Ако вдигнем популистки доходите, държавата ще се срине!

ГЕРБ ще спечели втори мандат, сигурен е Симеон Дянков
Обновена: 4 юли 2012 11:05 | 4 юли 2012 11:05,
312
Ако вдигнем популистки доходите, държавата ще се срине!
Дянков получава поздравления от премиера. Снимка: БТА

Ако правителството вдигне доходите с 30% популистки, държавата ще издържи една година, след което тя ще се срине. В това е убеден финансовият министър Симеон Дянков, който даде примери с държави като Словения, Словакия, Португалия и Кипър, които са се сринали масово.

Той подчерта, че преди да се увеличат доходите на българите, трябва да се постигне финансова стабилност.

"Напредък има, но за да се достигне средното европейско ниво, трябва да се върви с 3% годишен растеж на доходите, а не с 1, както е сега", призна вицепремиерът пред БНТ.

"Смятам, че ГЕРБ ще спечели втори мандат заради общата си политика, макар че е тежка криза, че има недоволство, че доходите не се вдигат толкова бързо, колкото им се иска на хората, те виждат, че нещо се прави", смята финансовият министър.

Той даде пример за видимите неща като музеите, части от магистрали, нови пътища. По думите му неговата работа била невидима и най-вероятно хората щели да си кажат, че не се справя, защото не се вдигат доходите.

Дянков обаче е категоричен, че неговата задача е да пази финансовата стабилност, за да не се получи срив на доходите, както станало в редица други държави.

Още по темата

Според него успехът с по-ниската лихва за еврооблигациите се дължи на търпение и предварителен план, който е проработил успешно.

„Бяхме търпеливи, свършихме си добре работата, бюджетът вече е на баланс, което има значение. Всъщност освен Швеция, ние сме единствената държава в Европейския съюз, която има за тази година досега балансиран бюджет. Свръхдефицит нямаме, извадиха ни сега с Германия, покриваме всичките критерии за влизане в еврозоната, без да искаме да влизаме в нея“, похвали се Дянков.

„А имаше значение това, че миналата година рейтинговата агенция „Мудис” ни вдигна рейтинга, защото инвеститорите следят доста какво правят кредитните агенции. От друга страна пък сегашният успех ни позволява вече да се надяваме, че до края на тази година, началото на следващата година и „Стандърт енд Пуърс” – другата голяма рейтингова агенция, също ще ни вдигне рейтинга, което вече пък помага на целия бизнес. Ще помогне на банките, защото техните лихви автоматично падат, оттам след време на бизнеса и домакинствата. Така че като цяло сме доволни“, заключи финансовият министър.

Той призна, че заради успешната сделка с еврооблигациите е получил поздравления от бившия финансов министър Пламен Орешарски и от Мартин Димитров.

"Милен Велчев още не ми е звънял, но преди това като вървеше, ми писа текст, че вижда, че нещата вървят добре. Иван Костов всъщност ми написа много хубаво съобщение, Данчо Цонев от ДПС. Като цяло и аз съм радостен, всъщност откакто съм финансов министър, може би това е за три години първият случай, в който помолихме политическите сили в парламента да са по-тихи преди емисията, да нямат много критики и т.н., а да критикуват след емисията, за да може тя да стане по-лесно. И без изключение всички си удържаха на думата и затова и аз им благодаря", каза още Дянков. 

Продължават преговорите с големите градове у нас за въвеждането на административната реформа, каза още  вицепремиерът. Служителите, които не желаят да се преместят от София, ще бъдат освободени от длъжност, като получат обезщетение от една средна работна заплата, добави министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
1
 
! Отговори
pradinski преди 11 години
dohodite(dot
255
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е нужно да се вдигат доходите популистки.Необходимо е да се повишат не само номинално, но и реално.dohodite
254
0
 
3
 
! Отговори
wilhelm mohnke преди 11 години
Както съм го писал много пъти - *** дянков е изпратен тук от световнитв господари да доунищожи България и Бъкгарите!!! Началниците му- потомци от сншението на сара и сатанайл, искат да унищожат древния ни народ и тук да останат само *** и лесно упшравляеми слушатели на чалга мюзик! понеже главоча е *** и му изпратиха дянков и гнуснолина на помощ!!! Това е голата истина! Искат БГ да остане само София и 2-3 града, за да наблюдават отблизо поведението на гоите! Останалата площ - ***
253
1
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
ILI MNOGO DOBRE LAJE6,ILI MNOGO DOBRE STE NAPRAVILI WIE KOMUNISTITE,NO AZ SAM NEGRAMOTEN KLO6AR--DOMU6AR I SI ZNAM,4E W KOMUNISTI4ESKI KONTEINER...DOBRO NQMA...TE SA NA BEZOTPADNI TEHNOLOGII...EKSTRMENTITE I MINAVAT PREZ KANALIZACIQTA...E,NQKOI PRESTAPNIKCONEVCI SE IZDIGAT I DO NARODNOTOSABRANIE...NQMA ZATVORI,TA 6TE STROQT NARODNI SABRANIQTE WSI4KITE PRESTAPNIKCONEVCI KOMUNISI--TRQBVA PODSLON...WSEKI MESEC PO MILION...EEH PRESTAPNIKCONEVCI,PRESTAPNIKCONEVCI...
252
1
 
