За Лиляна драма няма, само леко слягане по "Тракия"

На всеки две седмици министърката щяла да ходи на магистралата
Обновена: 12 апр 2012 17:55 | 12 апр 2012 17:55,
211
За Лиляна драма няма, само леко слягане по "Тракия"
Министър Павлова дава наставление на шеха на АПИ Лазар Лазаров. Снимка: БТА

Строителният министър Лиляна Павлова бе категорична, че няма сериозни дефекти по доизграждането на автомагистрала "Тракия".

Все пак има неустойчиви пластове при строежа й, призна Павлова, която вчера провери строителните работи по аутобана.

По думите й винаги има дефекти в процеса на строителството, които обаче се отстранявали в хода на работата.

Още по темата
"Няма драма. Всеки един обект има пропуски, неслучайно има контролни органи, които да го проверяват и контролират. Важно е, че дефектите се отстраняват в процеса на строителство, а не след като го пуснем в експлоатация", каза тя и допълни, че именно затова е разпоредила всеки ден да се правят проби.

"Там, където са вземани пробите – и преди, и сега, пластовете са устойчиви. Вземахме проби там, където са основните пластове", каза Павлова.

Министърът бе категорична, че ще прави проверка по магистралата на всеки две седмици.

Тя обаче обори вчерашните си думи, че има вълни по магистралата, защото все още Лот 2 и Лот 3 не били асфалтирани.

"На Лот "2" има слягане, а не нагъване. Има слягане и на три от двайсетте съоръжения и трябва да  бъдат довършени насипите по тях", каза тя.

Павлова уточни, че в момента върху пътните участъци "2" и "3" на магистралата е положен последният пласт преди асфалта - биндер, и по тази причина не може да се говори за нагъване.

"Строителите препотвърдиха, че ще пуснем Лот 2 и Лот 3 на 1 юли", похвали се обаче тя.

Лиляна Павлова обяви още, че има сериозен напредък и по Лот 4.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
14
 
! Отговори
бай Михо преди 12 години
Какво разбира, тази 200 килограмова кифла, от строителство!? Пикла! Абе до кога в тая държава министрите отговарящи за даден ресор, няма да имат образование, отговарящо на ресора? какъв е тоя Абсурдистан, не мога да разбера!1.Строително министерство: министъра трябва да е строителен инженер или архитект2.Образователно министерство: министъра трябва да е от академичните среди3.Здравно министрество: министъра трябва да е лекар4.земеделие: министъра трябва да е с аграрно образованиеи т.н.
130
0
 
6
 
! Отговори
Янко преди 12 години
Нека да ходи жената-сега на две седмици,а после и всеки ден ако и хареса.
129
0
 
11
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Я чакай малко. Той биндера ли се е нагънал? Та това е основата, която определя товароносимостта. Отгоре ще слагат сега само плътна смес - износващ пласт...Щом биндера е тръгнал...
128
1
 
16
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Казаха ви да не сипете пепел за основа, нали...? Това "леко слягане" това лято ще стане дълбок коловоз, но за това ще е виновен Станишев и тройната коалиция...
127
0
 
13
 
! Отговори
Da преди 12 години
КАТО ХОДИ РЕДОВНО ДО МАГИСТРАЛАТА,ТАЯ ДЕБЕЛАНА МОЖЕ И ДА ПООТСЛАБНЕ МАЛКО.ВСИЧКИТЕ МИНИСТРИ НА ТИКВАТА НАДЕБЕЛЯХА.ВГЛЕДАЙТЕ СЕ ЩЕ СЕ УВЕРИТЕ САМИ.
126
0
 
17
 
! Отговори
мравка преди 12 години
Лиляно моме , пак прах в очите на хората. Добър замисъл , ама калпаво изпълненеи. Отначало правеше добро впечатление , но след като видях как угоднически и подлизурковски се усмихваше на Батман , .....Май няма читави и достойни люде в политиката на България. Все бай *** в панталони и поли.Не сме народ ,а ***.Това е истината. Ще станем демократична държава на куков ден .Всеки се занимава с това кдето не му е работа..
125
3
 
5
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Тази мазна, комунистическа магистралка, бих и разорал аналното отверстие, ей така просто за спорта :D.
124
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баси циркаджийте.Не могат още да разберат,че от трици не стават мекици.С тия ниски цени за строителството след рязането на лентите ще има само ремонти.
123
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
A ne e li podobre napravo da caka na Motel IHTIMAN taka ste moze da zaraboti i niakoi lev za probitia Bjdzet na MONI a i ste bade gotova sas lentickite za BOKO
122
0
 
