Комисията по досиетата с нов стар шеф

134 депутати преизбраха на поста му Евтим Костадинов
17 май 2012 10:36,
14
Комисията по досиетата с нов стар шеф
Евтим Костадинов Снимка: архив, Булфото

Евтим Костадинов е новият стар председател на комисията по досиетата.134 депутати подкрепиха неговата кандидатурата, предложена от ГЕРБ.

Зам.-председател на комисията ще бъде Айруш Хаджи, номиниран от ДПС. Той събра 135 гласа. За секретар беше избрана Мариана Даракчиева от СДС, зад която застанаха 140 народни представители.

Общо 10 бяха кандидатурите на парламентарните политически сили. От "Атака" нямаха своя номинация.

Единствено Валери Кацунов - една от двете номинации на Синята коалиция, не получи подкрепа. Той събра в своя полза 17 гласа, четирима бяха "против", 92-ма се въздържаха.

Членове на комисията по досиетата са предложените от левицата Апостол Димитров и Георги Пангаров. Борис Михайлов - номиниран от ДПС.

Екатерина Бончева, Иванка Витанова и Орхан Исмаилов, кандидатури на ГЕРБ, също попълват състава. Мандатът на предишната комисия по досиетата изтече на 5 април.

Срещу някои от имената в новия състав възрази Лъчезар Тошев от Синята коалиция. Той посочи, че двама от тях имат минало, свързано с БКП и Народната милиция. Председателят Евтим Костадинов е бил на служба в МВР-Добрич, капитан от Народната милиция, мотивира се той.

Павел Шопов от "Атака" реплекира, че въпросът е не кой на кого е син, а кой би могъл да свърши работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
ченгето преди 11 години
Доносничество, благословено от държавата. А Ефтимчо - баш доносник. Обяснете ми, моля, по какво тия доносници се различават от ония.
11
0
 
0
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Заради този Ефтимов ,едно бившо ченге /разузнавач ,колкото аз съм космонавт/ ,Райдовски,така се надупи на Коритаров в предаването му,че и двамата се убеждаваха ,че тази комисия поначало е създадена от БСП. Хилеха се като пачи и приказваха срещуБСП и Станишев. Явно много са се засегнали ченгетата -БКП ейци от социалистите .
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тия 22 години не им стигна да отворят тъпите досиета, от които едва ли някой се интересува вече. Пълен идиотизъм-зотова бугаристан винаги ще е последната дупка на кавала в целия ЕС и нормален човешки свят.
9
0
 
2
 
! Отговори
Ben преди 11 години
Затова винаги ще сме си на това дередже-народът тъне в мизерия, бандитизъм и анархия-*** създават комисии.
8
0
 
2
 
! Отговори
Аен преди 11 години
Тая безсмислена комисия кому е нужна? Кой му дреме за разни там агенти, които навярно вече не са и сред живите. Това ще е дереджето винаги в бг докато управляват комунисти и милиционери. На фона на тази мизерия и престъпност се занимават с идиотизми.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 1. Да това е самата истина за това тогава имаше и държава и държавност. Тази комисия освен че е излишна е и вредна за националната сигурност на България и българските интереси.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак по ганьовски се излагаме пред света: Костадинов-агентът вика "дръжте агента". Резил в Прага, сега отново. Толкова ли няма друг за комисията, където не се изискват някакви професионални качества, та до него опряха. Ама силна е народната милиция и ДС. Една от причините да не ни искат никъде. Чехите и др. решиха проблема още 91 г. и забравиха за него. Както решиха и другите си проблеми.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докога ще ни баламосвате с разни досиета? Създавате комисии, за да им плащате.Никой вече не го интересува кой какъв е бил, видяхме ви акъла на всичките.
4
0
 
1
 
! Отговори
Dusseldorf преди 11 години
sega elita na naciqta Sashka , Mashka , Bombashka , Grafa , Paineri ,Maineri , Azisi , Mazisi , Playmeitki, i mn dr deini lica , koito ne zabrawqt da se kitoswat wseki den , da zeme Deyan Nedelchev da oglawi komisiqta , mutri sabiram , mutri namiram , ponqkoga se 4udq dali ne trygna wsi4ko ot chalgata !!!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
""През януари т. г. председателят на действащата от 2006г. в България Комисия по досиетата Евтим Костадинов подаде молба българският орган за отваряне на архивите да бъде приет за член на създадената миналата есен в Прага "Платформа за европейска чест и съвест".За изненада на всички се оказа, че Костадинов е бивш офицер от Народната милиция, смятана за дългата ръка на бившата комунистическа власт."
2
0
 
5
 
! Отговори
Безработен преди 11 години
Хаха , че смеят ли депутатите да го сменят , той ако си отвори устата , страшно ще стане !!!
1
2
 
9
 
! Отговори
елита на нацията преди 11 години
Хубаво, че се появиха списъците на много сътрудници на ДС. Защото отново лъсна истината, че в ДС доказано работеше елита на нацията, Creme de la Creme, както казват французите. Сега няма ДС, но има мафия, начело с пожарникар, физкултурник, президент-коуртизан на пожарникаря, Маджо, Пашата, ***, Бендо, Маргините и всякаква друга криминална ***!