ!!!