Сидеров Vs Цачева: НС работи под диктата на премиера!

Лидерът на "Атака" обмисля искане за оставката на шефа на парламента
Обновена: 22 юни 2012 14:16 | 22 юни 2012 14:16,
102
Сидеров Vs Цачева: НС работи под диктата на премиера!
Сидеров иска оставката на Цачева. Снимка: БТА

"Атака" обмисля дали да поиска оставката на председателя на парламента Цецка Цачева заради двойния стандарт, който прилага, и тенденциозния отказ да даде думата на опозицията.

Това заяви лидерът на националистите Волен Сидеров по повод отказа на Цачева да му даде думата за лично обяснение към Искра Фидосова.

По-рано днес Сидеров и зам.-шефката на групата на ГЕРБ влязоха в спор заради искането на ДПС да се допусне при необходимост предизборните кампании да могат да се водят на език, различен от българския.

Лидерът на "Атака" обвини управляващите, че не са заявили публично своята позиция и не защитават националния интерес. Фидосова пък го обвини в лъжа.

Още по темата

Сидеров поиска лично обяснение, тъй като името му било споменато поне три пъти в изказването на Фидосова, но Цачева отказа да му даде думата, което било нарушение на правилника на парламента.

"С това г-жа Цачева прояви двоен стандарт. Вече няколко пъти го прави по отношение на мен и колегите ми и показа, че Народното събрание работи под диктата на премиера. Затова се обърнах към вицепремиера Цветанов – казах му, че по този начин, силово управлявайки, те ускоряват своето падане от власт, своя срив", отсече лидерът на "Атака".

"Щях да кажа на Фидосова, че тя заблуждава и за пореден път манипулира. Тя излезе като отговор на моята критика, че до момента ГЕРБ по никакъв начин официално не реагираха на арогантното антиконституционно искане на ДПС да се води пропаганда на турски език. Защо управляващата партия не излиза с ясно заявление?", попита още Сидеров.

Той обвини Цветан Цветанов, че инициира дела и прокурорски проверки срещу депутати от "Атака".

"Само срещу мен се водят две прокурорски проверки - за книгите ми и заради протеста от миналия май пред софийската джамия за всяване на етническа омраза", посочи още народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"НС работи под диктата на премиера!" - това чак сега ли го вдяна Сидеров? Парламент, министерства, президент работи под диктата на Борисов. И най-лошото е, че на никой не му пука.
73
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хитрец, лъжец и въжеиграч е Волен.
72
2
 
4
 
! Отговори
fuck off преди 11 години
davai Volene samo ti 6te o4isti6 tezi prodajnici v BG a vsi4ki tyrci ili smart ili da si otivat v ne6tastnata darjavica boklucite mrasni.........6te glasuvame za teb na sledva6tite izbori
71
0
 
1
 
! Отговори
Ася преди 11 години
Не е нужно всеки да е политик!Трябва да има и чепати хора, които да раждат идеи и да бъдат мотор.Но когато нещата стигнат до осъществяване на идеите в парламента, трябва да се включват хора с качества на политик.Щом целта на всички е осъществяването на една национална идея!Някога "всякоя възраст, класа пол, занятье взимаше участье в това предприятье". :)
70
1
 
2
 
! Отговори
до 85 преди 11 години
Аз съм ЗА идеята на Атака. Жалкото е, че осъществяването закуца, щом стигна до НС и до етапа на водене на политика. Няма да давам определения за лидера, човекът прави това, което може. Страничният ефект е, че отблъсна голяма част от привържениците, а за националната идея трябва се работи на всички нива и с подходящи хора, защото всеки човек има различни качества и способности.
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ, ОСЪЗНАЙ СЕ!Типично в духа на ДПС - ЕДНА ЕТНИЧЕСКА И НЕЗАКОННА ПАРТИЯ, КОЯТО ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ЗАКРИТА СЪГЛАСНО КОНСТИТУЦИЯТА!!! Мафиотите и ДОНОСНИЦИ НА ДС Местан-павел и Доган-сергей, сава, ангелов, ПАК РАЗДУХВАТ МАНИПУЛИРАЩО ЕТНИЧЕСКИ РАЗДОРИ , ЗА КОИТО ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА!!! Кога най-после ЩЕ СЕ СВАЛИ ИМУНИТЕТА НА ДЕПУТАТИТЕ , ЗА ДА СПРАТ ДА СЕ ЧУВСТВАТ НАД ЗАКОНИТЕ!!! ОТ ТОВА ПО-НАГЛО НЯМА!!! БЪЛГАРИО СПАСЯВАЙ СЕ ОТ ТЕЗИ НАГЛИ ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
68
0
 
