Дянков да се спогоди с "феодалните старци" от БАН, заръча Борисов

Премиерът представи днес на министрите си новия шеф на БАН
Обновена: 4 юли 2012 15:00 | 4 юли 2012 12:43,
138
Дянков да се спогоди с "феодалните старци" от БАН, заръча Борисов
Снимка: БТА

Отношенията между БАН и Министерството на финансите трябва да се затоплят, заръча премиерът по време на правителственото заседание, след като представи новия шеф на БАН проф. Стефан Додунеков.

На заседанието Борисов заяви, че ще се провеждат месечни срещи между министрите и представители на Академията.

Всички министерства ще се допитват до БАН по различните програмни проекти, заръча премиерът.

Още по темата

И Додунеков, и Борисов изглеждаха много оптимистично настроени към бъдещата си съвместна работа. По думите на премиера двамата имат обща визия как трябва да се случват нещата в БАН.

След като мина опознавателната среща, Борисов се обърна към финансовия министър: "Дянков, изпрати академика, да се стоплят отношенията между БАН и финансовото министерство".

Половин година, след като ГЕРБ пое властта, вицепремиерът и финансист №1 на държавата нападна учените от БАН, като ги определи като "феодални старци".

"Нашата научна система е създадена по Сталинистко време – идеята да има БАН и науката да е разделена от университетите я има само в социалистически страни", коментира през ноември 2009 г. Симеон Дянков.

Тогава обаче шеф на БАН бе акад. Никола Съботинов, но сега с настоящия - Додунеков, Дянков ще трябва да се погоди и за пари и за приоритети.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашата научна система е създадена по Сталинистко време идеята да има БАН и науката да е разделена от университетите я има само в социалистически страни"Дянков, майкопровавецо!!!БАН съществува по-дълго от самата ни държава, ама ти в америчко е нямало как да го научиш! Пък и там не си бил особено старателен и любознателен, иначе щеше да знаеш, че само 15% от научната дейност и в САЩ се прави в университетите!Май са ти били по-интересни други неща там, а на науката не си обръщал внимание!
116
1
 
2
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
MODERNIQ LQV KOMUNISTI4ESKI CIRKZAPO4NA PREDCTAVLENIQ OT 1989 GODINA.ARTISTITE--KOMUNISTI SA SE DEGIZIRALI,KATO DEMAGOZI--DEMOKRATI...ZAD KULISITE E BEKAPE W KOMPANIQTA NA DESE I KAGEBE.ARTISTITE--KOMUNISTI IZPALNQVAT SLOJVI NOMERA PODEMAGOGIKRACIQ,BEZ PREDPAZNO KAGEBE WAJE,PODZORKIQ POGLED NA KAGEBEINSTRUKTORA.BURNI OVULACIIOT SLEPITIZANTITE...SLEDVA IZLIZANE OT 4ERVENOSIVATAMAGLA NA NQKOI OT ARTISTITE POD RUBINENO 4ERVENATAPARTIINA S GOLQMO RAZKRA4ENO "P"POSLE POVRA6TANE..
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДАНО ПО-СКОРО *** *** БОЙКО ОТ ОХРАНАТА НА ТОДОР ЖИВКОВ!!!
114
2
 
2
 
! Отговори
Отдавна избягал от а преди 11 години
Живота е твърде кратък българи, за да се занимавате с глупости. Намерете си правилната за Вас държава и направете това, за което сте призвани! Аз го направих в Щатите!!! Колкото и да Ви говорят там в гетото колко е зле в Америка не им вярвайте, елате и вижте с собствените си очи! Кое е по-вярно това което си видял или това което някакви скапаняци са ти казали а?Мога да помогна на хора които ИСТИНСКИ ИСКАТда се разкарат от гетото vidlich***yahoo
113
1
 
5
 
! Отговори
до 100 Inovation преди 11 години
За съжаление в тези бездуховни и смутни времена така се оказа, че засега най-учените и компетентни в БАН с много малко изключения са все измежду тези феодални старци. Проблемът е какво ще остане от БАН когато и те си отидат и останат само онези прогресивните. В прочем, пише се innovation а не inovation.
112
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като му глед9ам видиотената физиономия на снимката, дреме ми каква тъпотия е изказал, и кого е изпратил дянковимаше един министър, който каза: Ега ти държавата щом аз съм министър"сега с пълна сила важи: Ега ти държавата щом хераковския селянин Бощо е министър председател на ***
111
0
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ и умните преди 11 години
Скъпи на триците, евтини на брашното. Тази народна мъдрост отразява отношението на държавата към талантливите български деца. Онези деца, чиито способности и постижения в областта на науката, спорта или изкуствата трайно надвишават постиженията на връстниците им. Онези деца, чиито успехи в международни и национални състезания греят с блясъка на благороден метал и карат държави далеч по-развити от нас да споменават името на България с респект. Онези деца, сред които министрите обичат да се снимат, чиито ръце протоколно стискат пред камерите на медиите и после светкавично забравят. Онези деца - шанс на нацията за просперитет в свят, фокусиран в добавена стойност, високи технологии, иновации и знание, нашето богатство, перспектива и възможност. Онези деца, за чиито дарби държавата осигурява закрила на цената на чаша кафе. От 01.01.2012 г са в сила промени в Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби. Съгласно предписанията на документа, министерствата на образованието, културата, спорта и земеделието, заедно с кметовете на общини ежегодно предлагат на министерски съвет деца под 18 години, сред индивидуално класираните от първо до трето място на международни, национални и регионални олимпиади и състезания, които да бъдат включени в програмата за еднократна финансова помощ или стипендии. Размерът на еднократната помощ, отпускана за подпомагане на обучението в курсове по изкуства, наука и спорт, участие в пленери и възстановителни лагери, международни конкурси, състезания и олимпиади е в размер на 195 лева на дете за година. Тази сума е малко повече от средната цена за пластмасова чашка кафе от уличен автомат дневно 0.53 лева. Годишната стипендия, която държавата отпуска за деца с изявени дарби е фиксирана на 135 лева на месец и не е обвързана с размера на минималната работна заплата. Преизчислена през популярната тонизираща напитка, сумата гарантира ежедневна чаша кафе в луксозно заведение в центъра на столицата на стойност 4.50 лв. и евтина индулгенция за пренебрегнатото бъдеще.
110
0
 
