Как се купуват червени гласове в Сливен

Прокуратурата започва разследване, Бойко Борисов възмутен
17 май 2012 17:30,
261
Как се купуват червени гласове в Сливен
Снимка: архив, Булфото

Сливенската окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство - засега срещу неизвестен извършител, за купуване на гласове и данъчни престъпления във връзка с публикация на вестник "Преса" за купуване на избори в Сливен.

В информацията са замесени висши политици, бивш министър от тройната коалиция, бившият кмет Йордан Лечков и фигури от подземния свят.

Говорителят на главния прокурор Стилиана Кожухарова съобщи, че разследването ще се води от Националната следствена служба, за да се избегне политически натиск.

В. "Преса" публикува запис от разговор, записан на маса в заведение между Мартин Славов – от седем години начело на общинската организация на БСП в Сливен и неуспял кандидат за кмет.

Събеседник му е Галин Кънчев, бизнесмен, също неуспял кандидат за кмет на Сливен от името на периферни участници в политическия живот.

Разговорите между двамата всъщност са преговори за това Мартин Славов да откаже да се кандидатира за кмет на местните избори миналата есен, за да може Галин Кънчев да бъде кандидатът на БСП. Към момента на разговора Галин Кънчев не е член на БСП. Йордан Лечков се гласи за трети мандат.

По време на разговора Мартин Славов обявява „цената си“ да се откаже от изборите и тя е 100 хиляди лева.

Намесва името на Асен Гагаузов, бивш министър в тройната коалиция, който твърдял, че дал на Славов 1 млн. лева за предните избори. Гагаузов също е бивш кмет на Сливен.

Галин Кънчев пък разказва за среща с Йоско, който беше свързван с убиеца на Самоковеца и който при катастрофа край „Бояна“  уби двама души и остана инвалид.

„Викам му: Йоско, к’во праим на изборите, предния път щяхме да се избием. Сега к”во праим. Той вика братле, ако Йордан (Лечков) се кандидатира за кмет, аз против него не мога да вървя“, цитира го бизнесмена.

После следват разговори за финансирането на изборите и откъде ще се осигури подкрепа, кой на кого какви пари ще даде, как им трябват мутри, за да заплашват.

На циганите пък щели да дадат по 200-300 лева на човек, „за да не се юрнат всичките“. Споменава се и как на предишни избори са фалшифицирани протоколите на ОИК и СИК. 

"Аз ще осигуря хакването на софтуера, който ще контролира онлайн какво се случва в ОИК. Цък бутона и излиза и при нас. Това ще го платя. И ще го вземем. И те го имат обаче. И ще стане битка на живот и смърт. Ние трябва да имаме по-добрите хакери", заканва се бизнесменът Галин Кънчев.

Двамата разговарят още за офшорни зони, за прехвърляне на пари и бизнес. Говорят и как жената на Йордан Лечков раздала около 100 SIM карти на козметички и аптекарки, които в крайна сметка плащала общината.

В разговора е замесено и името на Алексей Петров, от който също щяло да се иска подкрепа, защото бил „мъжкар“. Той трябвало да пусне в близкия до него вестник "Галерия" "нещо срещу двама човека".

Записът на разговора най-вероятно е направен от Галин Кънчев. И е изтекъл, а може и да е бил продаден. От две седмици той е в интернет, отбелязват от „Преса“.

Премиерът Бойко Борисов още тази сутрин заяви, че вътрешният министър ще разследва изнесеното и ако Лечков е замесен в него, ГЕРБ ще се разграничи от бившия градоначалник. Борисов се закани и да информира за скандала европейските ни партньори. 

"Значи, то е чудовищно. Това, ако е истина, разбирам защо Станишев опищя цяла Европа, че са купени изборите, Мая Манолова говори всеки ден за това“, възмути се Борисов.

„Скандалните записи целят да дискредитират БСП и да разцепят партията“, коментира и един от участниците в записа  Мартин Славов, общински председател на БСП – Сливен.

Според него основната цел на тиражираните чрез медиите записи е той да не бъде председател на партията на общинско ниво, а с извиване на ръце да бъде избран един от неговите опоненти - Николай Сираков.