9
 
! Отговори
Иван Вазов преди 11 години
За тея ли *** умреа Ботев и Левски ?
251
3
 
19
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Тия двамата и Цоцко еб***ха мамата на народа.Ток, вода, храна, лекарства....всичко поскъпна в пъти.По-лобистко, и по-нагло лъжещо правителство досега на сме имали.
250
2
 
16
 
! Отговори
dan преди 11 години
И за да не вдигате доходите на населението популистки си вдигнахте вашите заплати с 120%. Това ако не е наглост...
249
1
 
13
 
! Отговори
МРЗ - 600 лева преди 11 години
Ако направите административна реформа и въведете електронно правителство, намалите процентно двойно осигуровките и увеличите със 100% доходите, не само че държавата няма да се срине, но и иконномиката ще излезе на светло и ще се увеличи потреблението.
248
4
 
13
 
! Отговори
Def преди 11 години
*** бяха зле, ама тия ГРОБ направо ме отвращават все повече и повече.
247
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Капитализъм искахте, на ви го! Кадифени революции правихте, събаряхте паметници, радвахте се на приватизации... Ако продължава още две - три години така, хората и с две ръце, че и с два крака ще гласуват за социализма!...И няма да са само пенсионерите
246
4
 
11
 
! Отговори
Елате и вижте! преди 11 години
Стига е плакал този частен бизнес. Елате и вижте какво става в Шумен, в Комбината за товарни автомобили "Мадара". Зверска експлоатация, в момента в цеха температурата наближава 50. Никаква вентилация, да не говорим за климатици. През зимата пък хората умираха от студ, понеже няма отопление. Работи се събота и неделя, за 260 лв. Собственикът намали заплатите, заради "кризата". И отчете за миналата година 40 милиона печалба.
245
1
 
30
 
! Отговори
Дедо ви преди 11 години
Хахаха!Днес чух по националната телевизия, че третия ***, дето липсва от снимката с останалите двамца се изцепил, че България имала готовност да помага на Гърция за по-бързото и стабилизиране.Божееее, Божке. Роско бая е слънчасал горкия, досущ като Дянката и Боко.Тея хора хептен за *** ни имат бре.А може и да сме...щом сме ги избрали.
244
1
 
19
 
! Отговори
Само в БГ преди 11 години
Хората избират по принцип политиците и гласуват за тях с надежда да стане по-добър живота им. Евентуално (макар че жестоко се съмнявам) ако доходите на българите се вдигнат за постоянно ГЕРБ могат да бъдат преизбрани.Дянков туко що заяви - Не щем популизъм (не искаме да ни преизберете), затова няма да вдигаме доходите.Понякога ГЕРБ надминават и себе си в глупостта и наглостта.Да си министър на финансите и да си на принципа "Аз не сакам аз да съм добре, а Вуте да е зле" е нечувано.
243
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти ми вдигни пенсията с 30% пък майната му на популизма ,ще го преглътна някак си!Вонусите дето си ги раздавате ,харчовете дето правите на наш гръб ,те сринаха държавата и безхаберието ви!
242
1
 
31
 
! Отговори
Да попитам преди 11 години
Кой срина държавата?Кой опоска осем милиардния резерв и резерва на здравната каса?Кой точеше зъби за сребърния фонд?И не на последно място кой РЕКЕТИРА и задушава работодателите вече цели три години?Кой уби средния и среден бизнес осигуряващ заетост на една не малка час от населението.ДАНО ПО-СКОРО СИ ХОДЯТ, ЧЕ ТАЗ ДЕМОНСТРАТИВНА ГЕРБЕРСКА НЕКАДЪРНОСТ ВЕЧ СЕ НЕ ТРАЕ.НЕЩАСТНИЦИ!
241
1
 
16
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Тя държавата се е сринала отдавна бе Дянков!
240
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Гърция не е популистки да си вдигат заплатите всяка година.
239
1
 
14
 
! Отговори
Оптимист преди 11 години
Дянков ва, кога ще излезем от кризата, беше ни казал май месец 2010г., ако не си давам оставката? От тогава ти си *** не мъж, само **** не си държат на думата.
238
0
 
1
 
! Отговори
до Razo4arovan преди 11 години
Та какво искаше да кажеш? Да цитираш Левски на шльокавица, не те прави по българин от другите. Прави те .... абе то с неграмотници и комунисти ми писна да споря. Pi6i kakvoto znae6 i si jivei jivota!!!
237
1
 
19
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Истинския популизъм е да говориш, че въобще си се замислил да вдигнеш с 30 на сто доходите. Реалността е, че дори и да искаш, тези пари ги нямаш. Твоите финтове ги научихме, ***.