Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик

Не знаел кога ще си ходи, щял своевременно да ни информира
Обновена: 25 юли 2012 14:39 | 25 юли 2012 11:27,
698
Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик
Уорлик изрази мнение за тока. Снимка: Булфото

Цената на тока е справедлива, обясни американският посланик Джеймс Уорлик пред bTV. Той коментира повишението на цените на електричеството, което предизвика остра обществена реакция, изкара граждани на протест и скара политическите сили в парламента.

От ГЕРБ тогава обясниха, че покачването на цените се дължи на зелената енергия.

Днес Уорлик обясни, че покачването на цената на електричеството се дължи на желанието на фирмите да използват технологии и чисто електричество.

Американският посланик обясни, че нещата в САЩ стоят по подобен начин – и там сметките за ток не се харесвали на гражданите. По думите на Уорлик трябва да преглътнем повишението на цените, защото диверсификацията на станата ни е важна.

“Не трябва да сте напълно зависими“, обясни посланикът. Той не пропусна да намекне, че за него темата за добива на шистов газ не е затворена и има още какво да каже по въпроса.

Още по темата
Уорлик коментира и мониторинговия доклад за напредъка на България. Посланикът беше умерен в изказванията си, въпреки че е известен с критиките си към съдебната система у нас. Той, подобно на всички изказали се по доклада досега, призова за прозрачен избор на нов Висш съдебен съвет.

Уорлик даде съвет да не се прави избор на висши магистрати в „тъмна стая”, да се избират професионалисти с профил, познат на гражданите, да има достатъчно време между номинациите и конкретния избор.

За тръгването си от София, по което многократно бе спекулирано, Уорлик заяви, че все още няма дата, но ще я оповести своевременно, когато стане ясна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
19
 
! Отговори
Обикновен българин преди 11 години
Ваше превъзходителство, благодарим Ви, че за пореден път ни обяснявате кое как трябва да се направи! Ние - всички български граждани нямаме достатъчно интелект за да можем да мислим самостоятелно и не знаем какво да правим, ако Вие не ни кажете! Вие сте манна небесна за нашата държава и назначението Ви в България е истинско щастие за нас! От години в страната ни не е имало толкова деен, интелигентен и широко скроен човек! Ако не бяхте Вие, кой щеше да организира София прайд? Кой щеше да ни обясни, че да си различен не е нещо лошо? Кой щеше да демонстрира сексуална освободеност с Човека глас? Кой щеше да забавлява компаньонките по Софийските /и не само/ заведения? Кой щеше да ни каже кое е правилно за нашата страна и кое не? Без Вас ние сме нищо! Заслужавате да Ви вдигнем паметник, до този на американските летци бомбардирали София! Благодарим Ви за Вашата искрена загриженост!
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е... те!Справедлива ще е цената ,ако взимам колкото теб,бе !При заплата от 20000$,какво са за теб 10 цента за киловат? При заплата от 500 лв и цена 0,25 лв на квт съотношението 200000 към 2000 или 200 пхАЙДЕ МАРШ В алйо- малко от българина!И ЩЕ МИ ГОВОРИ ЗА "СПРАВЕДЛИВОСТ"!Хайде марш у Аляска!
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** гнусния
49
1
 
17
 
! Отговори
rumen.nikolov.944 преди 11 години
Kaк не те е срам да говориш такива глупости, мека китке американска! Цената на ток е най-скандалото нещо, което се случва в тази държава и всичко това е заради отказа на умниците от ГЕРБ...Уникален отказ от АЕЦ Белене, който зароби всички нас да плащаме скъпия ток за години напред!!
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това заслужава тъпият български народ, избрал от 20 години преход - повече от 11 години комунистически управления. Е ***, догодина пак гласувайте за ония крадливи *** от БСП и повле пак се чудете защо ви е натеглен толкова навътре, че чак са ви изкокнали очичките през мизерното ви съществуване. А уж гласувахте за благото на България. *** народ-слаба държава; *** народ-10 години от прехода комунизъм. Е за това сега заслужавате да тънете в мизерия и не само тока, а и от глад да ***.
47
0
 
28
 
! Отговори
REDvayler преди 11 години
! Този успя да накара България да намрази САЩ!
46
2
 
7
 
! Отговори
Мениджър преди 11 години
Вие се радвайте, че все още получавате заплата всеки месец, защото скоро и това ще свърши. В условията на криза е много важно да се оптимизират разходите за заплати, тъй като навсякъде са страшно раздути.
45
0
 
9
 
! Отговори
За съжаление преди 11 години
Няма сборища и Уорлик остана без ангажименти. Докато си тръгне ще ръси глупости нон-стоп :) Явно тревата му е взела акъла още на младини.
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветелинчето направи милиони разбира се,а сега викайте герб
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цената на тока расте, но производството и потреблението - цялата икономика на България ще слиза надолу. И как някои "хора", от Президентството, ни обясняват, че нашата икономика, която работи със същите, като на западняците машини, била по-енергоемка. Не е по-енергоемка, по количество, а поради цената на тока за икономиката.
42
0
 
25
 
! Отговори
лина преди 11 години
Тоя да си дава мнението за техните цени. Не е той човекът който ще казва дали е справедлива цената на нашия ток. Това си е нашата страна. И тук той е чужд гражданин. Ние не му казваме, дали цените и заплатите им са справедливи. На всяка манджа мирудия слага, ама на чуждата чанджа.
41
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повърнах !
40
1
 
30
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
Този американски ***..л да не идва тук да ми говори за справедлив ток! Заради тъпите американци спряхме строежа на Белене, за да може да им обслужим техния интерес, а ние тука се гърчим със сметки за ток, докато дебелите американци набиват хамбургери и мазни картофи
39
0
 
21
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Какво разсъждава тази .... Да си ходи на гей- митинги и да не умува! Белене ни е необходимо, той- не!
38
1
 
18
 
! Отговори
Садо-мазо преди 11 години
Прав е Уорлик. Даже тока е много евтин да го вдигат още. Обичам Уорлик защото бяхме заедно на парада.
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е,много ясно,че така ще каже.Все пак.С заплата от порядъка на четвърт милион лева годишно дори може да му се види евтино.Всеки с неговите доходи би казал същото.Тоя може да плаща ток по 10 лева киловата.Другия път питайте Бил Гейтс или Дженифър Лопес дали според тях цената е справедлива.Освен това така е инструктиран.Между кадилака и резиденцията заобиколен от охрана и лакеи всичо е справедливо и хубаво.Сития на гладния не вярва.Via versa.
36
0
 
6
 
! Отговори
Еврочиновник преди 11 години
до 37Не сте ми платили, за да знам и затова питам.
35
0
 
11
 
! Отговори
шопа преди 11 години
Тоя да си ходи в къщи. От*- аманннн!
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"трябва да преглътнем повишението на цените, защото диверсификацията на станата ни е важна."Бих го "преглътнал", но само ако се "диверсефицират" заплатите и пенсиите, Уорлик!Както и да го сучеш, не върви само с повишение на цени, т.е. разликата в джоба на т.н. "бизнесмени", а по отношение на доходите - пълно мълчание!
33
2
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 11 години
кат' си еврочиновник, ти знаеш по-добре.