Мартин Славов заяви, че по време на проведения разговор - записът просто представлява изясняване и сближаване на позициите с неговия кореспондент. Обидните квалификации за други участници в политическият живот били в преносен смисъл.

Мартин Славов заяви, че ще осъди виновника за изнасянето на записа в публичното пространство. Според него това е другият участник в разговора -  бившият кандидат за кмет и общински съветник Галин Кънчев. В момента Галин Кънчев не е в Сливен, а Мартин Славов декларира, че не знае къде се намира.

БСП също излезе с официална позиция по скандала и обяви, че ще провери случая.

От там се заканиха, че ще бъдат наложени най-строгите партийни наказания, ако се потвърдят изнесените в пресата данни.

„БСП няма да прави компромиси с морала и закона. В нея нямат място хора, които очернят името й. Партията не е за продан и никой няма право да петни морала на хилядите почтени социалисти. За БСП е много важно изборите в България да са честни и по волята на гражданите, категорични са от левицата.

Скандалът гръмва два дни преди конгреса на столетницата, а Мартин Славов е противник на сегашното ръководство на БСП. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съд за продажните червени ***!
195
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЙ , НЯМА ТАКОВА ПЛЕМЕ КАТО КОМУНИСТИТЕ ...ОКРАДОХА ВСИЧКО КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ПИПНЕ,ДАЖЕ И ЕВРОФОНДОВЕТЕ ОКРАДОХА МАНИПУЛИРАХА ИЗБОРИТЕ , ПЛАТИХА НА *** , ХВАНАХА ГИ И ПАК КОМУНИСТА КАЗВА - "НЕ СМЕ НИЕ ... ГЕРБ СА ВИНОВНИ"... ПРОСТО ТАКОВА ПЛЕМЕ НЯМА ПО СВЕТА ...
194
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крадецът вика: "Дръжте крадеца!" Бойко, Тикво, ГЕРБ е най-големият купувач на гласове - Киро *** вместо да го запрете след бунта в Катуница, крихте го по курортите, за да си осигурите *** гласове! Кой да разследва ГЕРБ за купуване на гласове! Когато "избирахте" Плевнята, разнасяхте чувалите с бюлетини на гръб, а какво се е правило с бюлетините междувременно - върви гадай. Ако това бе нормална държава, трябваше изборите за Плевнята да бъдат анулирани и да се гласува отново.
193
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както е казал един именит Ямболлия - в Сливен има само един Българин и той се казва Иван-***.
192
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За БСП е много важно изборите в България да са честни и по волята на гражданите - СМЕХ...
191
11
 
10
 
! Отговори
ТИКВЕНИК С ЛУК преди 11 години
Нали всички разбраха - ББ на думи се разграничава от Лечков, но не и от парите му. Не е казал че няма да купува гласове, и че депутати няма да насят чувалите с бюлетините.
190
2
 
18
 
! Отговори
Загрижен преди 11 години
Само ВОЙВОДИТЕ( б.а. Сливналиите), имаха смелостта да направят разкритие...Приятели, това се случва Н-А-В-С-Я-К-Ъ-Д-Е! Цялата политическа върхушка е пропита от корупция!КАК ДА СЕ ПЮРОМЕНЯТ - НИКАК, само може да ги изведем на стадионите и да им изсвирим химна на най-известния музикален инструмент калашников!!!!!Ха със здраве!
189
17
 
9
 
! Отговори
exaa преди 11 години
и аз съм възмутен как Герб купуваха избори няколко пъти ! Възмутен съм и как никой не иска да е срещу Лечков защото е човек на Борисов и е ощетил общината с милиони левове... за това не е ли възмутен Боко ?
188
1
 
17
 
! Отговори
v преди 11 години
Щом това е било в Сливен, представям си какво е ставало във Варна, че да оставят тоя *** Кирил Йорданов!!!!!!
187
0
 
7
 
! Отговори
електро каска преди 11 години
ако можеше да се реши нещо с гласуване - щяха и него да ни забранят. цирк е тая система, аре че бачкам да има с какво да се плащат *** гласове догодина... всичките са маскари, да *** и да се връщаме на родово-общинния строй. по-добре да кретам 1 племенен вожд от колкото хиляди крадци/депутати, чиновници, банкери.../
186
8
 