2
 
! Отговори
до к.75 преди 11 години
Предполагам,че визираш мадам Фидосова - тя е доста пълничка и жегата определено не й понася. То горещините и на Доган не понасят: всяко лято каже по някоя нагла фраза, с което събужда национализма у българите и те му връщат заканата десетократно. Ама добре,че сега е решил да става пак инженер, та няма време да се ***...
67
7
 
1
 
! Отговори
до 89 преди 11 години
Те вода му са дали...ха..ха.Добре че не му са дали на този партизан кюфтета,че щеше да замерва колегите си.Ха..ха
66
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само в идеите на Атака е спасението на България.
65
13
 
1
 
! Отговори
На снимката преди 11 години
Вода му са дали ,ами хапчетата........Трябва вече депутатите да минава през психотест.
64
10
 
0
 
! Отговори
манго преди 11 години
Тоя снощи изгуби заплатата на тука има -тука няма и сега туй било-онуй било ....
63
1
 
10
 
! Отговори
до 82 преди 11 години
Чакай сега- в началоо ГЕРб имаха всякакви наченки да работят ползу роду и да изпълнят някои проекта на Атака- да няма новини на турски, признаване на арменския геноцид. това не се случи и Волен не ги подкрепя вече, но ок. 40 % о българите подкрепят ГЕрб, влк. СДС, Яне и др...Е, що за двуличие!
62
0
 
10
 
! Отговори
do 85 преди 11 години
Да те допълня, че досега не са управлявали Атака, а все другите партии, които нарича Волен луд и прочие...
61
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Волен-тези които плюват по него какво?Доволнили сте от живота?-защото 80 %от българите работят за 300лв или вие сте от тези с големите заплати и привилегии?Волен е единствения смел политик с кауза за народа и го е доказал а ние че сме п-тки също!Видяхте ли на Околчица Цветанов как се изложи на въпроса на "Алфатв"-кво повече да говорим,тези ли искате да ръководят страната ни?България загива и само Атака е нашето спасение!!!
60
14
 
3
 
! Отговори
84 преди 11 години
Тоя пък *** най-после откри топлата вода!!!
59
9
 
3
 
! Отговори
уое преди 11 години
И аз му вярвах ама за малко да отиде към ГЕРБ И вече да го д.ха
58
1
 
18
 
! Отговори
БОКО-тиквоко преди 11 години
Добро утро Сидеров... ти откри топлата вода.ПРЕМИЕРСКАТА РЕПУБЛИКА ФУНКЦИОНИРА ТАКА:БОКО-ТЕЛЕФОН-ФИДОСКА=ЗАКОНБългария ДЕ ЮРЕ Е ПАРЛАМЕНТАРНА НО ДЕ ФАКТО Е ПРЕМИЕРСКА РЕПУБЛИКА!Добре дошли в страната на ТИКВИТЕ.
57
15
 
11
 
! Отговори
Избирател преди 11 години
Бойко му отреза на пудела парите за хапчета и почна да беснее пак.....Кучето си лае........
56
11
 
7
 
! Отговори
Реджеб от теркелер преди 11 години
Жега е на някой хора не им понася жегата
55
10
 
5
 
! Отговори
до 70 преди 11 години
да бе знаем го сидеров, видяхме го колко струва в Батак, а неговите подчинени са събрани неудачници от кол и въже.