Кондукторите вече няма да продават билети

БДЖ понамалили загубите, продават 3500 товарни вагона
9 май 2012 19:17,
32
Кондукторите вече няма да продават билети
Снимка: Impact Press Group

Влаковите кондукторите вече няма да продават билети, а единственият упълномощен ще бъде билетният касиер. От Български държавни железници въвежда мярката, за да бъде ограничена корупцията.

"Пътуването без билети е най-големият проблем на железницата, както и неравномерната натовареност на отделните жп линии. Някои влакове в момента са свръхпренаселени. В други няма пътници и това трябва да се оправи", коментира изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев.

За първите три месеца от тази година холдингът е намалил загубите си с 6 милиона. Според финансовите данни загубите на БДЖ са в размер на 21 млн. лв. за първото тримесечие през миналата година и 15 милиона от януари до април тази.

3500 товарни вагона пък ще бъдат продадени и парите от тях ще отидат за погасяването на втория облигационен заем на БДЖ, каза Недев.

Холдингът очаква и новите 30 спални вагони от турска фирма, които ще обслужват клиентите на жалезницата у нас

Изготвени са плановете за ремонтиране на вагони - над 1000 товарни и над 200 пътнически вагони. Така ще се навакса част от изоставането.

"С ремонтите няма да се увеличи капацитетът на железниците, но ще се поддържа на това ниво", допълни Недев.

Иначе до края на годината предстоят съкращения на още 400 души в "Товарни превози" и на 450 в "Пътнически превози". Така общият брой на хората на Трудовата борса ще достигне общо 850 души. От тях 250 са по процедурата, свързана със съкращение на влаковете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
смешна, по точно кретична..................ТОВА ВЛАК ЛИ ЕОгледаи те се..........да се махнат вси1ки влакове, може 1 да има , но да отогваря на жс1ки критерии
25
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
този недев как си представя влак препълнен с два вагона и да накараш пътниците да отидат до билетния касиер в началото на първия вагон.тези са ***.ще се возат безплатно.
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Решението е държавна железопътна инфраструктура,а превозите (пътнически и товарни) да са в частни ръце!Някой ще каже,че навсякъде железниците са държавни и аз казвам Ок,но не навсякъде имат като нашите селяни,*** и *** мислене!
23
0
 
12
 
! Отговори
Видинлия по неволя с преди 12 години
Повече от жителите на Видин по неволя станах Софиянци и често си пътуват за родното място. Но с тоя влак - 240км за 5ч30мин дето само таксата е за бърз влак - какво да кажем? А и резпиканието е пригодено за хората - няма що. Защо бе премахнат влака в 18,50ч за Видин, а ходи до Лом? Къде е Видин? Много малумни решения...ако не е междувпрочем ...умишлени действия.
22
1
 
22
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Заради икономиите ГЕРБ закриха гарите по селата и гарите вече се плячкосват от роми или стават на кочини от заселили се в тях роми.
21
1
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
махни по една нула
20
3
 
29
 
! Отговори
железничар преди 12 години
Билети ще се продават и във влаковете, но не от кондукторите а от билетни касиери, които ще обикалят във влака заедно с кондукторите. А относно съкращенията - то в последните няколко години освен съкращения и намаления на заплатите друго не сме видели. И не обикновените работници са много, а шефовете - тях трябва да посъкратят.
19
2
 
12
 
! Отговори
такси преди 12 години
За билет от 1 лв. таксата за банката е 2 лв., т.е. цената на билета скача от 1 лв. на 3 лв. през банкомат или интернет. Освен това в селата няма банкомати или интернет покритие.
18
1
 
27
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Първият проблем е лесно решим - да се изхвърлят *** *** от влаковете - ако трябва и в движение. Към това добавям и безжалостно пресичане на мангалският бандитизъм - откраднати кабели, дори релси, разбивани с камъни прозорци на влаковете. Пресичане, ако трябва с крути мерки.Вторият - как може това да е "проблем" и какво предлагат тия ***? Хората от София да пътуват за Лом вместо за Горна Оряховица ли - просто щото влакът за Лом е полупразен, а за Горна е препълнен?
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не могат да преустановят напълно продаването на билети от кондуктора. Има много спирки без сгради и каси за билети.
16
1
 
9
 
! Отговори
Йово преди 12 години
До 14: Прав си само, че ми кажи къде в Германия има необслужвана спирка. Тук има и то много.Само по линията Горна Оряховица - Габрово има доста а представи си и за останалата част от България. По тази логика какво значи всеки който се качи на необслужвана спирка трябва да бъде глобен, това е абсурдно. И нещо друго, хайде първо да се возим в вагони еквивалентни на тези в Германия а не с тези ковчези от преди 50 години, тогава може и да се сравняваме с немците.
15
0
 
19
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Ама билетни касиери няма по спирките,означава ли това че,няма да има пътнически влакове.Недев ти работиш на принципа"Най доброто лекарство срещу пърхут са ракетите Tomahawk". Питам: Може ли Българиа да отдели в следващите 5 години 10 милиарда лева за БДЖ.Трябват 500 магистрални локомотива,200 маневренни,по 100 дизел и електро мотрисни влакове + 3000 вагона за товарни превози 2000 за пътнически и 300 специализирани.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 13Какви такси към банки или фирми за такси, от къде го измисли това? Като плащаш с дебитна карта вече май няма такси.
13
1
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Дали таксите ще са по-големи от заплатата на един касиер?Мисли бре мисли....
12
3
 
35
 
! Отговори
Хасму преди 12 години
Бойко, най - добре направо Дянков да продава билетите. Както сте я подкарали и това ще стане, ще остане един единствен влак. Ти - началник влак, Дянков - кондуктор, Московски - машинист/той влака на картинка го е виждал само, ама хайде/, Миро на бюфета и Цецо влаково ченге. Тетка Цецка кенефмайстор. И направо го подкарайте за на ***... ви в пу....!!!
11
9
 
11
 
! Отговори
рч преди 12 години
В Германия е така ако не си купил билет могат да ти го продадат и във влака, но билета плюс глоба от 30-40 евро.
10
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Билетите по интернет или банкомат няма да са по-евтини, а напротив ще са много по-скъпи, заради таксите към банките или фирмите за такси.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така влаковите бирници ще злоупотребяват и ще могат да изнудват пътниците за по-високи такси и рушвети. Опитът на КАТ е плачевен.
8
1
 
15
 
! Отговори
Абсурд преди 12 години
И как по точно ще прекъснат корупцията като не продават билети във влака? Изобщо какво общо има корупцията с продаването на билети. FYI във всяка нормална европейска държава кондукторът във влака продава билети. Е сега от "дай 5 лева за билет с по-къс маршрут" ще стане "дай 5 лева да не те сваля от влака/да не те глобя" така ли?
7
4
 
8
 
! Отговори
рч преди 12 години
Билети за влака трябва да се купуват с намаление по интернет и чрез автомат (в брой или с дебитна карта), а от гише на нормална цена, защото на гишето стои човек, на който трябва да се плаща заплата. Кондукторът трябва само да проверява билетите и да глобява, който няма такъв, толкова ли е трудно да се въведе. В кой век живеем.