6
 
! Отговори
язе преди 11 години
черна кръв от червените редици ... сега ще се правим че не сме го прочели, инак лошо ни се пише по досието!!!
185
12
 
13
 
! Отговори
Изборджия преди 11 години
Тия ,от ГЕРБ , се *** със своя "голям " кмет Лечков и сега гузни негонени бягат ,защото същия този повлеканко Лечков е в дъното на така наречения скандал с БСП в Сливен . Борисов как бързо само се разграничи,като че ли той лично не притискаше кандидатите за кметове в различни градове ,да внасят пари в ГЕРБ , в навечерието на изборите. Във Варна беше същото и само Йорданов /и още двама трима / си знае колко пари обеща и даде -май беше около милионче .
184
24
 
7
 
! Отговори
БАШ РАЗУЗНАВАЧ преди 11 години
БСП Е ПАРТИЯ , КОЯТО НЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ СТАНИШЕВЦИ,ПЪРВАНОВЦИ И РАЗНИ *** -МИЛИЦИОНЕРИ ОТ ГЕРБ ! НИЕ ВИНАГИ СМЕ БИЛИ ЕДИННИ И НА ПУК НА ДЕМАГОГА БОРИСОВ ,ЩЕ СИ ОСТАНЕМ ПАК ТАКИВА ! ТАКА ЧЕ ,РАЗНИ ЧЕНГЕДЖИЙСКИ НОМЕРА ПРЕД КОНГРЕСА ,НЕ НИ МИНАВАТ ! ТОВА ДОБРЕ ДА ГО ПРОЧЕТЕ И ЕДНО ДРУГО ЧЕНГЕ ,НАРИЧАЩО СЕБЕ СИ РАЗУЗНАВАЧ ОТ ДС И ПАДНАЛО НА КОЛЕНЕ ПРЕД ГЕОРГИ КОРИТАРОВ - КАЗВА СЕ КРАСИМИР РАЙДОВСКИ ! ЯСНО ЛИ Е , ГОСПОДА "РАЗУЗНАВАЧИ" ?
183
2
 
15
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
И СКАТ е с БСП се разбра от разговора.Честито на членовете на НФСБ и на моя комшия също.
182
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айдеееее, Хамстера Станишев взе да мънка! Какво стана бе, СОЦИАЛИСТ? Нали ГЕРБ това, ГЕРБ онова? Аз слушах два часа записи на твоите бабаити в Сливен, въртящи на това ниско ниво далавери за милиони (единия нарече 80000 кредит "дреболия") и макар че всички се сещахме толкова години как стават нещата, сега има ДОКАЗАТЕЛСТВО! Пазарлък, едно към едно описан преди век от Алеко в "Бай *** прави избори", но на живо с червени мутри в ролите. Те си и говореха как да вкарали мутри в изб. комисии!
181
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да направим равносметка от записа. Следните субекти играят в един отбор:- БСП- ***- някакви мутри- подсъдим на име Алексей Петров- "Галерия"Чудна дружинка! Червената *** в действие :)
180
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червената *** по долни *** - БЕЗЦЕННО! :)
179
21
 
18
 
! Отговори
vannav преди 11 години
крадецът вика - дръжте крадеца . бойко бил възмутен , той знае ли какво е възмущение ?
178
5
 
25
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Полето...раждало тикви,а Балканът...хайдути.(сливенски...лаф,като имат в предвид съседнияград Ямбол)То тези...хайдути са се...изродили,в най...обикновени партийни...разбойници,под...прикритие.
177
7
 
19
 
! Отговори
АГЕНТ Гоце преди 11 години
Станишка, предай се ! Ако не се откажеш на конгреса , смятай че няма да те пожаля , ако ще партията в дън зема да потъне с тебе !!! За Бойко се радва кога ти ударих рамо със изфабрикуваните "СРС-та" , но ще идеш в панделата ако те изтипосам и тебе !!!----------------червените *** да се снижат и да затраят че кога се ритат атовете червените магарета го отнасят !