Нямаме изгода от еврозоната, знае си Дянков

Случвали се доста "неприятни неща" с паричния съюз
Обновена: 11 юли 2012 18:34 | 11 юли 2012 18:34,
135
Нямаме изгода от еврозоната, знае си Дянков
Снимка: архив Булфото

Нямаме изгода за момента да влизаме в чакалнята на еврозоната, категоричен е финансовият министър Симеон Дянков.

Той за пореден път повтори, че макар че страната ни да е готова за членство, тази стъпка не би ни донесла благоприятни резултати.

Финансовият министър припомни, че през 2009 година, когато е застанал на поста във ведомството, това е бил един от основните му приоритети.

"От 2009 година до 2012 година обаче много неща се промениха", разясни Дянков. По думите му в еврозоната са се случили "неприятни неща".

Според него единствената стъпка, която ни остава, за да приемем единната европейска валута, е да влезем в чакалнята, но първо трябва да видим как ще се развие обстановката.

"Има доста голяма несигурност дори по теми, по които по принцип лидерите са съгласни", разясни Дянков.

Той беше твърд, че България няма изгода да бърза с членството си, тъй като може да извлече само потенциални негативи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя ****оум така и не разбра че всяка държава се крепи на дребния и среден бизнес.едно квартално магазинче допринася повече за държавата отколкото един оял се чиновник.
68
6
 
17
 
! Отговори
Контакта преди 11 години
До 64:Интересно с кое точно си изказване Дянков може да предизвика масова паника :) Дянков предизвиква масово псуване сред българите и насмешка сред Европа. Единствената паника е за любовницата му ако и каже, че месечния и бонус ще е по-малък от 3000 лв, върху заплатата.То голям ум трябва да имаш за дянковата финасова стабилност, харчи готови пари, не актуализирай пенсии и заплати 3 години и си държава финансов отличник, ама най-бедната пак в Европа.
67
4
 
11
 
! Отговори
коко преди 11 години
Още е рано.Тиквите се берат наесен...
66
5
 
14
 
! Отговори
кк преди 11 години
до 75ааа сега и европейския съюз е грешка така ли? ами тогава да върнем комунизма или турското робство, така ще ти е най добре
65
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тея съсипват вече на поразия, ама всичко си е нормално-*** народ и това му е малко
64
8
 
2
 
! Отговори
българин преди 11 години
ДО НИКО - БРАВО !
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха....днес.бг щом триян постоянно коментари са под чехъл...Сугурно ви казват и какво да пишете.....
62
2
 
11
 
! Отговори
бъдещкомунист преди 11 години
Еех нико нико.че си наливаме ракийка и имаме мезенце на масата не ни пречи да имаме сносна работа тежка но,платена.и за борчовете. май плащаме помощите на глезуни без ЕДИН ден трудов стаж
61
5
 
20
 
! Отговори
do 71 преди 11 години
Малка корекция Друже!Натресохме си го сами...и евросъюза, и лишенията, и съсипването на енергетика и икономика, и незапомнената за народа ни бедност и скъпотия.
60
21
 
8
 
! Отговори
нико преди 11 години
Злобейте и плюйте колкото искате,живота е хубав за младите и амбициозните,пляскайте си на Кидика и Мая Нешкова докато се тъпчите с бахур и шльокавица в домашната си кухничка, жалки соц останки,на които сега младото поколение плаща борчовете на "светлото бъдеще" в което ни натикаха Живков,Луканов,Виденов и серГЕЯ.
59
4
 
11
 
! Отговори
коко-верен на Властт преди 11 години
Какво умно момче,какъв финансов гений,какъв неуморим ****нар...Думите са слаби да покажат размера на истинското малоумие на този гений от света на финансите.Ако се беше направил това,което прави в България в Германия или в братското ю-ес-ей отдавна да е в дранголника.Но той се бори за почетното звание вице -кратун и за сега успешно.Само че не знам кой профука парите от
58
2
 
12
 
! Отговори
Кво им пречи на онея преди 11 години
Абе, много голями специалисти сте на тема ЕВРОЗОНА, ЕДИННА ЕВРОПЕЙСКА ВАЛУТА и.т.н. Ама, може ли да Ви нацепя един директен въпрос в кратуните... На 1.1.2009г. Словакия стана 13-та държава член на ЕВРОЗОНАТА!!! Кога съседните на нея Чехия и Полша ще ОТХВЪРЛЯТ собствените си крони и злоти и ще се влеят в "единната европейска парична единица"? КОГА??? Ами, май никога!
57
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
прав е Дянков.натресоха ни го с кризите си барабар
56
4
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Гроздето е киселоооо. Няма да ни приемат в ерозоната начело с такива тарикати и некадърници ......
55
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който много му харесва комунизма и бай Тошо да отива при него - парцел 8 на Централните софийски гробища. Аман от некрофили, комунизмът умрял,а те го искат да нюхат вонята от разлагането...
54
19
 
9
 
! Отговори
Рачо преди 11 години
Като гледам коментарите стигам до извода, че тоя сайт се чете в мнозинството от над-50 годишни чички, с носталгия по комунизма, хахаха, нещастници некадърни...
53
1
 
12
 
! Отговори
До 58 преди 11 години
Точно заради промишлеността Италия ще се оправи ,а ние?А иначе на всеки полицай се даваха при първа пенсия 35 заплати и затуй им гръмна системата
52
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков има в предвид че ЕЦБ печата огромно количество евро, за да предотврати фалит на Италия, Испания Гърция и т.н.От началото на годината на банките в еврозоната са дадени колосалните 1.5 трилиона евро или повече от 2 трилиона $, което е доста повече от спасителните планове в САЩ.Не случайно еврото се срина с 20 цента за 3 месеца и прогнозата е че ще се срине с поне още 20-25 цента до средата на 2013.Ако това Дянков посмее да го каже ще предизвика масова паника и затова само намеква.
51
5
 
16
 
! Отговори
ан преди 11 години
до 50. ТОВА ВРЕМЕ ЗА КОЕТО ГОВОРИШ МЛАДИТЕ ХОРА НЕ ГО ЗНАЯТ. ЗАТОВА ЩЕ ТЪНАТ В МИЗЕРИЯ ЩЕ ГИ КРАДЪТ И ЩЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ЖИВЕЯТ В ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА. ДА АМА НЕ.
50
5
 
27
 
! Отговори
Мдаа... преди 11 години
Тоз ли очилат пророк обяви преди две години, че сме преборили, сразили и унизили кризата?Я го виж мъника, как се учи от батьо си Боко да послъгва...скоро ще го и надмине.Ще му повярвам обаче, ако си признае, че сме фалирали отдавна, и че причината не е в предишните, а в "отличниците" опоскали резерва, сринали дребния и среден бизнес, изтървали цените на газта, на тока, на храните и лекарствата.И тези некадърници ми се тачат за историята.Хахахаха...може, може...ама за лош пример!