Пари за цифровизация няма, категоричен е Дянков

300 млн. не възнамерявам да дам, инати се вицепремиерът
Обновена: 11 юли 2012 16:06 | 11 юли 2012 16:06,
108
Пари за цифровизация няма, категоричен е Дянков
Симеон Дянков не ще да дава пари. Снимка: архив Булфото

В бюджета пари за цифровизацията на ефира няма, обяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

На днешното заседание на Министерския съвет бе приет преработеният План за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване. Българите ще имат възможност да гледат 12 безплатни телевизионни програми от септември 2013 година, когато приключва първият етап на плана.

По думите на Дянков за цифровизацията са необходими около 300 млн. лева за периода от 2-3 години. По негови думи в бюджета на страната няма такива средства. "И не възнамерявам да ги дам", допълни Дянков.

Той обясни, че чака доклад от министъра на транспорта Ивайло Mосковски за това как са станали нещата в другите страни от ЕС. Дянков изрази съмнения, че при тежката икономическа обстановка в евросъюза всички страни членки са отпуснали въпросните средства.

По негови думи страната ни трябва да търси възможна отстрочка от ЕС за преминаването от аналагово към цифрово излъчване.

Дянков обясни още, че технологиите напредват много бързо и не е ясно дали след няколко години изобщо ще има нужда от цифровизация.

От Министерство на транспорта обаче са на друго мнение.

През следващата година ще бъде осигурено финансиране за поетапна цифровизация, обяви на брифинг министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Той подчерта, че цифровизацията ще бъде главно насочена към хора, които не могат да си позволят кабелна телевизия или сателит.

Преди време имаше спорове, че страната ни ще търпи известни наказания за евентуалното забавяне на процедурата, но според ресорния министър до глоби няма да се стигне.

Дянков пък е доста по-скептичен, че срещу България изобщо ще има наказателна процедура за цифровизацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Za vs novi tehnologii trqbva da ima pari vijte naprimer internet dostavchicite te davat ot svoqta ikonomika pari za optichni kabeli i mahat standartnite zashtoto veche im svursva vremeto i idva red na PON tova e mnogo skapa mreja i kachestvena neka i za dostavchicite se otdeli malko pari ot budjeta mogat da kupqt poveche pon kabeli za da ni svurjat po burzo kum noviq onlain svqt
86
1
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 11 години
Аз лично намирам инвестицията в цифрова телевизия за наливане на вода в издънена бъчва. Ако не създадат някаква програмна схема, която да прилича на истинска телевизия, а не на спектакъл от художествената самодейност на някое селско читалище, за мен лично е абсолютна загуба на пари и труд да купувам телевизор с цифров тунер. Отделно стои въпроса, че съм хейтър на плазмите и елсидитата. Любител съм на добрата стара съветска и въобще соцтехника.
85
1
 
1
 
! Отговори
Луций преди 11 години
Ние нямаме избор и трябва да цифровизираме, това е, коетохамериканската *** Дянков не е разбрал от PR щаба на ГЕРБ! :))
84
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
що бе ,каралийчев виж само какво сладко акне имат някои госпожици
83
1
 
3
 
! Отговори
Каралийчев преди 11 години
Че какво й е на аналоговата телевизия бе... не ща да гледам бръчките на холивудските ***, а и футболистите ни не са за гледане!
82
0
 
0
 
! Отговори
ефирчо преди 11 години
пари има,още не могат да се разберат "кои и как да ги усвоят(присвоят 300 тата милиончета)"техниката да мине тънко да има повече за батко ХАаааааа
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А за бонуси за добре свършена работа пари има и кво ви е доброто една телевизия като не може да пуснете аз пък на изборите ще знам къв бюлетин да пусна.
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък нямам пари в моя бюджет за да пълня бюджета на отличника Дянков.
79
3
 
8
 
! Отговори
Дянков преди 11 години
Пари има само за понататъшна тиквизация на матриало.
78
0
 
6
 
! Отговори
сдф преди 11 години
е па да, за кво и е на БГ цифрова телевизия с много добро качество, сума ти възможности. Не си ли е да ги хвърлиш тея пари като социално подпомагане за 1 милион *** у катуните.
77
0
 
5
 
! Отговори
нямамтелевизор преди 11 години
ако бяха цифрови магистрали разбирам .ама цифрова тв за селяците-е не мое такова нящо.пък разни брлизу ,гризу тнм.н. трябва тогава да свалят накрая малко цените.ама не им удисва май
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този "успешен" министър не може да събере някакви си 300 милиона, ама е успешен според бостанджибашията Боко?!
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той така не даде и пари за излъчване на Българско национално радио на средни вълни,поради което се спряха предавателите.Затова сега при бедствия полицаите ще ходят с мегафони да викат ката преди сто години.УКВ предавателите които в повечето случай са автоматични при земетресение други бедствия изключват автоматично.А средновълновите предаватели най-лесно можеха да се цифровизират.Но така е когато некомпетентни хора управляват държавата.
74
1
 
5
 
! Отговори
Хер Флик преди 11 години
Товъ изказъвъне съ дължи на слънчевото изригвани и туталну съм съ цифровизиръл, ръзбиръш ли
73
1
 
3
 
! Отговори
Сагара преди 11 години
Че той от джоба ли си ги вади...нещо много се възгордяха тез уффф. А и не им е изгодно... Толкова много медии, толкова хода да ги гледат...не мож ги подкупиш всичките... Ужас...
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тук има цензура!
71
2
 
7
 
! Отговори
аналогов приемник преди 11 години
Не си демонтирайте аналоговите антени, че тия дни може да останете и без цифрова ефирна телевизия....Зависи от дон Винету, де...
70
4
 
6
 
! Отговори
Безпаричен преди 11 години
Ако нямаш пари Дянков тогава си върви и освободи поста на министър , ще намерм друг който има пари за технологии и други такива важни неща.
69
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 11 години
До Бла-бля Бива, бива, ама курбан не бива. Нооо, щом кожата е за попа Бива. Тук кожата не е за попа и затова курбан няма да има.
68
1
 
5
 
! Отговори
Баба преди 11 години
А за бонуси има!