3
 
! Отговори
да си дойдем на дума преди 11 години
Дреме ми на.кой какво си е изказал.
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте разликата: Дянков да се спогоди с "феодалните старци" от БАН, заръча Борисов заглавие на ДНЕС. Бг и Отношенията между БАН и Министерството на финансите трябва да се затоплят, заръча премиера! - думи на Премиера! Е, господа-другари стига с тая демагогия бе, засрамете се! Постоянно изопачавате истината с долнопробните си лъжи
108
3
 
10
 
! Отговори
$ преди 11 години
"Отношенията между БАН и Министерството на финансите трябва да се затоплят, заръча премиерът по време на правителственото заседание, след като представи новия шеф на БАН проф. Стефан Додунеков."Браво, Тикво, голям стратег се извъди. Първо слагаш твой човек начело на БАН. И след това искаш "да си стопли отношенията" с не кой да е, ами с Министерство на ФИНАНСИТЕ. Защо ли?
107
0
 
10
 
! Отговори
онам са преди 11 години
*** ги смени старците ти " младежо",ама те мързи да четеш. Колко по-лесно е само да коментираш.
106
2
 
14
 
! Отговори
Уорли преди 11 години
Какав БАН и защо ви е бан.Не ни трябват учени хора,а по възможност повече простаци и ***,които много много да не знаят.Четейки по форумите,виждам,че резултатите са налице.
105
0
 
14
 
! Отговори
3 дни умуват в ГЕРБ преди 11 години
Тази гениална идея в гасенето да се включи пожарната-танк 3 дена ли им костваше да я измилсят ОТ ГЕРБ? Ей на това се вика светкавична реакция НА МВР! Сега само още 12 часа за да стигне от Търговище със внушителната скорост от 20 км/ч и може ексепримента с гасенето за започне. А иначе хаос в организацията нямало - може би защото просто няма и организация.АКО НЕ БЯХА УЧЕНИТЕ БОЙКО-НЕСТИНАРКА НЯМАШЕ ДА Я ИМА!
104
10
 
2
 
! Отговори
там са преди 11 години
основната маса червени тунеядци........решили да плюскат до памперси
103
11
 
6
 
! Отговори
DDT преди 11 години
БАН ли? какви бяха тия бе ...ЗАКРИВАЙ!!!Социализъма умре...Да ходят на борсата, ако са добри да работят и печелят кинти , ако не асфалт за магистрали има, кирки също да копат... Аман от лапачи, че и дърти...
102
2
 
13
 
! Отговори
ТИКВЕНСКИ ИСТОРИЙ преди 11 години
КАКВА Е ТАЯ ТИКВА НА СНИМКАТА ХОДИ КАТО КЛОШАР НЕБРЪСНАТ МОЖЕБИ ЗАЩОТО НЯМА ЖЕНА ДА МУ КУПИ БИКЧЕ. БЪЛГАРИНО ИЗБРА ТАЯ МУТРА АНФЕТАМИНОВА ДА КАЗВА КОЕ Е ДОБРО И КОЕ Е ЗЛО. Дянков да се спогоди с "феодалните старци" от БАН, заръча МУТРЕНСКАТА ТИКВА Борисов. -ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЗАГЛАВИЕТО ЗА ДА БЪДЕМ ТОЧНИ И ПРЕЦИЗНИ.
101
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще гласуваме за рогатия, ако трябва,само не за герб.НИКОГА!!!
100
3
 
20
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Боко, що не одиш да гасиш бре? Витоша гори, той тръгнал с БАН да се занимава. От три дни локализирате тоя пожар...гледай на следващите избори народа да не ти локализира кафявата точка...
99
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И кво като е създадена по Сталинско време?Глей колко е ***.То не може само лежиш по кампусите с богатите араби и *** в престижни университети а после да се чудиш кой да прецакаш.За него това е наука за нормалните е унищожение.Не е научил важният урок,че един народ започва да е народ когато уважава миналото си.А не плюе и *** върху него.И цайсите дето си ги е сложил са измислени почти по времето когато Земята се е смятала за плоска ама на още се ползват.Колко ще патим с такива..
98
10
 
7
 
! Отговори
От БСП Ръководството преди 11 години
Гласувайте за БСП догодина и ще има да лапкате 4 години! :) Ще спрем всички строежи, всички реформи, които гълтат пари и ще ги дадем за заплати и пенсии. Да има да папате. Само гласувайте за нас.