Борисов се извъртя на 180 градуса, Ковачева – на 360!

Костов нищи проблемите на ВСС и докладът от Брюксел
Обновена: 17 юли 2012 12:48 | 17 юли 2012 11:26,
164
Борисов се извъртя на 180 градуса, Ковачева – на 360!
Иван Костов. Снимка: архив Булфото

Най-важната информация от доклада на ЕС за България е продължаването на мониторинга на страната ни, заяви лидера на ДСБ Иван Костов пред bTV.

По негови думи това показва, че не сме се справили със задачите. Според Костов ГЕРБ не са успели да се справят и с организираната престъпност, което е било обявено като основна цел на правителството.

Още по темата

Утре предстои да бъде официално изнесен докладът на Брюксел. По появили се първоначални данни той ще бъде критичен и мониторингът над страната ни, който бе наложен при приемането ни в ЕС, ще бъде удължен.

Костов беше много критичен към Висшия съдебен съвет и изпълнителната власт заради скандала с уволнението на съдия Мирослава Тодорова.

Според него дисциплинарното освобождаване на съдийката е провокация от страна на членове на изпълнителната власт. Костов обвини министърът на правосъдието Диана Ковачева за случая.

По думите на лидера на ДСБ Ковачева е направила пълен кръг в позициятаси  като първоначално е внесла точката за уволнението на Тодорова, после е поискала ВСС да преразгледа решението си, а след това отново е обявила, че решението на съвета е правилно.

Според Костов докладът от Брюксел е щял да бъде много по-критичен заради случая, но действията на президента Росен Плевнелиев и премиерът Бойко Борисов, който отиде извънредно в Брюксел, са успели да тушират реакциите.

Вчера Плевнелиев влезе в спор с вътрешния министър Цветан Цветанов, който е най-големият критик на Мирослава Тодорова и съдийката дори води дело за клевета срещу него заради обвинението му, че тя защитава интересите на организираната престъпност. Борисов пък призова ВСС да изслуша Мирослава Тодорова.

По думите на Костов протестът на съдиите в защита на магистрата е безпрецедентен случай, койо излиза извън представите на европейците.

Костов бе категоричен, че съдебната власт в страната ни не се справя. Тъмносиният лидер остро разкритикува работата на ВСС и го определи като "безпомощен орган".

Командира повтори предложенията на ДСБ за избор на нов Висш съдебен съвет – пряк избор на членове, отпадане на парламентарната квота, намаляване на членовете от 22 на 12 и мандатът им да бъде намален от 5 на 3 години.

Костов поиска и ВСС да не бъде постоянно действащ орган, а членовете му да продължават работа, за да бъдат сред колегите си и да са наясно с проблемите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
12
 
11
 
! Отговори
Бивш Син преди 11 години
Другарю Костов какви са тея извъртания и градуси ? 180 градуса наляво 360 градуса нагоре - да не си си спомнил пилотскитеумения придобити в Кременчуг -Украйна ? Ходи на летище София качвай се в някой Бойнг и почвай да пилотираш - така ще разберем че не лъжеш за школата в Кременчуг и не си учил нещо друго там като напримеррррррррр - Криптовчик агент на ГРУ Иначе не ти вервам - Я Едно питане - ти като гласува с БСП и ДПС в парламента - на колко градуса се ИЗВЪРТЯ - спрямо предизборните си обещания към Сините избиратели ? А *** 360 или 900 градуса ?Проклет Бъди от мен и излъганите избиратели Проклет бъди за изгубената Вяра и Мечти
125
5
 
8
 
! Отговори
До бивш нефтохимик преди 11 години
Ти не си никъкъв бивш , но не искам да ти отговарям в твои стил , под достойнството ми е. В момента работя в "Лукойл" началник цех , заплата над 3000 ,няма да ти посочвам горницата . През 1996 ми даваха в същия цех 344 лв. и то ако ни я изплатят , някой път само аванс 120 лв. ,направи си сам изводите ,ако можеш да мислиш.
124
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лостов плаче за едно брутално букаке в Столипиново.
123
11
 
13
 
! Отговори
П.Стоянов преди 11 години
Иване ,иване кажи си като ти падне имунитета ще трябва да ти се обяснява макроикономиката в специализирано заведение закрит тип.
122
4
 
5
 
! Отговори
ICO преди 11 години
OK GERBERITE SA SE OSRALI XAIDE KOSTOV KAJI TI PONE TI KAKVO NAPRAVI KATO BESHE NA VLAST,AKO IMA NIAKOI KOITO YBI SINIATA IDEQ TOVA SI TI,TOZI KOITO KRADE ZA 4 GODINI TOLKOZ KOLKOTO CHERVENITE ZA 50,KAJI KOSTOV KOLKO XORA TI VIARVAT?
121
10
 
7
 
! Отговори
Son4eto преди 11 години
Костов ли? Същият дето приватизира българските предприятия на безценица и ги подари на олигархията. Това е сред големите заслуги на командира. Но пък се учудвам от новата роля на Плевнелиев, който поизтри от речника си любимата си думичка почтеност и се превърна в мек еърбег между правителството и ЕС.
120
1
 