8
 
! Отговори
Шофьор преди 12 години
Тази ще изкара по-вече край магистралата,нали всеки две седмици ще ги обикаля.
121
13
 
3
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
Кой бе, Венелинчо, го доказа - оня дето ходеше с един буркан пръст по студията на телевизиите ли? Не му мина номера и колкото и да рипат ***, кранчето "Тракия" се затвори безвъзвратно. Няма вече стоКлетницата да цуца от там. Факт!
120
0
 
9
 
! Отговори
До 149 преди 12 години
И аз се прибрах оттам преди 10-на години.Видях нещо подобно.За 4 месеца направиха 4-5 км.мост с по 2 ленти и ЖП.линия.Не че съм супер фен на американците,но ние тука си играем на шикалки честно.
119
5
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Нормално е да има ненормални слягания, защото подложката е *** (***). Това е известно и доказано.Бойковите магистрали ще бъдат като Тошовите магистрали - после да се оправят ще е по-скъпо отколкото да се направят нови...
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие какво искате гладки пътища и магистрали.Ами нали иначе ще заспите зад волана ако не се подрусвате в колата си. Те като тръгнат и тежките камиони работата съвсем ще се оправи.
117
0
 
15
 
! Отговори
прибрах преди 12 години
се от щатите преди 7-8 години и разправях на едни инжинерчета как съм гледал как те правят 8 километра на нощ магистрала-и те ме обвиниха в лъжа и то така аз верно си помислих че аз бъркам-преди месеци някои помнят за 18 часа хората направиха 30и нещо километра-е що не ги викнем за една година ще ни опашат с пътища та няма да знаем по кой да тръгнем а тея наште 20км.3години .явно сме бавноразвиващи се и нерод и политици и....
116
1
 
20
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Абе, *** и заслепени от скудоумито на Боко и свитата му гербери- нали и вие ще се друсате по "леко слегналия " асфалт...И по навик ще псувате Станишев.....Така както сега го пусвате по цариградско в София- само защото Боко касва-че не той, а Станишев го е направил.Ама напънете мозъци и си спомнете кой какво прави 3-та година вече....и 6-та; катокмет.
115
2
 
19
 
! Отговори
един преди 12 години
Това недоразумение, т.нар. "Министър", ДА СЕ СКРИЕ.Да спре да говори глупости.Стига излагации.Цяла зима ни обясняваше за кодове "жълт", "оранжев", "червен", бенбен...сега за строителство на магистрали. И по-лошо за технология на строителството.По-добре да пусне да говори някой от нейните заместници, който да се изказва подготвен, а не да ръси глупости.В аудиторията има достатъчно грамотни и подготвени хора, които са учили, практикували и знаят много...
114
2
 
22
 
! Отговори
ИНЖЕНЕР преди 12 години
ИМА СЛЯГАНЕ, А НЕ НАГЪВАНЕ!ИМА ВЪЛНИ.БОЖЕЕ... Е..ТИ ТЕХНИЧЕСКАТА МИСЪЛ!ЗАЩО? ЗАЩОТО НАСИПЪТ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО УПЛЪТНЕН И НЕ Е ИЗПЪЛНЕН ОТ ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ ПО ПРОЕКТ И НОРМАТИВИ!НАСИПИТЕ ГИ ИЗПЪЛНЯВАТ ОТ ЗЕМНИ МАСИ, И МАТЕРИАЛ ОТ ОТКРИТИТЕ УЧАСТЪЦИ НА ТЕЦ МАРИЦА-ИЗТОК..РАЗПОРЕДИЛА Е "ВСЕКИ ДЕН ДА СЕ ВЗИМАТ ПРОБИ".ПОДОБНА ГЛУПОСТ НЕ БЯХ ЧУВАЛ. ЛАБ. ПРОБИ СЕ ПРАВЯТ НЕ ПО ЖЕЛАНИЕ, А В ЗАВИСИМОСТ ОТ СПЕСИФИКАТА НА СТРОИТ. И ИЗВЪРШВАНИТЕ ВИДОВЕ РАБОТИ:ПРОБИ ЗА БЕТОНА, ЗА УПЛ. НА НАСИПА, ЗА АСФАЛТА, ВОД
113
0
 
2
 
! Отговори
По хотелите, бате преди 12 години
Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура инж. Лазар Лазаров ще вземе участие в международната конференция "Пътна безопасност", която ще се състои на 22.02.2012 г., от 9.30 ч. в хотел Шератон София.
112
1
 
10
 
! Отговори
Нерде пет, нерде преди 12 години
инж.Л Лазаров ръководител на пътната агенция ,обясняваше ,защо сумата за зимното подържане на пътищата отскочила от 25 милиона на 50 милиона. нерде пет, нерде петдесет!