Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик

Не знаел кога ще си ходи, щял своевременно да ни информира
Обновена: 25 юли 2012 14:39 | 25 юли 2012 11:27,
698
Цената на тока е справедлива, разсъждава Уорлик
Уорлик изрази мнение за тока. Снимка: Булфото

Цената на тока е справедлива, обясни американският посланик Джеймс Уорлик пред bTV. Той коментира повишението на цените на електричеството, което предизвика остра обществена реакция, изкара граждани на протест и скара политическите сили в парламента.

От ГЕРБ тогава обясниха, че покачването на цените се дължи на зелената енергия.

Днес Уорлик обясни, че покачването на цената на електричеството се дължи на желанието на фирмите да използват технологии и чисто електричество.

Американският посланик обясни, че нещата в САЩ стоят по подобен начин – и там сметките за ток не се харесвали на гражданите. По думите на Уорлик трябва да преглътнем повишението на цените, защото диверсификацията на станата ни е важна.

“Не трябва да сте напълно зависими“, обясни посланикът. Той не пропусна да намекне, че за него темата за добива на шистов газ не е затворена и има още какво да каже по въпроса.

Още по темата
Уорлик коментира и мониторинговия доклад за напредъка на България. Посланикът беше умерен в изказванията си, въпреки че е известен с критиките си към съдебната система у нас. Той, подобно на всички изказали се по доклада досега, призова за прозрачен избор на нов Висш съдебен съвет.

Уорлик даде съвет да не се прави избор на висши магистрати в „тъмна стая”, да се избират професионалисти с профил, познат на гражданите, да има достатъчно време между номинациите и конкретния избор.

За тръгването си от София, по което многократно бе спекулирано, Уорлик заяви, че все още няма дата, но ще я оповести своевременно, когато стане ясна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
38
 
! Отговори
Съвет ! преди 11 години
Уорлик да си гледа гейчета и ***, да не се меси в неща, които не разбира !Щатите много се изложиха с този "дипломат".
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американското правителство обмисля отпускането на безвъзмездна помощ за ток, горива и храна на БГ граждани с позитивно отношение към цветовете на дъгата. Очаква се във Вашингтон да се получат списъците с кандидатите за помощ най-късно до заминаването на г-н посланика.
30
8
 
46
 
! Отговори
Еврочиновник преди 11 години
Ще има ли масови бунтове през есента?ДА +НЕ -
29
0
 
25
 
! Отговори
Аман от този! преди 11 години
А бе, този няма ли си друга работа, та е на всяко гърне - мерудия! До кога ще му слушаме простотиите? Българските граждани не се интересуват от мнението му за цените в БГ, а от това, те да са поносими за населението и то да може да ги плаща, а не дали се харесват на някой си, който утре ще си вземе шапката и ще се извлече някъде си!!!! Апропо, колкото по-скоро, толкова по-добре, че ни писна от този ***!
28
0
 
29
 
! Отговори
Дааааааа преди 11 години
Справедлива е единствено ако тока се използва за захранването на електрически стол, на който си седнал, *** мръсен!
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 17:КАкво против АЕЦ Белене имаш ти пък, бе! Искаш да плащаш скъпата зелена енергия на Цветелина ли, що ли?
26
1
 
21
 
! Отговори
to MR. WHORLICK преди 11 години
YOU ARE FAR AWAY FROM BULGARIAN REALITY.
25
0
 
32
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Тоя г.й няма ли да си ходи??? Според мен не е работа на посланник на която и да е държава да коментира цената на тока.
24
0
 
29
 
! Отговори
я да се скрие този преди 11 години
ЗА НЕГОВАТА ЗАПЛАТА И 10 ЕВРО ДА Е КИЛОВАТА БЪЛХА ГО УХАПАЛА ,НО ЗА 145 ЛЕВА ПЕНСИЯ НИКАК НЕ Е СПРАВЕДЛИВА.
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мразя Румен Петков, но му свалям шапка относно отношението му към този наркомански плъх :))))))
22
0
 
20
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Егати и управлението което имаме ... Как може тоя да ни казва това? Ами какво друго да каже след като в ТЕЦ-вете оперират американски фирми? Докато търпим такива наглеци които да ни крадат така ще е!
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея тарикати дето карат камиони за да си возят *** за кеф и плащат стотинки а литър не им ли е много вече ,да казват кое е справедливо ???Аз мисля ,че е кощунство житница да мизерства ,а пустиня да е раи!!!
20
0
 
23
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Това българите . Откакто съм тук какви ли не предизвикателства им се поднесоха, а те не, та не - помрънкат за известно време и млъкнат.Но сега с цената на хляба, ще ги довършим. Ама те пак ще кротнат. С това робско българско мислнене, можем да им прилагаме всякакви експерименти по оцеляване.
19
0
 
7
 
! Отговори
До 15 преди 11 години
Тва ще му хареса нали беше на гей парада!
18
3
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Цените растат, защото народа плаща и не прави проблеми. Не виждам причина цените да не растат. Винаги трябва да се извлича максималната печалба и на всяка цена.
17
1
 
19
 
! Отговори
Копелета преди 11 години
Гадни български политически ***, вие ни докарахте до тук. Ако ви се услажда близането *** на американците да ви е сладко. Ще ви го върнем тъпкано.Народа забавя НО НЕ ЗАБРАВЯ.
16
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бог ще реши кое е справедливо и кое не. Можете да направите живота ни непосилен и да твърдите, че това е справедливо, но не забравяйте че не сте на върха на пирамидата
15
0
 
39
 
! Отговори
! преди 11 години
Цените на тока са нагоре, защото плащаме тока на ***, които същият този Уорлик постоянно защитава. Крайно време е в България да дойде правителство, което да покаже среден пръст и на Русия, и на Щатите. Приятелство и уважение - да, но да ми се правят на велики в собствената ми страна - НЕ !
14
0
 
44
 
! Отговори
Мързел преди 11 години
И да го минат всички българи по веднъж, също е справедливо!
13
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
г-н Уооорлик а минимална пенсия от 136,00лв, социална пенсия от 115,00лв и минимална заплата от 290,00лв справедлива ли е