2
 
! Отговори
@130 преди 11 години
***, ти освен да псуеш.. да беше казал кво знаете работилите там..Найш ли колко легенди съм слушал.. тоя взел под масата.. оня взел над масата.. само работниците едни ангелчета..Ай ,, или кажи квото знаеш или *** се заканвай на хората у кръчмата у ваше село
119
1
 
7
 
! Отговори
didoo преди 11 години
Росен не е туширал нищо, а цялата работа я направи Бойко. Много добре знаем, кой управлява президентския пост в сянка и където му каже Борисов да отиде, то Плевнелиев отива там.
118
7
 
3
 
! Отговори
бивш нефтохимик. преди 11 години
До информатор-118. Ей гадняр що приказваш врели некипели. Губещ нефтокомбинат в света няма. Подлизурко ниеден. Не пуснахме косто. Ей на такива като теб дължиме сегашното си дередже. Мръсни лъжци, мекерета и ***. Да ти го на***м на информатора. С две ръце ще те уф във административната сграда и той се закани по сталински. Нема народ нема проблем. Много знаем за този гадняр дето прелапамилиони под масата. Ние работещите там да не сме балами.С двете ръце ще те одуша , плазмодий ниеден.
117
8
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
Можеме да си лаеме колкото си искаме,но истината е че Иван Костов беше единствения премиер който дръпна държавата в правилната посока колкото и да не е безгрешен,тогава долара беше 3000лв...Нато и Европейския съюз бяха далечен мираж,а Жан Виденов беше докарал държавата до колапс! Фактите са си факти! Сега да видим Герберските писарушки колко бързо ще оборят тези факти и ще наакат форума с простотий!!! Иван Костов беше единствения Премиер който не ни е излагал пред света!!!
116
7
 
4
 
! Отговори
До Костов и Ран-Ът преди 11 години
Идиотията в защита на ГЕРБ-ерията няма почивен ден.Този фамозен и много таен доклад изготвен по поръчка на правителството на Андрей Лукановот двама водещи икономисти Ран и Ът в сътрудничество с водещи български икономисти ,членове на икономическия екип на БСП ,е достъпен в превод в НБ "Кирил и Методи". Всеки който е икономически грамотен може да го прочете .Там има само прогнози и въз основа на тях препоръки как България да излизе от катастрофата ,след 45 г. социолиз
115
2
 
7
 
! Отговори
до 122 преди 11 години
това е точен коментар!Чух за този план и просто е покъртително как всичко се навързва като от филм на ужасите!Мафия+олигарси=масони =..........
114
3
 
12
 
! Отговори
сашо преди 11 години
Костов, винаги конкретен,винаги говори с числа,предлагаше 10000лв. на някой който да докаже с цифри че му е намалена пенсията,но няма желаещи,другото е МАДАМ В и щатните журналистически ***.
113
2
 
6
 
! Отговори
До 118 преди 11 години
Да се поясни и това ,че ако беше закрита рафинерията 16 хиляди работници отиваха на улицата.
112
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ги беше направил тези неща за които говори сега, когато имаше цялата власт, не сега, като *** шаман да обикаля студията и да мрънка една година преди да изчезне завинаги от парламента.
111
6
 
7
 
! Отговори
До 118 преди 11 години
Възхищавам Ви се изключително ясен и точен анализ, стига да има кой да го разбере, бъдете жив и здрав.
110
7
 
9
 
! Отговори
КОСТОВ И РАН-ЪТ преди 11 години
КОЙ ДОПУСНА И ЗАЩО РАФИНЕРИЯТА ДА РАБОТИ НА ЗАГУБА. КОЙ НАПРАВИ ТАКА КОРАБОСТРОИТЕЛНИЦАТА ВЪВ ВАРНА ДА РАБОТИ НА ЗАГУБА. ПРЕДИ ПРАВЕШЕ ПО 40 КОРАБА НА ГОДИНА СЪС СТРАХОТЕН ИЗНОС-ПРИКРИВАТЕ УНИЩОЖИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - И КОСТОВ Е ОТ УЧАСТНИЦИТЕ ИЗГОТВИЛИ ПЛАН РАН-ЪТ. ПЛАН ЗА ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ. ПЛАМА ПЛЕВЕН КОЙ Я УНИЩОЖИ УЧАСТНИЦИТЕ В ПЛАН РАН-ЪТ.Нефтохим беше във фалит , предишните пет години бяха на загуба , всяка година правителството трябваше да покрива по 95 милиона загуби. Това беше единствената рафинерия в света ,която работи на загуба
109
3
 
12
 
! Отговори
марин преди 11 години
Ако не беше толкова корумпиран ,щеше да е добър ръководител. Акъла си използваше само за лични облаги.
108
6
 
10
 
! Отговори
Прости сметки преди 11 години
Бай ***.. бай ***.. *** е по умен и кадърен от (бойко + цв. цв) ^ 10
107
1
 
2
 
! Отговори
kiko преди 11 години
TOVA NE VE6E LI SEVLIEVSKIA *** ?????