Уорлик марширува на гей парада

Надява се да не бъде сам, а и други посланици да го подкрепят
30 юни 2012 12:05,
401
Уорлик марширува на гей парада
Уорлик ще използва парада като дипломация. Снимка: Булфото

"Много съм благодарен, че ще имам възможността да се включа в "София прайд", заяви пред bTV посланик Джеймс Уорлик. "Трябва да изпратим послание, че всички сме еднакви пред Бог, трябва да се отнасяме с уважение и достойнство към всеки. Как да изживееш живота си е твое решение", смята дипломатът.

Въпреки че разбира, че е смело един дипломат да се включи в гей парад, Джеймс Уорлик призова "да отпразнуваме възможността всички хора да живеят заедно и да бъдат свободни да избират кого да обичат".

"Надявам се да има и други хора, които да излязат, а не да марширувам сам. Надявам се, че всичко ще премине мирно и щастливо. Трябва да е радостен ден и да отпразнуваме това, че на този свят живеят толкова различни хора", коментира посланик Уорлик.

Още по темата

През последните две години посланикът не е бил в  София по време на гей парадите, затова ги е изпуснал. Тази година обаче наистина е искал да отиде, затова е предвидил програмата си от дълго време.

"Взех решението много рано и бях сигурен, че ще присъствам. Надявам се, че там ще има и други посланици. Това е възможност да покажем толерантност, уважение, равенство и достойнство. Това е важно, според мен, не само в България, но и в собствената ми страна", заяви Джеймс Уорлик.

Родината на Уорлик има дълга традиция в организирането на гей шествия. Посланикът не е мобилизирал екипа си от американската мисия, но вярва, че сред различните няма да бъде сам.

"Няма да карам никого на сила да идва, но съм сигурен, че и други хора са решили да се присъединят към парада", поясни посланикът, който се надява да бъде придружен от сина си.
Запитан дали българите са готови да приемат гейове във властта, посланик Уорлик заяви, че няма значение кого си избрал да обичаш, ако правиш най-доброто, на което си способен за страната си.

"Защо да не работиш в правителството, да не си военен. Аз виждам България като много толерантна държава", заяви Уорлик.

Според него хомофобията се среща навсякъде по света. Но понеже по време на мандата си е опознал балканските страсти ще се оглежда и за полиция.

"Ще отида на парада без охрана. Там ще има полиция и се надявам, че няма да има насилие", каза още Уорлик.

Барак Обама разреши гей браковете в САЩ, а Джеймс Уорлик ще покаже, че парадът на различните е и инструмент за дипломация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
43
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Ааа има си хас да не се включи и този .По скоро щях да се учудя ако не беше отишъл. Та нали те плащат на разни извратени организации като Хелзинският и др. та да развращават обществата и с си части да разнасят срамни болести.
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да решил е инструментално да го издипломатят в градинката зад храста! Все пак е толкова далече от милата си родина с официална гей дипломация и бракове....!!!!
7
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик празнува успешно изпълнената си мисия - да ни превърне в държава.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако няма други - сам ще си
5
7
 
30
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Да е...жив и здрав;с това ще го...запомним - да подкрепя...различните,а не тези дето са нормални.
4
4
 
40
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Ами трябва човека да подкрепи себеподобните !!!
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама тоя още ли е тука!>!>???
2
1
 
41
 
! Отговори
Стела преди 11 години
Жена.
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сега Бойко какво ще прави?